Zašto posjetiti Libertasov Centar za karijere tijekom akademske godine

Misliš da je Centar za karijere samo za maturante? Varaš se! Evo zašto bi ga trebao redovito posjećivati.

Centar za karijere smatra se prvenstveno odredištem za maturante koji ondje mogu dobiti vrijedne informacije o svim studijima koje Sveučilište Libertas nudi, kao i savjetovati se sa stručnjacima o odabiru svog novog zanimanja ili životnog poziva. No jednom i kada odabereš studij koji želiš, ovu adresu nikako nemoj zaboraviti. Zašto? Pa imamo barem pet dobrih razloga…

1. Ako trebaš posao, pripravnički staž, praksu…

 

Centar za karijere je odlična veza između studenata i različitih poslodavaca. Ako si u potrazi da dodatnom zaradom ili iskustvom, oni zasigurno imaju pokoju dobru ideju gdje bi svoj naum mogao i ostvariti. Veliki broj poslodavaca voli surađivati direktno sa sveučilištima za koja znaju da im pruža dobro obrazovane radnike koji će se odlično uklopiti u njihov poslovni tim. Zato se nerijetko prije same objave oglasa u javnosti raspituju o idealnim kandidatima unutar same ustanove, a a to bi mogao biti upravo ti!

 

2. Možeš potražiti pomoć za pisanje savršenog životopisa

 

Neki poslodavci vole formalne životopise, često specifično određenog formata, dok su drugi skloniji kreativnom izražavanju. Dok jedni preziru suhoparno nabrajanje vještina, drugi se neće ni truditi razumjeti tvoj unikatni stil izražavanja kojim si se htio izdvojiti. Svaki put kada se prijavljuješ za određeni posao, važno je istražii poslodavca i njegovu poslovnu praksu, te se istoj prilagoditi od samog početka. Stručnjaci iz Centra za karijere imaju mnogo iskustva u tom pogledu i zasigurno ti mogu dati korisne savjete svaki put kada ti zatrebaju. Ako ništa drugo, uvijek je dobro da svježi par očiju pogleda ono što si ti već stotinu puta pregledao – sigurno je sigurno.

 

Talking with recruitment committee

3. Mogu te pripremiti za razgovor za posao

 

Trema i neiskustvo mogu se pokazati kobnim i za najsamouvjerenije među nama, a svi znamo da se do savršenstva dolazi samo upornom vježbom. Zato ako nisi siguran kakav dojam ostavljaš na intervjuu za posao ili jednostavno želiš s nekim proći cijeli proces kao vježbu, ovo je prava adresa za tebe. Velika je šansa da su upravo oni koji te savetuju i sami prošli razgovor s istim poslodavcem i u rukavu imaju nekoliko trikova koji ti mogu olakšati cijeli proces. Isplati se pokušati.

4. Uputiti će te na dodatno usavršavanje

 

Voliš ono što studiraš, ali znaš da možeš više, samo ne znaš kako? Onda pravac u Centar za karijere! Osim redovitih programa, Sveučilište Libertas nudi i mnoge mogućnosti dodatnog usavršavanja iz različitih područja, a studentska natjecanja,razna događanja izvan fakulteta kao i brojna gostovanja stručnjaka iz Hrvatske i svijeta na samom Libertasu možda su upravo ono što trebaš. Neka od tih iskustava uputit će te u pravom smjeru onda kada ti je to najviše potrebno, a dodatni programi tvoje će vještine dovesti na razinu koja će se pokazati presudnom u tržišnoj konkurenciji.

5. Možeš pronaći mentora

 

Alumni su bivši studenti sveučilišta koji su jednom prošli upravo ono što ti sada prolaziš, a nakon uspješnog dobivanja diplome izgradili su karijeru koju su odabrali. Većina njih održava veze sa svojim sveučilištem i želi pomoći studentima putem mentorstva. Upravo s njima možeš doći u kontakt preko Centra za karijere. Iskustvo koje ti mogu prenijeti je neprocjenjivo, a vrijeme provedeno s nekim tko zna kroz što prolaziš može utjecati na tvoju budućnost. Tko zna, možda upravo alumni bude tvoj prvi poslodavac, iskažeš li se trudom i znanjem.

Uvijek kada zapneš tijekom studiranja, a i onda kada jednostavno želiš s nekim popričati, vrata Centra za karijere su ti uvijek otvorena!

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email