Da je studiranje moguće uz rad pokazuje i primjer našeg alumnija Maria Marasovića iz tvrtke Končar energetski transformatori. Više o kolegi Marasoviću i iskustvima tokom izvanrednog studiranja saznajte u intervjuu.

Gdje ste trenutno zaposleni i čime se bavite?

Zaposlen sam u tvrtki Končar energetski transformatori koja je regionalni lider u proizvodnji transformatora, a sastavnica je Siemens Energy grupacije. Trenutno  sam dio tima koji se bavi operativnom nabavom. Transformator je kompleksan proizvod koji se sastoji od nekoliko tisuća dijelova, a zadatak mog tima je osigurati sve potrebne dijelove i usluge za pravovremenu proizvodnju organiziranu po principu ON-TIME DELIVERY način rada tj. pravovremenu isporuku proizvoda kupcu.

Koji ste studijski program upisali i zašto?

Upisao sam specijalistički diplomski studij Menadžment unutarnje i vanjske trgovine, a diplomirao u sklopu kolegija Menadžment lanca opskrbe na temu “Upravljanje lancem opskrbe u vrijeme krize 2009.-2016. na primjeru tvrtke Končar energetski transformatori d.o.o”.  Razlog upisa tog studija je komplementarnost s mojim profesionalnim područjem rad i želja za stjecanjem novih znanja i vještina.

Kakvo je vaše iskustvo studiranja na Libertas Sveučilištu?

Izrazito ugodno i pozitivno. Studiranje u malim grupama omogućava bolju interakciju i komunikaciju između studenta i profesora. Predavanja su dobro strukturirana, imaju “glavu i rep”, a profesori  bitne teorijske postavke kombiniraju sa svojim osobnim iskustvima u određenim profesijama.

Kako ste zadovoljni organizacijom nastave za izvanredne studente?

Odlično! Nastava je  prilagođena za osobe koje rade jer se predavanja održavaju u poslijepodnevnim satima. Uz to istaknuo bih ažurnost profesora po pitanju slanja materijala i literature za učenje, ali i općenite dostupnosti za dodatna pitanja ili konzultacije. Dodatnu, ključnu podršku, nama izvanrednim studentima oko tehničkih i proceduralnih detalja  je data od strane studentske referade, kao npr. prijava ispita i seminarskih radova, diplomskih radova i ispunjavanja hrpe drugih obrazaca (pogotovo kod upisa na fakultet).

Imate li, na temelju vlastitog iskustva, poruku za buduće studente koji što zbog životnih ili poslovnih okolnosti, tek sada razmišljaju o upisu na fakultet u kasnijoj životnoj dobi?

Nakon recimo 5,6 godina radnog staža u određenom području i temeljem osobnog iskustva čovjek nauči određene stvari, ali ono još bitnije stekne uvid u ono što ne zna te koja su to konkretna znanja i vještine potrebna za daljni napredak. Specifična individualna radna iskustva u kombinaciji s ovakvim modelom studiranja otvoriti će vam nova vrata i prilike, ali rad i dokazivanje konstantni je dio procesa napretka i razvoja karijere.

 

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: