Terenska nastava u Dubrovniku

U sklopu tri kolegija; Povijesno kulturna baština,  Agencijsko poslovanje i Turistička politika i razvoj, studenti druge godine Turističkog i hotelskog menadžmenta odradili su terensku nastavu u Dubrovniku. Profesor Vjeko Vierda u pratnji kolegica Šoštarić, Raič i posebnog gosta prof.dr.Koščaka studente je upoznao s povijesnim prikazom nastanka Arboretuma u Trstenom, mitologijom koja prati simboliku i kulturnu  genezu naših područja, kao i etičnim i kvalitativnim oblicima gospodarenja kulturnom baštinom.

Studenti  i profesori su se zatim uputili u Marinu Slano, gdje ih je dočekala direktorica  gđa. Danijela Crljen. Gđa Crljen govorila je o tome kako  upravljati Marinom i kako funkcionira poslovanje u Marini kroz godinu. Također je upoznala prisutne s njihovim najčešći gostima, trendovima u nautičkom turizmu, te s kojim se sve izazovima gđa. Crljen susreće obzirom na to da je jedina žena u hrvatskoj na čelu Marine.

Nadahnuti ispričanim, studenti i profesori su se zaputili prema dubrovačkom  primorju u selo Majkovi, gdje ih je dočekao predstavnik Ustanove za upravljanjem zaštićenih dijelova prirode.  Iz Majkova starom napoleonskom cestom svoje putovanje završili su u selu Gromača koje se nalazi nedaleko od Dubrovnika. Ondje ih je ugostila obitelj Laptalo, čiji članovi (otac,majka i dvije kćeri) uspješno vode obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje zasigurno svojom izvrsnom pričom o uspjehu može nesmetano završiti u udžbenicima za razvoj ruralnog turizma.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: