Studenti Sveučilišta Libertas osvojili prestižnu nagradu na 25. međunarodnom simpoziju o kvaliteti u Šibeniku

Na 25. međunarodnom simpoziju o kvaliteti, održanom od 20. do 22. ožujka 2024. godine u Šibeniku, u organizaciji Hrvatskog društva menadžera kvalitete (HDMK), studenti Sveučilišta Libertas su zasjali osvajanjem prestižne nagrade za najbolji studentski rad iz područja sustava upravljanja.

Ceremonija otvaranja simpozija obilježena je dodjelom “Nagrade dr. sc. Josip Čiček” koja se već peti put uručuje za najbolje studentske radove iz područja sustava upravljanja. Ravnopravne prve nagrade pripale su studentima Sveučilišta Libertas, Tei Šimunović, Lavu Babiću i Leonu Ivanu Filepu Podrecci, te studenticama Sveučilišta Sjever, Pauli Čaklec i Patriciji Kotolenko. Mentor svim nagrađenim studentima bio je prof. dr. sc. Krešimir Buntak. Pored ove nagrade, studenti su dobili i vaučere za besplatno školovanje prema EOQ harmoniziranoj shemi, za Predstavnika uprave za kvalitetu, a koje, u suradnji, dodijeljuju Oskar – centar za razvoj i kvalitetu iz Zagreba i Oskar Edukos – ustanova za certificiranje osoblja iz Zagreba.Nagrade studentima uručili su predsjednik HDMK, izv. prof. dr. sc. Miroslav Drljača i Anita Zado Bešker, prof. – direktorica Oskar d.o.o.

Simpozij je održan pod radnim nazivom: „KVALITETA – JUČER, DANAS, SUTRA”, a sudjelovalo je 160 sudionika iz 10 zemalja svijeta (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, SAD, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Hrvatske), a autori prijavljenih znanstvenih i stručnih radova dolaze iz 20 zemalja svijeta: Argentine, Costa Rice, Crne Gore, Finske, Francuske, Indije, Mađarske, Meksika, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunjske, SAD, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Tajlanda, Turske, Švedske i Hrvatske.

Organizator je okupio stručnjake za kvalitetu i menadžere velikih hrvatskih kompanija iz područja proizvodnje, pružanja usluga (državnog i privatnog sektora), tijela javne uprave i akademske zajednice. Tako su sudjelovali stručnjaci iz različitih područja kao što su prehrambena industrija, elektrotehnika, medicina, javne službe i druga područja. Tijela javne uprave predstavljali su stručnjaci iz relevantnih ministarstava, županija, gospodarskih komora i agencija. Akademsku zajednicu su činili istaknuti profesori i studenti domaćih i stranih sveučilišta, uključujući i ugledna sveučilišta iz SAD-a, Poljske, Slovačke, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.


Više informacija o 25. međunarodnom simpoziju o kvaliteti pročitajte u članku na poveznici.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: