Vodeći TikToker regije, Dario Marčac studentima Libertasa održao gostujuće predavanje na temu “TikTok u marketingu”

Studenti Poslovne ekonomije i Turističkog i hotelskog menadžmenta imali su priliku zaviriti iza virtualnih kulisa najbrže rastuće digitalne platforme TikTok na gostujućem predavanju najpoznatijeg hrvatskog TikTokera Daria Marčaca održanom 27. travnja 2022. godine u sklopu kolegija Digitalni marketing profesorice Željke Marčinko Trkulje.

Dario Marčac, vodeći regionalni TikToker s više od pola milijuna pratitelja i osnivač branda TikTok Balkan, uspješno je spojio svoju strast prema snimanju video sadržaja s mogućnostima koje pruža ova popularna društvena platforma, a njegov se posao nastavlja nezaustavljivo širiti. Zahvaljujući zapaženom uspjehu u posljednje je vrijeme rado viđen gost raznih konferencija i festivala pa je tako zaslužio i titulu najmlađeg predavača na 14. izdanju Weekend Media Festivala održanom u Rovinju krajem rujna 2021. godine.

Mnogi TikTok još uvijek doživljavaju samo kao aplikaciju namijenjenu jednostavnom dijeljenju zabavnog video sadržaja među mlađom populacijom, no statistike govore malo drugačije. Iako je još uvijek većina korisnika TikToka mlađe životne dobi (do 30 godina), ta dobna granica se polako podiže pa tako danas čak trećinu korisnika čine oni u dobi od 35 do 55 godina. Rapidno raste i broj aktivnih korisnika te se očekuje da bi TikTok do kraja 2022. godine mogao doseći respektabilnih 1,5 milijardi korisnika. Stoga su mnoge kompanije, prepoznavši poslovni potencijal, požurile otvoriti TikTok profile i odlučile više vremena posvetiti marketinškim aktivnostima upravo na toj digitalnoj platformi kako bi među prvima privukli nove pratitelje, a time i potencijalne korisnike odnosno kupce svojih proizvoda i usluga.

Gospodin Marčac je studentima Libertasa govorio o počecima i razvoju TikTok aplikacije, zatim kako i zašto je ona postala jedna od najpopularnijih društvenih mreža te na primjerima iz prakse pokazao kako ispravno koristiti TikTok u poslovne svrhe. Nakon što je sa studentima podijelio i osobna iskustva s aplikacijom te korisne savjete što je potrebno činiti, a što svakako izbjegavati ako želite biti uspješan TikToker, rado je odgovorio na mnoga pitanja prisutnih te je na kraju predavanja nagrađen bučnim pljeskom. Kako izgleda da vrijeme TikToka tek dolazi, uvjereni smo da ćemo se s gospodnom Marčacom još družiti te mu se ovom prilikom zahvaljujemo na poučnom i zanimljivom predavanju. Veselimo se idućem susretu!

Ugodno sam iznenađen načinom na koji nam je gostujući predavač predstavio TikTok platformu te nas pobliže upoznao s mogućnostima koje pruža odnosno kako ju možemo koristiti i u poslovne svrhe. Na TikTok kao aplikaciju više ne gledam na način na koji sam dosad gledao/isti način.


Na predavanju smo saznali zaista mnogo o ovoj brzorastućoj društvenoj mreži, njezinim korisnicima i uspješnim TikTok kampanjama. Gospodin Marčec nam je dao i brojne korisne savjete za korištenje ove društvene mreže u poslovne svrhe, ali i za pokretanje vlastitih TikTok profila.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: