Studentski zbor

Dragi studenti,

kao Studentskom zboru u cilju nam je povećati kvalitetu studentskog života te poboljšati komunikaciju među studentima. Težimo svakodnevan život i atmosferu na Sveučilištu za sve učiniti što ugodnijim.

Studentski zbor je studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u odlučivanju u tijelima Sveučilišta i predstavlja studente u sustavu visokoga obrazovanja.

Cilj nam je kroz različite izvankurikularne aktivnosti poraditi na ostvarenju bolje suradnje među studentima. Do sada smo realizirali mnoge projekte; jedan od najuspješnijih, svakako je osnivanje i uređenje Studentskog kluba. To je prostor u kojem se studenti mogu doći opustiti, raditi na zadatcima, ponoviti prije ispita, popiti kavu, popuniti vrijeme između dva predavanja itd.

Osim toga, organizirani su već i prvi ‘Libertas talk’, Studentsko putovanje u Beograd, ‘Dubrovnik Spring University’ a u budućnosti planiramo proširiti naše djelovanje na brojne druge aktivnosti poput debata, posjete i povezivanje s udrugama/organizacijama, volontiranje, i mnogo drugih.
Želimo motivirati sve studente našeg Sveučilišta da se uključe u naš rad, te da svojim idejama i kreativnošću pridonesu ostvarenju zajedničkih interesa, stvaranju ugodne, tople atmosfere na Sveučilištu, i stjecanju novih, korisnih iskustava sa odmakom od svakodnevnih predavanja.

Izabrani članovi (zamjenici):

1. Anamarija Ivančić (Leonarda Tutić)
2. Daria Simić (Maja Đeldum)
3. Sara Ostojić (Dominik Šilc)
4. Stella Jug (Biljana Sudar)
5. Karlo Škorić (Lara Mesarov)

Predsjednik i potpredsjednik Studentskog zbora
Karlo Škorić predsjednik Studentskog zbora, Stella Jug potpredsjednica.

Član Senata
Lara Mesarov.

Studentski Pravobranitelj
Daria Simić.

Ako se želite aktivno uključiti u rad Studentskog zbora i za sva pitanja, informacije i prijedloge kontaktirajte nas na:

Facebook Studentski zbor Sveučilišta Libertas
Instagram Studentski zbor Sveučilišta Libertas
E-mail szbor@libertas.hr

PLAN I PROGRAM:

Plan i program Studentskog zbora Sveučilišta Libertas

DOKUMENTI:

Statut Studentskog zbora

ZAPISNICI:

Zapisnik 3. Konstituirajuće sjednice SZ
Zapisnik sastanka održanog 20.11.2020.
Zapisnik sastanka održanog 23.12.2020.
Zapisnik sastanka održanog 03.01.2021.


Studentski zbor Sveučilišta Libertas 2019. godine je pokrenuo tisak Libertas studentskih novina. 

Novine će izlaziti semestralno, a u njima će se objavljivati zanimljivi članci, priče i iskustva naših studenata. Novine pružaju studentima prostor da pišu o temama koje ih posebno interesiraju.

Novine studentima pružaju mogućnosti da uče pisati i stječu iskustvo rada, istraživanja i druženja. To je ujedno i glavni cilj novina – postati mjesto susreta studenata Libertasa, kako sadašnjih, tako i bivših.” – doc. dr. sc. Vladimir Filipović, glavni urednik.

Osim što se Libertas novine mogu besplatno preuzeti u prostorijama ispred referade, u studentskom klubu i drugim mjestima, možete ih čitati i online (lista niže).

. Ovo je također prilika za podjelu iskustava prikupljenih za vrijeme studiranja, na putovanjima ili u poslovima, ali i odskočna daska u svijet znanstvenog rada, pisanja i objavljivanja stručnih članaka, stoga pozivamo sve kolegice i kolege zainteresirane za pisanje i stvaranje novih brojeva, davanje prijedloga i slično da se jave na mail szbor@libertas.hr


Svi dosadašnji brojevi

Libertas novine br. 1 

Libertas novine br. 2

Libertas novine br. 3

Libertas novine br. 4

Libertas novine br. 5

Libertas novine br. 6

Libertas novine br. 7