Sveučilište Libertas nakladnik nove knjige Lukše Lucianovića

U srijedu navečer u samostanu svete Klare u Dubrovniku predstavljena je 14. knjiga Lukše Lucianovića ‘Utjecaj turističkih i drugih organizacija na razvoj dubrovačkog turizma u proteklih 120 godina (od 1898. do 2018. godine)’ kojom je obilježio 80 godina života i 60 godina predanog rada u turizmu.

Knjigu su predstavili prvi direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, voditelj studija turizma na Libertasu, g. Milan Perić i rektor Sveučilišta Libertas prof. dr. sc. Duška Pavlovića.

Autor je u knjizi pokušao sam pokazati kako su nastale turističke organizacije, kako su počele raditi i kako su u svakom sustavu igrale vrlo važnu ulogu, a uostalom i sve države u svijetu koje se bave turizmom imaju na ovaj ili drugi način organizirane turističke zajednice. Podijelio je knjigu u sedam dijelova – od početaka turizma krajem 19. stoljeća, preko Prvog i Drugog svjetskog rata pa sve do danas. U posljednjem dijelu g. Lucianović govori o važnosti kadrova za unaprjeđenje dubrovačkog turizma.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: