Veni, vidi, vici – intervju s našom studenticom Eminom Kadić, pobjednicom desetog izdanja Styria:SCOOL Akademije

 

Razgovarali smo s kolegicom Eminom Kadić, studenticom preddiplomskog sveučilišnog studija Međunarodno poslovanje i članicom pobjedničkog tima čije je projektno rješenje proglašeno najbolje na nedavno održanoj Styria:SCOOL Akademiji, prema ocjenama predavača i stručnog žirija.

Styria:SCOOL Akademija, pokrenuta od strane Styria medijske grupacije u Hrvatskoj već deset godina mlade priprema za tržište rada te im omogućava da upoznaju sebe i da se uspješno nose sa svakodnevnim izazovima.

Sveučilište Libertas je ponosno što podržava kontinuirani uspjeh svih naših studenata u različitim područjima postignuća, a ovo je još jedan lijep primjer njihove predanosti.

Za one koji ne znaju – što je STYRIA Scool Akademija? 

Radi se o prvoj medijskoj akademiji a za studente. Neki od njezinih ciljeva su: pružiti praktično znanje iz poslovanja, ukazati na prednosti interdisciplinarnog načina razmišljanja u pristupu poslu i pomoći u povećanju vlastite konkurentnosti na tržištu rada kroz stjecanje iskustva na stvarnim poslovnim slučajevima.

 Zašto si se odlučila prijaviti na STYRIA Scool Akademiju?

Prebacivanjem na Libertas međunarodno sveučilište željela sam spojiti znanje koje mi je pruženo na Libertasu s praksom koju sam vidjela da bi mi Akademija mogla pružiti i tako iskoristiti ovo vrijeme pandemije u kojem mi studenti nemamo previše opcija. 

Kako je izgledao selekcijski postupak?

Selekcijski postupak je bio najzanimljiviji postupak ikad. To nije bio još jedan zahtjev za motivacijskim pismima za koje ne znaš ni hoće li biti pročitani, već smo trebali za prvi selekcijski krug napraviti naslovnicu na predlošku Večernjeg lista/24 sata/Poslovni.hr u kojem se pomoću slika i teksta predstavljamo onako kako mi želimo. U završnom dijelu Akademije podijelili su nas u timove i pritom smo dobili zadatak simulacije realne poslovne situacije koju smo morali riješiti.

Od čega se sastojao vaš timski projektni zadatak?

Moje tri divne kolegice i ja imale smo za zadatak napraviti relaunch kategorije „Od glave do pete“ za oglasnik Njuškalo gdje smo trebali razraditi cijeli koncept, od toga što se treba promijeniti, kako i na koji način, od samog dizajna pa do komunikacije među prodavačima i kupcima, razraditi financije koliko je u našoj moći, a onda i osmisliti cijeli marketing, od reklama na TV-u do influencera koje bi angažirali u promociji. Mentor mom timu bio je Marijan Mihaldinec.

Koji je bio najizazovniji dio Akademije?

Osim balansiranja same akademije s ostalim obavezama, osobno mi je najveći izazov bio održati prezentaciju našeg projekta jer su u žiriju bili veoma stručni ljudi. Svjesna koliko oni znanja imaju, svakako mi nije bilo svejedno izlagati, bilo je puno leptirića u trbuhu, to moram priznati! 

Na koji način uspješno balansirati između privatnih i fakultetskih obaveza te događaja tijekom održavanja STYRIA Scool Akademije ?

Predavanja su nam trajala četiri vikenda, što je dosta izazovno uskladiti uz fakultetske obaveze, posebno ako netko uz to ima i posao. Vrlo je bitna organizacija s obzirom da sa završetkom predavanja ne završava i sama Akademija, ima tu još puno posla… No sve je to zapravo sitnica koja se mora uložiti s obzirom na ono što se dobije samim sudjelovanjem, a to je puno znanja, poznanstva i odlično iskustvo.

Jesu li znanja iz nekih kolegija s Libertasa pomogla u rješavanju timskog projektnog zadatka?

Zapravo mi je najviše pomogla ta interakcija koju profesori kroz predavanja traže od nas, odnosno ne žele da samo pasivno sudjelujemo, već da kritički razmišljamo i uključimo se. Također, s obzirom da smo više manje na svakom kolegiju morali napraviti neki samostalni zadatak dosta sam kroz njih izvježbala upravo taj samostalni rad i kritičko razmišljanje.

Gdje trenutno radiš i koji su ti planovi za nastavak akademskog obrazovanja?

Trenutno radim kao asistent u marketingu u P&G-iju, doduše tek mjesec i pol. Ove godine planiram završiti treću godinu Međunarodnog poslovanja i upisati Poslovnu ekonomiju i globalizaciju na Libertasu te se potom usmjeriti na digitalni marketing koji me veoma privlači.

Da li bi kolegicama i kolegama preporučila da se prijave na STYRIA:Scool Akademiju i zašto?

Svakako! Odluka prijave na Akademiju bila mi je jedna od dražih u životu. Kroz raznovrsna predavanja sam stvarno puno naučila, dobila približni uvid u rad u različitim granama medija i svega što nam je dostupno danas. Predavači su bili veoma pristupačni, puni želje da nam prenesu bar djelić svog svijeta, voditeljice projekta su bile tu za nas u svakom trenutku, a šlag na tortu su stavile divne kolegice koje su sa mnom sudjelovale na Akademiji sa kojima ću, ne sumnjam, svakako ostati u kontaktu.

Koji su tvoji savjeti za buduće polaznike, kako najbolje iskoristiti STYRIA Scool Akdemiju?

Slušati, upijati, sudjelovati što više. Nadam se da će situacija biti bolja te da će imati priliku sudjelovati uživo što mi nažalost nismo mogli, ali stvarno preporučujem apsolutno svima da se prijave, sigurno neće požaliti! ?

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email