Tražiš ljetne preporuke? Studentske novine imaju par odličnih ideja!

Zašto odabrati život u studentskom domu? Kako je to provesti semestar na Erasmus razmjeni? Teorija je jedno, ali praktična iskustva kolegica i kolega s fakulteta koja je sve to prošla definitivno su priča za sebe. I to priča koju bi svaki student trebao pročitati. No, tu ne staju preporuke kada je u pitanju studentski život.

Zanima te gdje izaći, što raditi i kako se provesti na studentskom budžetu? Ekipa iz Libertasovih studentskih novina ima sve odgovore. Ono što ne znaju, doznali su od kolega koji su itekako upućeni u aktualna zbivanja. Nama preostaje samo u miru sjesti s hladnim pićem u ruci i baciti se na čitanje Libertas novina #6

Putovanje je uvijek dobra ideja

Nekima je partijanje po razvikanim otocima hit svakog ljeta, dok drugi više vole mirnija mjesta s prekrasnom prirodom, kako bi u miru uživali u morskom ugođaju. E pa za njih je defintivno Slivnica – skriveni dragulj Dalmacije. Upravo ga tako naziva Sara Dragosavac koja svoja ljeta provodi upravo u ovom mjestu pored Zadra. S mnoštvom skrivenih plaža i uvala, idealna je za one koji vole odmor s mnogo aktivnosti, ali malo ljudi. Plivanje do skrovitih špilja i avanturističko spuštanje do divljih plaža na kraju uvijek rezultiraju oduševljenjem, a voliš li Ratove zvijezda, čeka te još veći užitak. Zašto? Pročitaj u Sarinoj priči.

Nakon skrovitog odmora, Jelena Bolanča odvest će te u Meksiko! U redu, možda ne doslovno, ali njezini opisi ove petnaest sati leta udaljene države svakako će je dočarati kao da se upravo nalaziš na ulicama Cancuna. Povest će te tako i do Chichen Itze, gdje se spominju brojne Majanske legende, od kojih neke nemaju sretan završetak. Srećom, kupanje u kristalno čistoj vodi Cenota odagnat će sve loše primisli, čak i ako strogi Meksikanci postavljaju zahtjevne uvjete za uživanje u njima. Ovo pandemijsko putovanje nastavlja se preko Tuluma, Otoka žena do Holboxa, a usput se slave i mrtvi. Najbolje da ti Jelena sama ispriča :).

Alternativna prehrana i najpopularnije ZG destinacije – top mix

Ako te uvijek privlačila prehrana u kojoj nema životinjskih proizvoda, Tina Valentić ima nekoliko odličnih savjeta! Studentica iz Švicarske tijekom Erasmus zamjene u Zagreb je donijela svoju knjižicu s receptima koje svakako moraš isprobati. Usput možeš doznati i koje su razlike švicarskog i zagrebačkog studentskog života, kakva je veganska ponuda u Zagrebu, te kako za 10 minuta napraviti ukusan i zdrav veganski desert. Slobodno nas pozovi da probamo!

Mislim, možeš nas pozvati i u turneju po najboljim lokacijama u Zagrebu. Pritom mislimo na muzeje, kavu, izlaske, uživanje u prirodi i još par stvari. Za dobro društvo najvažnija je dobra volja i opuštena atmosfera, zar ne?

Uvijek možemo pričati o pet odličnih knjiga koje svakako moramo pročitati ovog ljeta. Naučit ćemo kako razgovarati ili pripremiti se za sastanak, zašto nacije propadaju i što kada moćnom zapadu ponestane novaca. Zvuči kao odličan triler! Osim što su informativne, knjige koje nam preporučuju novinari Studentskih novina odlična su priprema za novi semestar koji će doći prije nego misliš. 

Prijavi se i budi novinar Libertas studentskih novina!

Sada kad smo informirani, možemo u osvajanje toplih ljetnih noći, pripremajući se za nove jesenske obveze. Mislim, ti možda imaš neku bolju ideju? Samo tebe čekaju! 

Ne, stvarno – ekipa iz studentskih novina doista jedva čeka da se javiš i podijeliš svoje ideje, dojmove i razmišljanja s njima, a zatim i s čitateljima Libertas studentskih novina. Sedmi broj već se polako sprema, zato se javi odmah na szbor@libertas.hr i podijeli svoje iskustvo studiranja, putovanja; s prakse ili posla. Imaš li zanimljivu priču ili dobru ideju? Ako voliš promatrati i istraživati svijet oko sebe ili jednostavno voliš pisati i misliš da to dobro radiš. Ovdje ćeš definitivno naći svoj drugi dom. Jedva čekamo tvoj prvi uradak!

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email