Studenti Sveučilišta Libertas posjetili MORH u sklopu nacionalne kampanje “We are NATO”

U sklopu nacionalne kampanje “We are NATO”, studenti Međunarodnih odnosa Sveučilišta Libertas posjetili su u srijedu, 6. ožujka 2024. godine Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u Zagrebu.

Prilikom posjeta studentima su predstavljeni djelokrug i rad Ministarstva obrane te NATO saveza i tema Vojne diplomacije.

Obzirom na značaj vojne diplomacije i međunarodne obrambene suradnje u kontekstu trenutačnih sigurnosnih izazova, djelatnici Uprave za obrambenu politiku Ministarstva obrane, vojni izaslanik brigadir Davor Kopanji i voditelj Službe za obrambenu politiku Kristijan Beljan u okviru svojih predavanja studentima su prezentirali strukturu, svrhu i aktivnosti NATO-a, posao vojnog izaslanika te mogućnosti vlastitog profesionalnog razvoja u području diplomacije.

Pritom je naglašena potreba kontinuiranog razvoja međunarodnih odnosa, uz pozitivnu prezentaciju vlastitih oružanih snaga, zaštitu nacionalnih interesa, promicanje položaja Republike Hrvatske i izbjegavanje sukoba.

Također, u ovoj prigodi studentima je prezentiran i angažman Hrvatske vojske u NATO misijama i operacijama u inozemstvu.

Potpredsjednik Diplomatskog kluba Sveučilišta Libertas Marin Deković u ime studenata izrazio je zadovoljstvo posjetom te predavanjima na kojima su studentima na otvoren, pristupačan i zanimljiv način prezentirane informacije iz prve ruke o radu u Ministarstvu obrane te vojnoj diplomaciji.

Izvor članka i fotografija: morh.hr / F. Klen

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: