Centar za karijere

 • CENTAR ZA KARIJERE LIBERTAS predstavlja samostalnu organizacijsku jedinicu čiji je primarni cilj povezivanje maturanata s visokim obrazovanjem, praćenje razvoja i stjecanja vještine postojećih studenata te suradnja s gospodarskim subjektima u svrhu integriranja i suradnje svih navedenih segmenata.

  Maturantima omogućujemo da se već tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja upoznaju s radom našeg visokog učilišta, smjerovima i konceptom studija te da osjete studentski život prije formalnog upisa na željene fakultete. Maturantima pomažemo i u odabiru studija koji najbolje odgovara njihovim osobnim interesima i ambicijama. Kao budućim studentima, na raspolaganje im stavljamo niz kreativnih radionica, besplatne pripreme za državnu maturu i mogućnost apliciranja na naš stipendijski fond.

  Studentima predstavljamo potporu, prateći razvoj njihovih znanja i vještina. Tijekom njihovog studiranja provodimo programe edukacije i usavršavanja kroz različite seminare, terenske nastave. Redovna predavanja obogaćujemo gostovanjima uglednih predavača iz gospodarskog, akademskog i političkog života. Studenti i nakon završenog studija ostaju povezani s Libertas obitelji putem Alumni kluba.

  Gospodarski subjekti studentima omogućavaju obavljanje stručne prakse i mogućnost zaposlenja. Suradnja s najznačajnijim gospodarskim subjektima u Republici Hrvatskoj omogućila je brzo zapošljavanje Libertasovih studenata pred sam kraj ili po završetku preddiplomskih studija. Uspjeh leži i u činjenici da su gospodarski subjekti sudjelovali u sukreiranju naših studijskih programa što studentima i omogućava navedenu konkurentsku poziciju.

   

  Misija

  Naša misija je poduprijeti svakog studenta u razvoju njegovih individualnih potencijala tijekom studiranja s ciljem ostvarivanja uspješne karijere nakon završetka studija i ostanak u Libertas obitelji.

   

  Vizija

  Pokazati uspješan način usmjeravanja i praćenja karijere studenata kroz kvalitetu i profesionalnost u svim segmentima poslovanja. Vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh su profesionalnost, kvaliteta, uslužnost, razumijevanje potreba studenata i prepoznavanje novih trendova u obrazovanju i na tržištu rada.

 • Za maturante

  Pripreme za državnu maturu

  Jedna od glavnih odrednica Libertasa je promicanje društvene odgovornosti. Libertas želi povezati srednjoškolske institucije s visokim obrazovanje i omogućiti maturantima da usvoje i ponove znanja koja su stjecali tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja te da uspješno polože ispite državne mature. Pripreme se održavaju iz obveznih ispita na državnoj maturi (hrvatski jezik, engleski jezik i matematika), a izvode ih profesori s višegodišnjim iskustvom.

  Stipendiranje

  Libertas svake godine stipendira mlade i nadarene osobe koju su svoju izvrsnost pokazali kroz postignuća tijekom srednjoškolskog obrazovanja, športskim i drugim natjecanjima te radi nedostatnih financijskih sredstava nisu u mogućnosti studirati na Libertasu. Zbog toga je Libertas osnovao Fond za stipendije čija sredstva iznose 500.000,00 kn i namijenjena su stipendiranju školarina studenata na sveučilišnim i stručnim studijima preddiplomske razine. Putem programa za stipendiranje veliki broj studenata ima priliku steći vrhunsko obrazovanje koje im pruža mogućnost izgradnje uspješne poslovne ili akademske karijere u zemlji ili inozemstvu.

  Stipendije pokrivaju cjelokupne troškove ili dio troškova odabranog studijskog programa na Libertasu, a prijaviti se mogu učenici završnih razreda srednjih škola Libertasa ovdje.

  Kreativne radionice

  U svrhu postizanja veće konkurentnosti tokom ili nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, učenicima će biti ponuđene razne besplatne radionice koje se odvijaju vikendom na Libertasu. Kroz navedene radionce usvojit će se dodatna znanja i vještine,a po samom završetku dobiti će certifikat te će isti moći unijeti kao stavku u svojim životopisima. To će im dati prednost u budućnosti kada se nađu na razgovoru za posao da budu konkurentniji od kandidata s istom razinom obrazovanja.

  Karijereno savjetovanje za maturante

  Poštovane maturantice i maturanti,

  pred vama je velika odluka o odabiru fakulteta i studijskog programa koji ćete pohađati narednih godina. Sveučilište Libertas jedno je od samo deset Sveučilišta u Republici Hrvatskoj i izvodi programe od preddiplomske do doktorske razine. Pružamo vrhunske uvjete nastave uz sve prednosti privatnog obrazovanja i sveučilišnu diplomu koja je priznata u Hrvatskoj i svijetu. U akademskoj godini 2018/2019. na raspolaganju vam je mogućnost upisa osam preddiplomskih studija iz četiri različita znanstvena područja, odnosno pet znanstvenih polja.

  Kako bi odabrali pravi smjer, sukladno Vašim preferencijama te kompetencijama, znanjima i vještinama, za Vas smo pripremili karijerno savjetovanje. Navedeno savjetovanje omogućava adekvatan odabir studijskog programa prema individualnim osobinama, a time i bolju pripremljenost za buduće zanimanje i direktno usmjeravanje na osposobljavanje za brzo i uspješno zapošljavanje po završetku studija.

  Popunite prijavu i ugovorite vlastiti termin savjetovanja:

  Za roditelje

  Poštovani roditelji,

  Odabir studija i visokog učilišta, među najvažnijim su i najzahtjevnijim životnim odlukama za našu djecu. U našem timu svjesni smo da nije lako izabrati “drugi dom” za svoje dijete i izdvojiti sredstva za studij na privatnom visokom učilištu. Na Libertasu roditeljima i studentima prilazimo kao partnerima u obrazovnom procesu, na kraju kojega će svi sudionici biti više nego zadovoljni. To znači da ćemo Vama i Vašem djetetu pružiti dodanu vrijednost koja nas razlikuje od drugih.

  Posjetite nas prije donošenja konačne odluke i provjerite uvjete u kojima će Vaše dijete studirati, upoznajte naše profesore, osjetite radno ozračje i s nama izravno porazgovarajte o financijskim uvjetima.

  Za studente

  Studentska natjecanja

  Studentska natjecanja promiču obrazovanje i stjecanje praktičnih znanja te iskustvo rada s velikim poduzećima. Tijekom natjecanja studenti stječu veliki broj poznanstava, a upravo to je velika prednost sudjelovanja na studentskim natjecanjima jer studenti imaju priliku dokazati se potencijalnim poslodavcima i tako postati konkurentniji na tržištu rada.

  Prednosti sudjelovanja na studentskim natjecanjima:

  • prezentacija praktičnog znanja širokom krugu studenata te poduzećima i ostalim organizacijama koje sudjeluju na natjecanjima
  • studenti se potiču na analitičko razmišljanje te razvijanje jedinstvenih i kreativnih rješenja u stvarnim poslovnim situacijama
  • studenti se uče timskom radu
  • studenti razvijaju svoje organizacijske i liderske vještine
  • studenti razvijaju komunikacijske i poslovne vještine
  • studenti izgrađuju natjecateljski duh
  • mogućnost dobivanja prakse, pripravništva i zaposlenja
  • studenti tijekom natjecanja stječu trajna poznanstva među ostalim natjecateljima
  • sudjelovanje na edukacijama i radionicama koje se održavaju u sklopu natjecanja
  • prilika za druženje i dobru zabavu

  Studentska natjecanja:

  • Hrvatska pamet Hrvatskoj – Poslovni dnevnik
  • Customer satisafaction University Award – Intesa Sanpaolo
  • Case Study Competition – eStudent
  • Adria Student Innovation contest / ASIC – Adria Hotel Forum (u tijeku)

  Radionice

  Svrha radionica je proširiti znanja i usavršiti praktične vještine studenata potrebne u akademskom i poslovnom okruženju. Radionice obuhvaćaju različitu tematiku poput:

  • Poduzetništva
   – Stjecanje poduzetničkih znanja i vještina radi povećanja samozapošljivosti završenih studenata – poduzetništvo kao smjer razvoja karijere, procjena poduzetničkog potencijala, proces od poduzetničke ideje do prilike
  • Poslovnih vještina
   – Prezentacijske vještine – vještina dobrog oblikovanja i izvedbe javnog izlaganja, nošenje sa strahom od javnog nastupa
   – Prodajne vještine – načela i etape uspješne prodaje, profil uspješnog prodavača, analiza klijentovih potreba, opis proizvoda korištenjem argumentacije, vođenje prodajnog razgovora i pregovaranje u prodaji, efikasno zaključivanje prodaje
   – Liderstvo – razlika između upravljanja i liderstva, kako postati liderom?, odabir i primjena upravljačkih stilova, što su timovi?, kako voditi svoj tim i postaviti ulogu u timu i postaviti timske ciljeve, delegiranje posla
  • Razvoja karijere i zapošljavanja
   – Kako tražiti posao? – kretanja na tržištu rada i procjena poslodavca, tehnike i metode traženja posla
   – Samoprocjena – važnost samoprocjene u razvoju karijere, procjena karijernih potencijala, izrada karijernog plana razvoja
   – Pisanje životopisa, otvorenog pisma, molbe za posao i komunikacija s poslodavcima
   – Priprema za intervju za posao
  • Akademskih vještina
   – Kako učinkovito učiti? – pristup, strategije i stilovi učenja, motivacija za učenje i organizacija vremena za učenje
   – Pisanje seminarskih, diplomskih i stručnih radova – akademsko čitanje, planiranje pisanog rada, pretraživanje i citiranje literature

  Iskustva uspješnih – Alumny day

  Cilj programa je postojećim studentima Libertasa približiti iskustva bivših studenata koji su nakon završetka Libertasa nastavili studij na prestižnom inozemnom fakultetu, izgradili uspješnu poslovnu karijeru ili pokrenuli uspješan StartUp projekt. Tako studenti mogu na konkretnim primjerima vidjeti kako će im u budućnosti koristiti ona znanja i vještine koje stječu tijekom studiranja.

  Dan diplomskih studija

  Cilj Dana diplomskih studija je potaknuti studente treće godinestudija za nastavkom obrazovanja na diplomskom razini studija te im pružiti pomoć pri odabiru studijskog programa na diplomskoj razini. Dan diplomskih studija sastoji se od prezentacije studijskih programa diplomske razine studija i druženja s postojećim studentima diplomskih studija.

  Stručna praksa

  Najboljim studentima preddiplomskih studija Libertas omogućuje obavljanje stručne prakse u nekim od najboljih poduzeća u Hrvatskoj. Tamo studenti imaju mogućnost teoretsko znanje upotpuniti s praktičnim iskustvom te u profesionalnom okruženju pripremiti se za buduću karijeru.

  Vrijeme provedeno na stručnoj praksi prilika je za dokazivanje potencijalnom poslodavcu i stvaranje poslovnih kontakata sa zaposlenicima unutar poduzeća.

  Nije rijedak slučaj, da onim studentima koji su tijekom studiranja bili marljivi i stekli visoku razinu stručnih znanja te su tijekom obavljanja stručne prakse prezentirali svoje stečeno znanje i vještine i pokazali se ambicioznima, ponudi se zaposlenje upravo u poduzeću gdje si obavljali stručnu praksu.

  Stipendije za studente

  Libertas od ove godine stipendira i svoje studente u određenom postotku, a koju su svoju izvrsnost pokazali kroz postignuća u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Zbog toga je Libertas osnovao Fond za stipendije čija sredstva iznose 500.000,00 kn i namijenjena su stipendiranju školarina studenata na sveučilišnim i stručnim studijima preddiplomske razine. Putem programa za stipendiranje veliki broj studenata ima priliku steći vrhunsko obrazovanje koje im pruža mogućnost izgradnje uspješne poslovne ili akademske karijere u zemlji ili inozemstvu.

  Potpuni natječaj otvorite ovdje.

  Koraci za prijavu na natječaj za stipendiju:

  • Ispunite elektronsku prijavnicu
  • Preuzmite i proučite uvjete natječaja
  • Preuzmite, isprintajte i ispunite obrazac za prijavu
  • Obrazac za prijavu i natječajnu dokumentaciju pošaljite poštom na našu adresu

Obratite nam se za termin posjete na sljedeće kontakte

E-mail adresa: czk@libertas.hr

Voditeljica centra:  dr. sc. Lorena Vokić, e: lvokic@libertas.hr

Savjetnica centra: Josipa Milić, mag. rel. int. et dip., t: 01 / 5633 117, e: jmilic@libertas.hr

Savjetnica centra: Iva Dujmović,  t: 01 / 5633 112 | e-mail: idujmovic@libertas.hr

Savjetnik centra: Luka Frlan, t: 01 / 5633 115, e: lfrlan@libertas.hr

Savjetnik centra: Zvonko Nuić, t: 01 / 5633 115, e: znuic@libertas.hr

Kontaktiraj Centar za karijere putem obrasca!