Ovogodišnji STEM stipendisti preddiplomskog studija Fizioterapija otkrili što im znači državna STEM stipendija

Među državnim stipendijama koje svake godine dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja nalazi se i STEM državna stipendija, koja se dodjeljuje redovnim studentima preddiplomskog studija u STEM područjima znanosti. Stipendija iznosi 1.200 kn mjesečno i dodjeljuje se za ukupno devet mjeseci akademske godine. Ove godine je 14 naših studenata dobilo državnu STEM stipendiju, a neki od njih su Lorena Cokol, Luka Katura i Klara Kordić s preddiplomskog sveučilišnog studija Fizioterapija. Pitali smo ih što im znači činjenica da su dobili STEM stipendiju ali i zašto su odabrali studij Fizioterapija i što im se najviše sviđa na studiju. 

Klara je studentica druge godina studija Fizioterapija i od malena je sanjala da radi u zdravstvenom području:

Uzori su mi za to bili moj pokojni djed dr.med.spec. radiologije Jozo Dadić kao i moja majka dr.med.spec. psihijatrije Iva Zrinka Kordić. Slušajući kako njihovi bivši pacijenti i njima bliski ljudi pričaju o tome kako su im pomogli i poboljšali njihove živote, javila mi se želja da i ja budem dio zdravstvenog sustava u kojem bih mogla pomoći i doprinijeti procesu liječenja te tako donijeti osmijeh na lice svakom bolesnom pacijentu. Upravo njima se mogu zahvaliti što sam upisala studij Fizioterapije u kojem zaista uživam u učenju i radu kako bih jednog dana mogla pomoći onima kojima je fizioterapija potrebna. Na studiju mi se jako sviđa što su cijenjeni profesori motivirani za prenošenje znanja potrebna za struku te su uvijek na raspolaganju, te ujedno što u sklopu studija postoji praksa na kojoj zaista mogu upotrijebiti naučeno te dopuniti svoje znanje.

Lorena je studentica treća godina Fizioterapije a glavni motivator njezinog odabira ovog studija je želja za pomaganjem drugima:

Oduvijek sam željela pomagati ljudima pa sam se tako zainteresirala u unapređenje zdravlja i upisala studij fizioterapije. Libertas ima odlične uvjete studiranja, a na studiju su me najviše oduševili kvalitetni profesori koji se maksimalno trude prenjeti znanje studentima. Zahvalna sam što se trud i marljivost cijene na ovom studiju te mi je zadovoljstvo studirati na Sveučilištu Libertas.

Luka je treća godina studija Fizioterapija a odabrao je ovaj studij zato što je kao bivši profesionalni košarkaš imao dvije ozljede koljena zbog kojih se prestao ozbiljno baviti sportom:

Kroz svoj proces rehabilitacije uvidio sam da bi me fizioterapija mogla zanimati i to se samo potvrdilo kad sam upisao taj studij. Također, smatram da je fizioterapija dinamična i zanimljiva profesija. Nadalje, imam velik interes za učenje i proučavanje ljudskog tijela tako da je sve to doprinjelo mom odabiru studija Fizioterapije. Na studiju mi se najviše dopada kvaliteta predavanja profesora jer smatram da se puno toga može naučiti. Također mi se sviđaju kabinetske i kliničke vježbe kao i praktični dio nastave.


Dobivanje STEM stipendije
Loreni prvenstveno govori da se naporan trud isplati te je zahvalna što se trud i marljivost cijene na ovom studiju. Kolega Luka ističe da stipendiju shvaća kao nagradu za trud i vrijeme koje je uložio u dosadašnje školovanje ali i kao motivaciju za nastavak učenja i istraživanja područja fizioterapije.

Klara je izjavila da ju je dobivanje stipendije jako ohrabrilo u studiranju i dalo joj do znanja da se njezino znanje i trud itekako cijene. Klara nadodaje da takve stipendije mogu itekako motivirati i ohrabriti studente da se pokažu u onome u čemu su najbolji te da su sati učenja i rada itekako vrijedni. 


Svim dobitnicima STEM državne stipendije želimo puno uspjeha u daljnjem obrazovanju, a svima onima koji razmišljaju o prijavi sljedeće godine poručujemo – samo naprijed! 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email