Studenti Turističkog i hotelskog menadžmenta na terenskoj nastavi u Dubrovniku

Studenti druge i treće godine Turističkog i hotelskog menadžmenta Međunarodnog Sveučilišta Libertas, pod vodstvom voditelja studija profesora Milana Perića proveli su dan na terenskoj nastavi u Dubrovniku.  Cilj prve ovogodišnje terenske nastave bio je upoznavanje s dubrovačkom destinacijom kao i dubrovačkim zaleđem. Studenti su najprije posjetili Hotel Admiral u Slanome gdje ih je dočekala ravnateljica Branka Musić. Ona je upoznala studente s organizacijom i tehnologijom rada uspješnog visokokategorniku u srcu Općine Dubrovačko primorje. Uslijedio je potom put prema Općini Ravno, točnije Zavali gdje su studenti Sveučilišta Libertas uz stručno vodstvo uživali u ljepotama špilje Vjetrenica. Nakon posjet Biospeleološkog Muzeja Vjetrenica, upriličena je degustacija domaćih proizvoda u gostionici Zavala gdje su ih pozdravili i zaželjeli dobrodošlicu načelnik Općine Ravno, Andrija Šimunović te vlasnik ugostiteljskog objekta, Teo Andrić. Na povratku, u Hotelu Stanica u Ravnom, održana je degustacija hercegovačkih vina blatine i žilavke. Studenti i njihov voditelj nisu se kućama vratili praznih ruku. Za njih su pripremljene pune vrećice domaćih jabuka iz voćnjaka u Popovom polju.

Voditelj Turističkog i hotelskog menadžmenta Sveučilišta Libertas profesor Milan Perić tijekom akademske godine organizira nekoliko ‘izlazaka’ na terensku nastavu jer smatra da se takvim oblikom nastave omogućava studentima povezivanje teorijskih znanja s primjerima iz prakse.

Studenti našeg Sveučilišta buduće su generacije koje će raditi u hotelskoj i turističkoj industriji stoga je cilj upoznati ih s ponudom destinacije Dubrovnik. Ovaj put dan smo proveli u Dubrovačkom primorju i obližnjoj Općini Ravno te ih upoznali s ponudom koju ta mjesta u našoj okolici nude da bi ih sutra, oni sami, znali preporučiti svojim gostima  – objasnio je Milan Perić.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: