Erasmus otkriva i spaja svjetove

Sveučilište Libertas tijekom studiranja nudi studentima mogućnost studentske razmjene putem programa Erasmus+. Ovaj program studentske mobilnosti omogućuje minimalno 3, a najviše 12 mjeseci studiranja u drugoj državi, bez akademske pauze. Tu su i stipendije koje uključuju mjesečnu financijsku potporu, a iskustvo koje se može steći neprocjenjivo je kako u privatnom životu, tako i poslovnom životu. Studenti koji su bili dio Erasmus programa imaju čak 70% veće šanse za zapošljavanje nakon završetka fakulteta od svojih kolega. Više od trećine studenata koji su praksu odrađivali putem ovog programa ostalo je raditi za svog poslodavca i nakon završetka.

U programu Erasmus+ mogu sudjelovati studenti, nastavno i nenastavno osoblje. Kako biste studirali u inozemstvu u okviru programa Erasmus+, morate biti registrirani u ustanovi visokog obrazovanja i upisani u studije koji završavaju priznatom diplomom. Preduvjet za sudjelovanje ustanove visokog obrazovanja u Erasmus+ programu je Erasmus Povelja za visoko obrazovanje (ECHE) koja je Libertas međunarodnom sveučilištu dodijeljena za cijelo razdoblje trajanja Erasmus+ (2014.-2020.). Lista ustanova s kojima je Sveučilište Libertas potpisalo međuinstitucijski sporazum može se pronaći na stranici našeg Ureda za međunarodnu suradnju.

Sve o prednostima ovog programa najbolje je doznati iz prve ruke, posebno iskustva svojih kolegica i kolega – primjerice iz Adnanovog iz Latvije, Dininog iz Poljske, Marijaninog iz Španjolske ili Tiborovog iz Poljske, a posebno zanimljivo je iskustvo triju kolegica Ajle, Gabrijele i Ivane iz Latvije koje su se u Erasmus pustolovinu odlučile upustiti zajedno.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: