Studentica Libertasa jedna od troje Hrvata na 18.konferenciji Pokreta nesvrstanih u Azerbajdžanu

25. i 26. listopada 2019. u Bakuu (Azerbajdžan) održana je 18.konferencija Pokreta nesvrstanih u sklopu koje je održan 18. Summit šefova država i vlada Pokreta nesvrstanih. Na konferenciji je sudjelovalo 170 država, među kojima je i Hrvatska koja je sudjelovala u ulozi države promatrača. Uz države, na konferenciji je prisustvovala i 31 međunarodna organizacija među kojima je i Economic Cooperation Organization; Asian Development Bank, World Health Organization, Council of Europe, Islamic Development Bank, UN i njezine specijalizirane agencije poput: United Nations Development Programme, United Nations High Commissioner for Refugees; Food and Agriculture Organization, International Atomic Energy Agency, European Union. Neke od tema o kojima se raspravljalo na skupu su globalna pitanja, međunarodno pravo, promocija i revitalizacija multilateralizma, mirno rješavanje sukoba, različitosti, pravo na samodeterminaciju i dekolonizaciju i demokraciju.

Od tri osobe iz Hrvatske, na konferenciji je prisustvovala i naša studentica Josipa Milić, diplomantica na studiju Međunarodnih odnosa i diplomacije.

Više informacija o samoj konferenciji potražite na linku, a prijenos cijelog dana (26.10.) moguće je pogledati u YouTube videu: Nam Azerbaijan 26.10.2019.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: