Saborski zastupnik Nino Raspudić u Diplomatskom klubu održao gostujuće predavanje na temu “Politika i položaj Hrvata u BiH”

Saborski zastupnik Nino Raspudić u Diplomatskom klubu održao gostujuće predavanje na temu “Politika i položaj Hrvata u BiH”

 

U organizaciji Diplomatskog kluba na predavanju održanom 3. svibnja, saborski zastupnik Nino Raspudić upoznao je studente Libertasa detaljnije s temom koja već tjednima ne silazi s naslovnica domaćih, ali i stranih medija.

 

Promjena izbornog zakona jedan je od 14 prioritetnih kriterija koje Bosna i Hercegovina mora ispuniti kako bi stekla status za članstvo u Europskoj uniji, no nakon višemjesečnih intenzivnih pregovora i pokušaja zainteresiranih strana da se riješi ova politička kriza, Središnje izborno povjerenstvo BiH raspisalo je izbore za početak listopada ove godine na temelju postojećeg Izbornog zakona koji je Ustavni sud BiH ranije proglasio neustavnim radi kršenja načela konstitutivnosti.

 

Veći dio izuzetno zanimljivog predavanja bio je posvećen upravo nadolazećim općim izborima u Bosni i Hercegovini te važnosti hrvatske uloge u rješavanju pitanja položaja tamošnjih Hrvata. Gospodin Raspudić je istaknuo kako Hrvatska ima dužnost pobrinuti se za interese Hrvata u BiH te zaključio kako će postojeće stanje imati dugoročne ekonomske, demografske, ali i strateške posljedice.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: