15 razloga zašto studirati na najstarijem privatnom sveučilištu u Hrvatskoj

Studiranje može biti ugodno! Uz vrhunske stručnjake raspored nastave prilagodite svojim potrebama.

Postoje brojne floskule i klišeji no da je znanje vaše najjače oružje i da vam ga nitko ne može oduzeti ne spada među njih. Ako se slučajno pitate trebate li upisati fakultet, postoji samo jedan točan odgovor a to je DA. Razlozi za upis fakulteta su mnogobrojni jer će vam studiranje proširiti vidike, pružiti pristup većem broju resursa i kontakata, ukazat će vam se mogućnosti na koje trenutno ne računate, narast će vam samopouzdanje, a diploma kao šećer na kraju će vam osigurati bolje šanse za uspješan poslovni život, uz to bit ćete traženi na tržištu rada ali i zarađivati više novca.

Libertas međunarodno sveučilište je najstarije privatno sveučilište u Hrvatskoj, a što možete očekivati od studiranja na Libertasu? U 15 godina postojanja ovih 15 atributa izdvajaju nas od svih i čine nas top privatnom visokoškolskom institucijom u Hrvatskoj.

1. Libertas je jedno od 10 sveučilišta u Hrvatskoj i jedina privatna institucija koja daje sveučilišnu diplomu.

U Hrvatskoj postoji ukupno 10 sveučilišta, 8 državnih i 2 privatna – Sveučilište Libertas i Hrvatsko katoličko sveučilište. Sve druge visokoškolske institucije su visoke škole ili veleučilišta. Među deset ustanova koje provode sveučilišni program, Libertas se izdvaja kao jedino u privatnom vlasništvu čija diploma vam otvara mnoga vrata na međunarodnom nivou.

  1. Sveučilište u Zagrebu
  2. Sveučilište Libertas (Zagreb)
  3. Hrvatsko katoličko sveučilište (Zagreb)
  4. Sveučilište J. J. Strossmayera (Osijek)
  5. Sveučilište Juraj Dobrila (Pula)
  6. Sveučilište u Rijeci
  7. Sveučilište u Zadru
  8. Sveučilište u Splitu
  9. Sveučilište u Dubrovniku
  10. Sveučilište Sjever (Varaždin)

2. Sve pod jednim krovom – od mature do doktorata

Libertas međunarodno sveučilište danas se sastoji od četiri fakulteta (za međunarodne odnose i diplomaciju, za međunarodno poslovanje i ekonomiju, za zdravstvene znanosti i za film i scenske umjetnosti) i Poslovne škole, a nudi sve od preddiplomskih do doktorskih programa. Sveučilište Libertas provodi sveučilišne i stručne studije, ali omogućuje i prohodnost između njih. Tako osoba koja je završila stručni studij može nastaviti studij na diplomskom studiju i obrnuto.

Redovnim i izvanrednim studentima pruža se mogućnost izbora između 8 preddiplomskih, 4 diplomska, 1 poslijediplomskog specijalističkog i 2 doktorska studija, odnosno studentima se pruža mogućnost studiranja od preddiplomske do doktorske razine obrazovanja što ne nudi niti jedna druga privatna visokoškolska institucija u Hrvatskoj.

Svaki student može sukladno svojim interesima i željama slušati i polagati kolegije na drugim studijskim programima, što će mu biti evidentirano u dodatku diplome uz pripadajući broj ECTS bodova.

Upravo ta opcija studiranja na sveučilišnim i stručnim studijima, vertikalna i horizontalna mogućnost kretanja studenata (prelazak sa stručnih na sveučilišne studije i obratno), te završetak i doktorskih studija, a sve unutar Libertasa, jedna je od specifičnosti koje osiguravaju konkurentske prednosti Libertasa u odnosu na druge visokoškolske institucije.

3. Sve diplome su sveučilišne (priznate u Hrvatskoj i svijetu)

Libertas je jedina privatna visokoškolska institucija na kojoj ćete steći priznatu sveučilišnu diplomu završetkom i stručnog i sveučilišnog studija. Libertas pruža vrhunske uvjete nastave uz sve prednosti privatnog obrazovanja i sveučilišnu diplomu koja je priznata u Hrvatskoj i svijetu.
Studenti koji se zapošljavaju izvan Hrvatske u zemljama EU-a koje imaju samo sveučilišni sustav, znaju imati problema nakon završetka visoke škole. Ne mogu nostrificirati svoju diplomu i ući u poslovni svijet. Libertas osigurava diplomu na kojoj piše sveučilište, te je naveden stupanj obrazovanja. S obzirom na to da su na vodećim pozicijama brojni menadžeri koji su diplome stekli prije nego li su se pojavila visoka učilišta priznaju samo sveučilišne diplomu koju vam Libertas za razliku od ostalih privatnih učilišta osigurava. Studiranje na Libertasu vam omogućava širok spektar znanja.

Npr, studenti mogu slušati kolegije koji ne pripadaju njihovu programu, oni se upisuju u njihov indeks i tako dodatno proširuju znanje mimo onoga paketa koji su platili. Ako netko završava studij diplomacije, a planira se zaposliti u nekoj financijskoj instituciji, može slušati i kolegij iz međunarodnih financija. U visokim školama ne postoji takva raznolikost. Još jedna prednost je biranje grada u kojem želite pohađati semestar. Ako želite otići studirati u Dubrovnik i nastavu slušati na engleskom jeziku, upoznat ćete profesore s prestižnih američkih sveučilišta poput Harvarda, Yalea ili Georgetowna.

4. Vrhunski profesori najveća su snaga Libertasa

Predavački kadar Sveučilišta Libertas čini skupina sastavljena od aktualnih i bivših veleposlanika, ministara, eksperata s područja ekonomije, izvršnih direktora, stručnjaka s područja međunarodnog prava, generala, ravnatelja ustanova i predstavnika međunarodnih institucija. Ta kombinacija akademske izvrsnosti i bogatog poslovnog iskustva osigurava savršenu uravnoteženost teorije i prakse. Libertasova zajednica renomiranih međunarodnih znanstvenika uključuje profesore koji su predavali i predaju na Sveučilištu Harvard, Sveučilištu Princeton, Georgetown, London School of Economics, Sveučilištu u Sorbonni, Sveučilištu New York, i mnogim drugim vodećim obrazovnim institucijama u Europi i u svijetu.

Osim redovnih profesora, u vrijeme studiranja studenti se susreću s inozemnim gostima predavačima koji im prenose svoja iskustva, aktualna događanja i svoj način rada. Naravno, očekujte i rad na praktičnim primjerima uz predavače iz prakse, kao i kolegije za koje nikad ne biste slutili da su toliko zanimljivi.

5. Individualni pristup svakom studentu

Rad u manjim grupama kao što je to slučaj na Libertasu, omogućuje profesorima da svakom studentu posveti više vremena, da riješe nedoumice i usmjere učenje studenta. S profesorima možete ostvariti bolju komunikaciju i zbližiti se. Vaš napredak se prati i potiče, te vas se od prvog dana smatra kolegama, a takva se potpora i osjećaj važnosti malo gdje dobivaju.

6. Izvrsnost je tvoja kvaliteta!? Prijavi se za punu stipendiju!

Školovanje nije jeftino, kao što odlična ulaganja obično nisu, no ako ste tijekom srednjoškolskog obrazovanja pokazali izvrsnost kroz ocjene, šport i natjecanja nedostatak financijskih sredstava neće predstavljati pepreku za studiranje na Libertasu. Naime, Libertas međunarodno sveučilište svake godine stipendira mlade i nadarene osobe. Libertasov Fond za stipendije namijenjen je stipendiranju školarina studenata na sveučilišnim i stručnim studijima preddiplomske razine.

Stipendije pokrivaju cjelokupne troškove ili dio troškova odabranog studijskog programa a prijaviti se mogu učenici završnih razreda srednje škole ali i postojeći studenti Libertasa. Vaš trud neće ostati nezamjećen jer visina stipendije ovisi baš o njemu – što ste vi uspješniji to je iznos stipendije viši. Morate priznati, odlična motivacija za pružiti svoj maksimum.

7. Centar za karijere

Stručna podrška osoblja na fakultetu je itekako bitna jer vam omogućava da se posvetite učenju umjesto obavljanju birokratskih zavrzlama. Centar za karijere je prvi korak na vašem akademskom putu jer će vam stručnim savjetovanjem i usmjeravanjem pomoći u donošenju bitnih odluka. Kako bi odabrali pravi smjer sukladno vašim interesima, kompetencijama, znanjima i vještinama, naši stručni savjetnici su tu za vas, a upravo tako možete dobiti i bolju pripremljenost za buduće zanimanje i uspješno zapošljavanje po završetku studija. Karijerno savjetovanje je dostupno svima koji razmišljaju o studiranju na Libertasu.

Tijekom studija Libertasov Centar za karijere organizira gostujuća predavanja, studijske posjete, pomaže pri pisanju životopisa za dobivanje prvog posla, pripremi za studentska natjecanja, itd. Na raspolaganju su cijelo vrijeme i rade sve kako bi iskustvo studiranja bilo bogatije. Kroz studij se prati napredak i kompetencije studenata, a Centar za karijere surađuje s vodećim hrvatskim kompanijama, koje prate i traže nove kandidate. Stoga ako ste vrijedni i marljivi, velike su šanse da vas nakon diplome čeka posao bez da ga tražite, jer vodeći znaju gdje će naći najbolje stručnjake.

8. Cjeloživotno obrazovanje

Uz redovan dio obrazovnog procesa Libertas ima razvijen koncept cjeloživotnog obrazovanja koji je doprinos poboljšanju postojećih znanja, vještina i sposobnosti. Cjeloživotnim obrazovanjem osoba postiže veću konkurentnost na tržištu rada, ali i osigurava trajnu zapošljivost. Stoga je u današnje vrijeme obrazovanje nezaobilazna vrijednost za svakog tko želi napredovati i razviti individualne potencijale. Programi cjeloživotnog učenja koji se provode na Sveučilištu Libertas obuhvaćaju područje turizma, medicine, financija i stranih jezika, a neki od verificiranih programa koji se provode kontinuirano su: seminar za voditelja poslovnice u putničkim agencijama, seminar za turističkog vodiča i tečaj engleskog jezika.

9. Praktična nastava i rad na projektima

Čitanje knjiga je neophodno, no kad vam profesori daju vježbe sa stvarnim primjerima iz poslovnog života kako bi prilikom studiranja vježbali kako donositi pravilne odluke i voditi posao je od neprocjenjive vrijednosti. Takav način rada pruža veliku prednost u traženju posla i prilikom građenja karijere, jer većina fakulteta ne pruža ovakav napredan oblik učenja uz praksu. Osim zadataka koji se vježbaju na fakultetu organizirana je terenska nastava u brojnim institucijama i firmama.

Na primjer, za studij Međunarodni odnosi i diplomacije na prvu bi se reklo da ima tipične teorijski kolegije. Međutim, u Libertasu postoji niz simulacija i vježbi. Tako se na studiju Međunarodni odnosi simulira procedura donošenja proračuna EU-a od početka do kraja. Studenti glume predstavnike pojedinih zemalja, bore se za taj proračun i na kraju usporedimo doneseno s realnim. Nastava na Libertasu je sve osim suhoparno štrebanje definicija iz knjiga.

Dosadašnja praksa studenata turizma odvijala se u mnogim turističkim subjektima s kojima Sveučilište Libertas ima razvijenu suradnju, a od nedavno će praksu moći obavljati i u novom luksuznom hotelu Le Premier u Zagrebu, u vlasništvu Libertasa. Time studenti dobivaju vlastito mjesto gdje će moći prolaziti sve faze hotelskog posla, od marketinga do menadžmenta, i osjetiti kako izgleda pravi posao u hotelijerstvu.

10. Stručna praksa provodi se u poznatim hrvatskim kompanijama

Imati pravo stručno radno iskustvo i prije diplome velika je prednost, spram onih koji sa studija izlaze samo s diplomom, jer pri izlasku na tržište rada već imate prvu stavku u CV-ju. Studenti Libertasa imaju priliku obavljati praksu tijekom studija u najboljim hrvatskim tvrtkama i tamo primijenjuju naučene vještine ali i stječu nove, te tako postaju traženi kadar nakon završetka studija. To je neprocjenjiva podrška vašoj karijeri, jer izuzev znanja i vještina koje će te steći prilikom obavljanja prakse, upoznat ćete vodeće ljude iz branše koji će vam jednog dana lakše otvoriti vrata jer su imali priliku upoznati vas.

11. Sudjelujte u Erasmusu i školujte se u inozemstvu

Libertas vas potiče i da dio svog školovanja odradite u inozemstvu putem Erasmus programa. To znači puno za jednog akademskog građanina koji se razvija – upoznajete nove kulture, usavršavate strani jezik, stječete veze koje kasnije u karijeri puno znače. Na Libertasu u potpunosti širite vidike! Svako dodatno iskustvo vas obogaćuje i priprema za život nakon fakulteta što su i ciljevi ovog programa jer Erasmus plus potiče mobilnost studenata i nastavnika, jača suradnju između visokoškolskih ustanova u Europi, povećava razinu kompatibilnosti i kvalifikacija u visokoškolskom obrazovanju, razvija inovativne sadržaje temeljene na informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji. Svakako iskustvo koje bi trebali iskusiti u vrijeme studiranja, ako zbog ničeg drugog barem da provjerite kakav je život izvan granica Lijepe naše.

12. Mogućnost studiranja na engleskom – Međunarodni odnosi (diplomacija) u Dubrovniku

Studiranje međunarodnih odnosa omogućuje obrazovanje studentima iz Hrvatske i svijeta u nekoliko akademskih disciplina koje se odnose na međunarodne odnose i diplomaciju, a također iziskuje izvrsno poznavanje stranog jezika, točnije engleskog, stoga je Libertas za svoje studente omogućio studiranje i slušanje svih predmeta upravo na engleskom jeziku. Zahvaljujući takvom načinu obrazovanja više neće biti potrebe razmišljati kako se nešto kaže na engleskom jer će to postati jezik na kojem ćete razmišljati i govoriti te će vam postat kao materinji.

13. Raspored nastave prilagođen potrebama studenata

Nastava se odvija u skupinama čija je veličina prilagođena svakom nastavnom predmetu, a organizirana je tako da se može pohađati i nakon završetka radnog vremena. Isto tako izvanredni studij posebno je prilagođen zaposlenim ljudima kako bi mogli bez problema izvršavati svoje poslovne obveze. Tijekom studija, uz pomoć nastavnog osoblja i mentora, studenti Sveučilišta Libertas razvijaju vlastite kreativne potencijale i aktivno prezentiraju svoja rješenja i projekte.

Predavanja su osmišljena tako da potiču studente da uče i misle kreativno. Studenti rade samostalno i u grupama, te provode istraživanja i rezultate javno prezentiraju, usmenim i pisanim putem. Studente se potiče da preuzmu aktivnu ulogu u vlastitom obrazovanju te uz stručno obrazovanje kroz studij razvijaju vještine i sposobnosti nužne za moderno poslovanje na europskom i svjetskom turističkom tržištu.

14. Brojnost izbornih kolegija

Mnogi diplomirani Libertasovi studenti već se nalaze na značajnim mjestima u biznisu, diplomaciji, bankarstvu, politici, sportskom menadžmentu, turizmu i drugdje u Hrvatskoj i inozemstvu. Od više tisuća do sada diplomiranih studenata, njih 95% zaposlilo se i grade uspješne poslovne karijere. Takvu visoku stopu zaposlenja na raznim pozicijama omogućavaju brojni izborni kolegiji koje možete slušati u vrijeme studiranja. Velika prednost studiranja na Libertasu je mogućnost slobodnog slušanja kolegija koji nisu vaš smjer. Npr. ako studirate diplomaciju a želite naučiti i nešto vezano uz turizam ili neko drugo područje vaših interesa bit će vam omogućeno izborom dodatnih izbornih kolegija.

15. Partneri – suradnja s gospodarskim i znanstvenim institucijama

Libertas međunarodno sveučilište konstantno širi svoju mrežu kontakata i sporazuma s uglednim tvrtkama iz Republike Hrvatske i Europske unije. Upravo takva suradnja sveučilišta i uglednih predstavnika gospodarskog sektora studentima omogućava uvid u znanost i gospodarstvo ali i prisutnost na tržištu rada. Partneri sveučilišta na ovaj način ostvaruju kontakt s najkvalitetnijim studentima koje po završetku studija mogu odmah primiti u svoje organizacije. Takav način povezanosti rasterećuje i studente jer im je poslovna budućnost sigurna, što dokazuju i visoki postoci zapošljivosti Libertasovih studenata.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: