Savjetovalište za studente

SAVJETOVALIŠTE ZA STUDENTE

Sustavna pomoć i podrška studentima pri savladavanju određenih poteškoća vezanih uz učenje i prilagodbu na studentski način života pokazala se dobrom praksom u svijetu, a u novije vrijeme i kod nas. Fakultet je mjesto gdje je potrebno studentima osim akademskog postignuća osigurati i uvjete za ostvarivanje njihovog  osobnog rasta i razvoja.

Što omogućava psihološka podrška i pomoć?

Psihološka podrška i pomoć prvenstveno omogućava studentima brže i efikasnije studiranje, bolju prolaznost na studiju. Naime, poznato je da je uspjeh u studiju usko povezan s psihološkim funkcioniranjem pojedinca, načinom korištenja osobnih potencijala, kao i s vještinama suočavanja s poteškoćama koje se javljaju tijekom studiranja. Isto tako, poznato je da neuspjeh u rješavanju realnih životnih poteškoća negativno utječe na vrijeme i kvalitetu studiranja, kao i općenito na razinu kvalitete života. Dosadašnja iskustva su pokazala da se kroz psihološko savjetovanje u određenoj mjeri može prevenirati razvoj težih emocionalnih problema, prvenstveno kroz prevenciju neuspjeha u učenju, te bolje akademsko postignuće.

Koji su najčešći problemi zbog kojih se dobro javiti u savjetovalište?

Najčešći problemi koji se javljaju  povezani su s problemima prilagodbe na studij, teškoća u učenju, ispitnu anksioznost, lošu organizaciju i tehniku učenja, probleme u odnosu s drugima, probleme komunikacije, socijalnu anksioznost, nisko samopoštovanje i samopouzdanje i sl.

U slučaju da prepoznate da imate neke od navedenih poteškoća ili da niste uspješni u studiju ili imate poteškoća u međuljudskim odnosima, slobodno se javite, nastojat ćemo vam pomoći u savjetodavnom razgovoru.

Gdje i kome se javiti?

Na tragu dobre dosadašnje prakse savjetovališta za studente na europskim Sveučilištima, Libertas međunarodno sveučilište nudi usluge savjetovanja studenata. Doc.dr.sc. Radojka Kraljević certificirani je psihoterapeut i supervizor,pružat će usluge savjetovanja studenata u kabinetu br. 27a prema prethodnom dogovoru.

Obratite nam se za termin posjete na sljedeće kontakte

Kontakt Savjetovališta za studente: Doc.dr.sc. Radojka Kraljević, kabinet br. 27a, e: rkraljevic@libertas.hr