Domagoj Aračić imenovan za Studentskog pravobranitelja

Studentski zbor Sveučilišta Libertas za dužnost Studentskog pravobranitelja  akademske godine 2021./2022. imenovao je  kolegu  Domagoja Aračića– studenta diplomskog sveučilišnog studija Poslovne ekonomije i globalizacije.

Tko je studentski pravobranitelj?

Uz pohađanje nastave, pripreme seminarskih radova, polaganja ispita, pisanje završnih i diplomskih radova te svih ostalih akademskih obaveza svaki student bi trebao biti upoznat sa svim  svojim studentskim pravima. Kako bi se za vrijeme studiranja bolje upoznali sa svojim pravima te kako bi se olakšalo rješavanje eventualnih poteškoća kod prakticiranja akademskih prava i sloboda svim studenticama i studentima Sveučilišta Libertas na raspolaganju stoji  Studentski pravobranitelj.

Studentski pravobranitelj kroz svoje djelovanje i rad:

  • Savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih akademskih prava
  • Sudjeluje u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava
  • Prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova studenska prava i zastupa studente pred nadležnim tijelima sveučilišta unutar svoje nadležnosti.

Student sam diplomskog studija Poslovne ekonomije i globalizacije i  živim u Slavonskom Brodu, gdje djelujem i kao gradski vijećnik. Na Sveučilištu Libertas obnašam funkciju studentskog pravobranitelja, te ukoliko smatrate da vam je potrebna pomoć u izvršavanju vaših studenskih prava budite slobodni se javiti na daracic1@student.libertas.hr

Domagoj Aračić

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: