Centar za karijere

 • CENTAR ZA KARIJERE LIBERTAS predstavlja samostalnu organizacijsku jedinicu čiji je primarni cilj povezivanje maturanata s visokim obrazovanjem, praćenje razvoja i stjecanja vještine postojećih studenata te suradnja s gospodarskim subjektima u svrhu integriranja i suradnje svih navedenih segmenata.

  Maturantima omogućujemo da se već tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja upoznaju s radom našeg visokog učilišta, smjerovima i konceptom studija te da osjete studentski život prije formalnog upisa na željene fakultete. Maturantima pomažemo i u odabiru studija koji najbolje odgovara njihovim osobnim interesima i ambicijama. Kao budućim studentima, na raspolaganje im stavljamo niz kreativnih radionica, besplatne pripreme za državnu maturu i mogućnost apliciranja na naš stipendijski fond.

  Studentima predstavljamo potporu, prateći razvoj njihovih znanja i vještina. Tijekom njihovog studiranja provodimo programe edukacije i usavršavanja kroz različite seminare, terenske nastave. Redovna predavanja obogaćujemo gostovanjima uglednih predavača iz gospodarskog, akademskog i političkog života. Studenti i nakon završenog studija ostaju povezani s Libertas obitelji putem Alumni kluba.

  Gospodarski subjekti studentima omogućavaju obavljanje stručne prakse i mogućnost zaposlenja. Suradnja s najznačajnijim gospodarskim subjektima u Republici Hrvatskoj omogućila je brzo zapošljavanje Libertasovih studenata pred sam kraj ili po završetku prijediplomskih studija. Uspjeh leži i u činjenici da su gospodarski subjekti sudjelovali u sukreiranju naših studijskih programa što studentima i omogućava navedenu konkurentsku poziciju.

  Misija

  Naša misija je poduprijeti svakog studenta u razvoju njegovih individualnih potencijala tijekom studiranja s ciljem ostvarivanja uspješne karijere nakon završetka studija i ostanak u Libertas obitelji.

  Vizija

  Pokazati uspješan način usmjeravanja i praćenja karijere studenata kroz kvalitetu i profesionalnost u svim segmentima poslovanja. Vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh su profesionalnost, kvaliteta, uslužnost, razumijevanje potreba studenata i prepoznavanje novih trendova u obrazovanju i na tržištu rada.

   

 •  

   

  Za maturante

  Pripreme za državnu maturu

  Jedna od glavnih odrednica Libertas Međunarodnog Sveučilišta je promicanje društvene odgovornosti. Sveučilište Libertas povezuje srednjoškolske institucije s visokim obrazovanjem i omogućava maturantima da usvoje i ponove znanja koja su stjecali tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja te da uspješno polože ispite državne mature.

  Detalji i prijave nalaze se ovdje.

  Stipendiranje

  Sveučilište Libertas svake godine stipendira mlade i nadarene osobe koju su svoju izvrsnost pokazali kroz postignuća tijekom srednjoškolskog obrazovanja, športskim i drugim natjecanjima te radi nedostatnih financijskih sredstava nisu u mogućnosti studirati na našem Sveučilištu. Zbog toga je Sveučilište osnovalo Fond za stipendije čija su sredstva namijenjena stipendiranju školarina maturanata- brucoša na sveučilišnim i stručnim studijima prijediplomske razine. Putem programa za stipendiranje veliki broj studenata ima priliku steći vrhunsko obrazovanje koje im pruža mogućnost izgradnje uspješne poslovne ili akademske karijere u zemlji ili inozemstvu.

  Prijaviti se mogu učenici završnih razreda srednjih škola, a Natječaj i detalji nalaze se ovdje.

  Radionice

  U svrhu postizanja veće konkurentnosti tokom ili nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, učenicima će biti ponuđene razne besplatne radionice. Kroz navedene radionice usvojit će se dodatna znanja i vještine,a po samom završetku dobiti će potvrdu – certifikat te će isti moći unijeti kao stavku u svojim životopisima. To će im dati prednost u budućnosti kada se nađu na razgovoru za posao da budu konkurentniji od kandidata s istom razinom obrazovanja.

  Karijerno savjetovanje

  Učenici završnih razreda imaju mogućnost prijave na karijerno savjetovanje Sveučilišta Libertas.  Karijerno savjetovanje od iznimnog je značaja za odabir pravog smjera koji će utjecati na daljnji razvoj studenta, koja će u konačnici dovesti do izgradnje uspješne poslovne karijere.

  Detalji se nalaze ovdje.

  Za roditelje

  Poštovani roditelji,

  Odabir studija i visokog učilišta, među najvažnijim su i najzahtjevnijim životnim odlukama za našu djecu. U našem timu svjesni smo da nije lako izabrati “drugi dom” za svoje dijete i izdvojiti sredstva za studij na privatnom visokom učilištu. Na Libertasu roditeljima i studentima prilazimo kao partnerima u obrazovnom procesu, na kraju kojega će svi sudionici biti više nego zadovoljni. To znači da ćemo Vama i Vašem djetetu pružiti dodanu vrijednost koja nas razlikuje od drugih.

  Posjetite nas prije donošenja konačne odluke i provjerite uvjete u kojima će Vaše dijete studirati, upoznajte naše profesore, osjetite radno ozračje i s nama izravno porazgovarajte o financijskim uvjetima.

  Za studente

  Studentska natjecanja

  Studentska natjecanja promiču obrazovanje i stjecanje praktičnih znanja te iskustvo rada s velikim poduzećima. Tijekom natjecanja studenti stječu veliki broj poznanstava, a upravo to je velika prednost sudjelovanja na studentskim natjecanjima jer studenti imaju priliku dokazati se potencijalnim poslodavcima i tako postati konkurentniji na tržištu rada.

  Prednosti sudjelovanja na studentskim natjecanjima:

  • prezentacija praktičnog znanja širokom krugu studenata te poduzećima i ostalim organizacijama koje sudjeluju na natjecanjima
  • studenti se potiču na analitičko razmišljanje te razvijanje jedinstvenih i kreativnih rješenja u stvarnim poslovnim situacijama
  • studenti se uče timskom radu
  • studenti razvijaju svoje organizacijske i liderske vještine
  • studenti razvijaju komunikacijske i poslovne vještine
  • studenti izgrađuju natjecateljski duh
  • mogućnost dobivanja prakse, pripravništva i zaposlenja
  • studenti tijekom natjecanja stječu trajna poznanstva među ostalim natjecateljima
  • sudjelovanje na edukacijama i radionicama koje se održavaju u sklopu natjecanja
  • prilika za druženje i dobru zabavu

  Studentska natjecanja:

  • Hrvatska pamet Hrvatskoj – Poslovni dnevnik
  • Customer satisafaction University Award – Intesa Sanpaolo
  • Case Study Competition – eStudent
  • Adria Student Innovation contest / ASIC – Adria Hotel Forum (u tijeku)

  Radionice

  Svrha radionica je proširiti znanja i usavršiti praktične vještine studenata potrebne u akademskom i poslovnom okruženju. Radionice obuhvaćaju različitu tematiku poput:

  • Poduzetništva
   – Stjecanje poduzetničkih znanja i vještina radi povećanja samozapošljivosti završenih studenata – poduzetništvo kao smjer razvoja karijere, procjena poduzetničkog potencijala, proces od poduzetničke ideje do prilike
  • Poslovnih vještina
   – Prezentacijske vještine – vještina dobrog oblikovanja i izvedbe javnog izlaganja, nošenje sa strahom od javnog nastupa
   – Prodajne vještine – načela i etape uspješne prodaje, profil uspješnog prodavača, analiza klijentovih potreba, opis proizvoda korištenjem argumentacije, vođenje prodajnog razgovora i pregovaranje u prodaji, efikasno zaključivanje prodaje
   – Liderstvo – razlika između upravljanja i liderstva, kako postati liderom?, odabir i primjena upravljačkih stilova, što su timovi?, kako voditi svoj tim i postaviti ulogu u timu i postaviti timske ciljeve, delegiranje posla
  • Razvoja karijere i zapošljavanja
   – Kako tražiti posao? – kretanja na tržištu rada i procjena poslodavca, tehnike i metode traženja posla
   – Samoprocjena – važnost samoprocjene u razvoju karijere, procjena karijernih potencijala, izrada karijernog plana razvoja
   – Pisanje životopisa, otvorenog pisma, molbe za posao i komunikacija s poslodavcima
   – Priprema za intervju za posao
  • Akademskih vještina
   – Kako učinkovito učiti? – pristup, strategije i stilovi učenja, motivacija za učenje i organizacija vremena za učenje
   – Pisanje seminarskih, diplomskih i stručnih radova – akademsko čitanje, planiranje pisanog rada, pretraživanje i citiranje literature

  Iskustva uspješnih – Alumny day

  Cilj programa je postojećim studentima Libertasa približiti iskustva bivših studenata koji su nakon završetka Libertasa nastavili studij na prestižnom inozemnom fakultetu, izgradili uspješnu poslovnu karijeru ili pokrenuli uspješan StartUp projekt. Tako studenti mogu na konkretnim primjerima vidjeti kako će im u budućnosti koristiti ona znanja i vještine koje stječu tijekom studiranja.

  Dan diplomskih studija

  Cilj Dana diplomskih studija je potaknuti studente treće godine studija za nastavkom obrazovanja na diplomskom razini studija te im pružiti pomoć pri odabiru studijskog programa na diplomskoj razini. Dan diplomskih studija sastoji se od prezentacije studijskih programa diplomske razine studija i druženja s postojećim studentima diplomskih studija.

  Stručna praksa

  Studenti prijediplomskih stručnih studija prema nastavnom planu i programu imaju obvezu odraditi stručnu praksu. Praksa se odrađuje u Hrvatskoj ili inozemstvu. Studenti na stručnoj praksi svoje teoretsko znanje upotpunjuju s praktičnim iskustvom te se u profesionalnom okruženju pripremaju za buduću karijeru. Studenti putem internog sustava Sveučilišta imaju pregled mogućnosti odrade stručne prakse. Dostupne su im aktualne prijave za posao, programi usavršavanja, programi pripravništva unutar EU te razne druge mogućnosti. Najboljim studentima omogućujemo direktnu poveznicu s poslodavcima, što u konačnici rezultira brzim zapošljavanjem pred sam kraj ili po završetku prijdiplomskog studija.
  Vrijeme provedeno na stručnoj praksi prilika je za dokazivanje potencijalnom poslodavcu i stvaranje poslovnih kontakata sa zaposlenicima unutar poduzeća. Nije rijedak slučaj, da onim studentima koji su tijekom studiranja bili marljivi i stekli visoku razinu stručnih znanja te su tijekom obavljanja stručne prakse prezentirali svoje stečeno znanje i vještine i pokazali se ambicioznima, ponudi zaposlenje upravo u poduzeću gdje su obavljali stručnu praksu.

  Stipendije za studente

  Stipendijski fond Sveučilišta Libertas

  Sveučilište Libertas svake akademske godine u određenom postotku stipendira studente koji su svoju izvrsnost pokazali kroz postignuća u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

  Detalji stipendija i Natječaj nalaze se ovdje.

  Stipendije javnih tijela

  Redovni studenti Sveučilišta Libertas ostvaruju sva zakonski propisana prava. To omogućuje prijave na različite stipendije koje dodjeljuju javne institucije.  Putem Internog sustava Sveučilišta studenti primaju obavijesti o otvorenima natječajima s uputama o načinu prijava. Mnogobrojni odlični studenti Sveučilišta, dobitnici su različitih stipendija.

  Dobitnike prethodnih godina i njihova iskustva nalaze se ovdje  ili na našim društvenim mrežama.

Obratite nam se za termin posjete na sljedeće kontakte

E-mail adresa: czk@libertas.hr

Kontakt centra za karijere
Voditeljica centradr. sc. Lorena Vokić Kvesić | t: 01 / 5633 112 | e: lvokic@libertas.hr
Zamjenik Voditeljice centraIgor Zovak, mag. rel. int. et dipl.| t: 01 / 5633 112| e: izovak@libertas.hr
Studentica savjetnica centraMartina Marjanović | Tel: 01 / 5633 115| e-mail: mmarjanovic1@student.libertas.hr
Savjetnik centraZvonimir Mamić univ. mag. rel. int. | Tel: 01 / 5633 117 | e: zmamic@libertas.hr
Student savjetnikLeon Išpan | Tel: 01 / 5633 117| e: lispan@student.libertas.hr
Kontaktiraj Centar za karijere putem obrasca!