Otvorene prijave za akciju “50 tečajeva za studente za 50 godina Srca”

AKCIJA “50 TEČAJEVA ZA STUDENTE ZA 50 GODINA SRCA”

Ove, 2021. godine, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) slavi 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima. Akcije su namijenjene dvjema skupinama polaznika. Prva su skupina IT stručnjaci – djelatnici visokih učilišta i javnih instituta zaduženi za računalnu infrastrukturu, a druga, ona najbrojnija u sustavu visokog obrazovanja, su studenti.

SADRŽAJ AKCIJE

Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom “50 tečajeva za studente za 50 godina Srca” predviđa održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započet će tijekom svibnja 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka. Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana, a očekujemo da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika. Popis dostupnih naslova je u nastavku:

Tečajevi će se održavati online, putem sustava za webinare, u razdoblju od svibnja 2021. do travnja 2022. Raspored održavanja tečajeva objavljivat će se jedanput mjesečno (početkom tekućeg mjeseca za mjesec koji slijedi). Raspored tečajeva u svibnju bit će objavljen 7. travnja 2021.
Za sudjelovanje na tečajevima potrebno je imati na raspolaganju računalo s omogućenim pristupom internetu, slušalice s mikrofonom, te web-kameru (opcionalno).

POSTUPAK PRIJAVE I OGRANIČENJA

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr. 

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Potvrda prijave bit će poslana putem elektroničke pošte na adresu navedenu prilikom prijave.

Na redovne termine održavanja tečajeva (uz plaćanje) zainteresirani polaznici se mogu prijavljivati bez ograničenja.

Na ovoj stranici možete pronaći više informacija o akciji namijenjenoj studentima visokih učilišta, a termine tečajeva možete pogledati na stranici s rasporedom tečajeva koji se održavaju u okviru akcije.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: