Terenska nastava – Ministarstvo turizma

Studenti druge godine Turističkog i hotelskog menadžmenta MS Libertas u okviru kolegija Povijesno kulturno naslijeđe i turizam posjetili su 07.04.2018. Ministarstvo turizma.

Studente MS Libertas u studijskom obilasku Ministarstva primio je osobno ministar, g. Gari Cappelli. U kratkom  izlaganju o svom osobnom neposrednom dugogodišnjem iskustvu rada u turizmu upoznao ih je s naporima i zalaganjem koje turistički sektor traži. Istaknuo je veliki trud  koji je potrebno uložiti u osobni razvoj i izgradnju kako bi  se turizmom upravljalo na kvalitetan i odgovoran način. Ministar je upozorio studente na snagu turističkog gospodarstva u  gospodarstvu EU-a, gdje  je  svaki 11 radnik zaposlen na poslovima neposredno vezanim uz turizam, a doprinos putovanja u BDP-u EU-a iznosi 10,2 %.

Uz ministra, studentima se izlaganjem obratio i g. Bosiljko Domazet, urednik web stranica i voditelj Samostalnog odjela za informiranje, koji je studente kroz edukativnu prezentaciju upoznao s aktivnostima i zadacima Ministarstva turizma.

Ministar je zaključno naglasio  da su upravo  dobro educirani studenti perspektivni  kadar za razvoj konkurentnog turizma RH, a  hrvatski turizam je jedan od glavnih pokretača ukupnog hrvatskog gospodarstva te znatno doprinosi ukupnom društvenom razvoju Republike Hrvatske i blagostanju svih hrvatskih građana.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: