Student Sveučilišta Cambridge postao student Libertas Međunarodnog Sveučilišta

Libertas Međunarodno Sveučilište kontinuirano ulaže u podizanje znanstvene i nastavne kvalitete, te nas posebno veseli kada su ti napori prepoznati i od strane studenata najprestižnijih svjetskih sveučilišta. Upoznajte studenta Sveučilišta Cambridge koji studira i na Libertas Međunarodnom Sveučilištu.

Na početku, molim te, predstavi nam se u nekoliko rečenica.

– Moje ime je Ilja Uzelac Bujišić. Imam 19 godina, rođen sam u Vukovaru gdje sam i pohađao osnovnu školu. Srednju školu sam upisao u Beogradu – Matematičku gimnaziju Beograd, najbolju srednju školu u regiji za matematiku i prirodne znanosti. Sada sam student druge godine Cambridgea, studiram matematiku.

Kroz svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje osvojio si brojne nagrade i prva mjesta na natjecanjima, a između ostalog i dva Oskara znanja, reci nam nešto o tome?

– Cijeli život imam jako veliki interes i ljubav prema matematici. U nižim razredima osnovne škole sam se počeo natjecati i mogu slobodno reći da sam u natjecanja uložio najviše truda tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Najveći uspjeh u osnovnoj školi mi je bilo prvo mjesto na državnom natjecanju u Hrvatskoj u 8.razredu. Iako sam srednju školu upisao u inozemstvu, još uvijek sam mogao biti član hrvatske matematičke reprezentacije. Tako sam 2018. godine u Rumunjskoj, u Cluju osvojio srebrnu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi kao član hrvatske reprezentacije. To je najprestižnije matematičko natjecanje srednjoškolaca na svijetu, svaka država šalje tim od svojih 6 najboljih učenika. Za ta dva uspjeha dobio sam Oskare znanja.

Studiraš na Sveučilištu Cambridge, zašto si kao svoj drugi fakultet odabrao studij Međunarodnih odnosa na Libertas Međunarodnom Sveučilištu?

– Trenutno sam student druge godine matematike na britanskom sveučilištu Cambridge. Od djetinjstva pored matematike, uvijek me zanimala međunarodna politika. Ovo ljeto sam odlučio da želim pretvoriti svoj dosadašnji hobi u formalno znanje. Sveučilište Libertas odabrao sam zbog iznimne kvalitete predavača i nastave koje ono nudi.

Pored studiranja, imaš li neki hobi kojim se baviš u slobodno vrijeme?

– Ne bih mogao reći da imam neki hobi s kojim se ozbiljno bavim. Slobodno vrijeme najčešće provodim izlazeći s prijateljima ili gledanjem humorističnih serija.

Koji su ti planovi za budućnost? Čime bi se volio baviti u budućnosti?

– U ovom trenutku ne mogu dati egzaktan odgovor na to pitanje. Za sada me najviše zanimaju matematika i diplomacija tako da je odgovor vjerojatno u jednom (ili oba) ta smjera.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: