Stvari koje morate napraviti dok ste student

Ako sada ne iskoristite višak vremena i energije teško ćete to moći kasnije ponoviti. :-)

Tih nekoliko godina koje provedete u studentskim klupama ostavit će traga na vama. Da, bit će i teških trenutaka kada se morate koncentrirati samo na učenje i polaganje ispita, no studiranje ima puno lijepih stvari koje apsolutno trebate doživjeti.

Ovo doba posebno morate iskoristiti za dobivanje iskustava koje ćete puno teže nekad kasnije imati priliku za ponoviti kada se zaposlite. I zato upravo sada, kada imate i dovoljno vremena za to napraviti, isprobajte neke od ovih stvari kako biste od njih profitirali u budućnosti i bili sretniji i zadovoljniji!

putovanja

Putovanja

Unutar svog studentskog budžeta obvezno ostavite mjesta za putovanja. Uzmite si to kao nagradu za sav trud koji ste uložili u učenje i počastite se istraživanjem drugih mjesta na ovoj planeti. Putovanja vam otvaraju vidike stoga slobodno istražujte druge gradove i države. Kada upoznate druge kulture vaš pogled na svijet više nikad neće biti isti! Te uspomene će vam se duboko urezati u pamćenje i bit će vam zauvijek savršeno dobra tema za razgovor u budućnosti. :)

izlasci

Izlasci

Kakav bi to bio studentski život bez dobre zabave? :D Te dvije stvari jednostavno moraju ići zajedno. :) Pronađite svoje omiljeno mjesto za druženje s ekipom i partijajte. :) Nemojte propustiti ni partyje koji se spremaju kod kuće, a možete ga i sami pripremiti i pozvati ekipu s godine. Otkrijte i neka dobro skrivena mjesta u gradu  i bacite se na izlazak! ;)

Učenje jezika i drugih vještina

Bolonjske 3 + 2 godine su sasvim dovoljne da usavršite znanje ne samo jednog nego više jezika. Znanje jezika je pravo bogatstvo i nikad ne znate kada će vam se pružiti prilika da svoje znanje jezika kasnije korisno upotrijebite u poslu ili u privatnom životu. Puno prijedloga besplatnih opcija za učenje jezika dali smo vam u ovom prethodom tekstu.

Osim učenja jezika možete razvijati i druge vještine kao npr. naprednog korištenja kompjuterskih uredskih aplikacija, vještina javnoga govora, debatiranje i sl.. A na raspolaganju su vam i brojne ljetne škole gdje ćete se susresti s novim temama za razmišljanje i steći puno novih prijatelja. :)

temelji-za-karijeru

Temelji za karijeru

Tijekom studija imate prilku upoznati jako puno kolega koji će kasnije biti poslovni ljudi i vaš kontakt. Poradite na networkingu jer te veze ostaju jako čvrste i kasnije. Tijekom studija pokušajte odraditi i stručnu praksu kako biste bili u prednosti kada dobijete diplomu. U dobivanju stručne prakse pomoći će vam Libertasov Centar za karijere koji vam daje potporu i za razvoj vaših znanja i vještina uz dodatne programe edukacije i usavršavanja kroz različite seminare, terenske nastave itd.

Zašto ne biste već sada pokazali što sve možete sa svojim znanjem? Prijavite se na neko studentsko natjecanje za vlastiti projekt kao što je Case Study Competition ili Business Plan Contest. Ne zaboravite da sve to ulazi u vaš životopis i jednog dana ćete biti jako ponosni ako sada date sve od sebe da odnesete pobjedu. ;)

sport

Sportske aktivnosti

Popnite se na Sljeme i uživajte u čistom zraku i prekrasnoj prirodi. U zimskom periodu možete i skijati, što je također lijepa vještina za znati. Provjerite koji su sve sportski klubovi aktivni na fakultetu i pridružite im se kako biste održavali svoje tijelo zdravim i fit. Za pravi doživljaj baš sada dok ste student iskoristite priliku i isprobajte neki avanturistički sport poput skakanja bungieja, penjanja po umjetnoj ili pravoj stijeni i sl. Bavljenje sportom doprinosi boljem fizičkom i psihičkom stanju pa ćete uz sportske rezultate postizati i odlične rezultate na ispitima. ;)

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email