Studenti Sveučilišta Libertas dobitnici STEM stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske ove akademske godine dodijelilo je 3.400 izravnih državnih stipendija za redovite studente koji su upisani na visoka učilišta u Hrvatskoj na preddiplomske sveučilišne, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne i preddiplomske stručne studije u STEM područjima znanosti. STEM područja znanosti ubrajaju studijske programe u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom, prirodnom te interdisciplinarnom području znanosti te studijske programe kojima se stječe akademski, odnosno stručni naziv prvostupnik informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije.

Sredstva za stipendiranje osiguravaju se projektom „Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM)“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ Prepoznat je problem prevelike dominacije osoba s diplomom u društvenim područjima, stoga se studenti usmjeravaju na studijske programe koji imaju najveću perspektivu generiranja ekonomskog rasta u Hrvatskoj, potičući strukturno usklađivanje obrazovanja i kvalifikacija s potrebama tržišta rada i zapošljavanje diplomanata.

Među dobitnicima STEM stipendija nalaze se i dvoje studenata Libertasa, a to su Martina Ilić i Danijel Papić, oboje studenti sveučilišnog preddiplomskog studija Fizioterapija na Fakultetu zdravstvenih znanosti.

 

“Na prijavu za sudjelovanje u programu STEM stipendija prvenstveno me je privuklo da dokažemo da i studenti Sveučilišta Libertas mogu stati uz bok studentima biomedicine i zdravstva. Svakako sam zahvalna kolegama iz Centra za karijere koji su uvidjeli moj potencijal i uputio me na otvoreni natječaj za stipendiju. Ova stipendija omogućit će mi daljnje ulaganje u sebe i u svoje obrazovanje. Motivacija je dalje za uspješnost jer dokazuje da se svaki uloženi trud isplati na kraju, ” kaže kolegica Martina.

“Novi sam student jedinog sveučilišnog smjera Fizioterapije koji se izvodi na Sveučilištu Libertas, a uz to sam i profesionalni sportaš. Prijavio sam se na STEM stipendiju temeljem prethodnog uspjeha postignutog u srednjoj školi i na ispitima državne mature. Drago mi je što sam ponosni stipendist Ministarstva, te će mi navedeni iznos uvelike pomoći u pokrivanju dijela troškova studiranja i svakako će mi dati dodatnu motivaciju za postizanje što boljeg uspjeha kako bih i sljedeće godine, na temelju ocjena, mogao konkurirati za stipendiju,” rekao je kolega Danijel.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: