Marija Kolb dobitnica je nagrade Hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje

Marija Kolb, umjetnička suradnica za Glumu i Scenski pokret na Fakultetu za film i scenske umjetnosti Sveučilišta Libertas dobitnica je nagrade Hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u radio drami, za ulogu Julije u radiofonskom djelu „Tuga“ autorske skupine Les hommes approximatifs i režiji Stephanie Jamnicky. Na 27. dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta, koja je ove godine u znaku obilježavanja 100. obljetnice Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Marija je žiri osvojila svojim dugogodišnjim radom i trudom.

“Znam da zvuči kao floskula, ali zaista se nisam nadala, čak štoviše imala sam osjećaj da ja sigurno neću dobiti nagradu. Iznenađena sam, presretna i zahvalna. Najviše sam zahvalna redateljici Stephanie Jamnicky i kolegama. Radi se o kolektivnom trudu i uspjehu. Nagradu dijelim sa svima njima.” – istaknula je Marija Kolb.

Mariji Kolb, glumici iz Zagreba ovo je peta po redu, što individualno, što kao članici kolektiva, nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta. Marija je diplomirala glumu 2008. godine na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a već sljedeće godine osvaja Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade za ulogu Pippi u predstavi Pippi Dugačarapa dječjeg kazališta Osijek, u režiji Zlatka Svibena. Godinu nakon, igra naslovnu ulogu u predstavi KD Pinklec i HNK Varaždin Dječak Ivek i pas Cvilek koja osvaja NHG za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji za djecu i mlade. Izuzetno nagrađivana predstava Unterstadt HNK iz Osijeka u režiji Zlatka Svibena, u kojoj je imala veliku ulogu, osvojila je NHG za najbolju dramsku predstavu u cjelini 2012. Na dodjeli nagrada 2014., povodom nominacije NHG za najbolji mjuzikl, našla se zajedno s ansamblom vrlo popularnog mjuzikla Crna kuća u režiji Igora Barberića, u kojem je igrala Vješticu Rosu, jednu od glavnih uloga.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: