Prof. dr. sc. Jasna Mesarić, dr. med. sudjelovala u savjetovanju Svjetske zdravstvene organizacije

Od 24. do 26. veljače 2020. u sjedištu Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi (Švicarska) u organizaciji Jedinice za sigurnost pacijenta i upravljanje rizicima te Odjela za integriranu zdravstvenu skrb održano je globalno savjetovanje na temu „A Decade for Patient Safety 2020-2030” Formulating the Global Patient Safety Action Plan“

Trodnevno globalno savjetovanje okupilo je 59 međunarodnih stručnjake u području sigurnosti pacijenta te ključne dionike i partnere iz država članica Svjetske zdravstvene organizacije.

Iz Hrvatske, na poziv Organizatora je prisustvovala i naša dekanica Fakulteta zdravstvenih znanosti, prof. dr. sc. Jasna Mesarić, dr. med. koja je sudjelovala u ulozi stručnjaka u području sigurnosti pacijenta.

Na skupu se raspravljalo o viziji, misiji i opsegu Globalnog akcijskog plana za sigurnost pacijenata za desetljeće 2020.-2030., strateškim ciljevima; operativnim stavkama rezolucije WHA72.6  Global action on patient safety i kako ih prevesti u akcijski plan, razvoju globalne kampanju, uključujući temu i slogan za Svjetski Dan sigurnosti pacijenta 2020.

Završnu riječ imao je Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije koji je službeno objavio vodeću inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije „Desetljeće sigurnosti pacijenta 2020-2030“

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: