Studenti pitaju studente: Koja su vaša omiljena mjesta za učenje u Zagrebu i Dubrovniku?

Dragi kolegice i kolege studenti te budući diplomanti Sveučilišta Libertas,

nedavno smo pokrenuli novu inicijativu koja će obogatiti vaše studentsko iskustvo – serijal savjeta pod nazivom “Studenti pitaju studente”! Ovaj serijal predstavlja platformu za razmjenu iskustava između studenata, s ciljem olakšavanja studiranja, prenošenja dragocjenog znanja i pružanja korisnih savjeta mlađim generacijama Sveučilišta Libertas. Naši iskusni studenti će odgovarati na raznolika pitanja, od organizacije studentskog života do očuvanja mentalnog zdravlja te usklađivanja studentskih i privatnih obaveza.

Zanima te nešto u vezi studiranja na Libertasu? Obratite se našim studentima!
Kako?

Redovito ćemo objavljivati postavljena pitanja na našim društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu, stoga slobodno šaljite nova pitanja putem inboxa. Ako imate vlastite savjete koje biste željeli podijeliti, javite nam se direktno putem inboxa na Facebooku i Instagramu.

Hvala vam na sudjelovanju u ovoj zajedničkoj razmjeni znanja i iskustava!
Uključite se, budite aktivni i doprinesite ljepšem i uspješnijem studentskom putovanju na Sveučilištu Libertas.Koja su vaša omiljena mjesta za učenje, u Zagrebu i Dubrovniku? Mislim da bi odgovori na ova pitanja dobrodošla svima. :) Hvala!”

Izdvojili smo neke odgovore naših studenata (izvor: Instagram i Facebook inbox; Inicijali su zbog GDPR-a).

 

ZG – učenje u zatvorenom – NSK, Tehnički muzej, Booksa u Martićevoj, kafići.. A na otvorenom –  izbora je stvarno puno – Maksimir, Bundek, Botanički vrt, terase raznih kafića…

L.T.

 

Volim otići u neki mirniji kafić, posebno ujutro kad nema ljudi :)) Napravila sam si listu kafića i onda mijenjam kad mi dosade knjižnice ili moja soba.
Z.Š.

DU – kad je ružno vrijeme gradska knjižnica i čitaonica, coworking prostori (ovdje možete unajmiti radni stol i koristiti prostor za učenje i rad), kafići..  u toplije dane preporučam Gradski park Gradac ili Orsula, fort lovrijenac, plaže, gradske zidine (iskoristite popust na ulaznice za studente)

T.Z.

Studentski klub Sveučilišta Libertas, SC u Zagrebu (pon i ut je manja gužva), Pučko otvoreno učilište,  Tehnički muzej, zajednički prostori na fakultetu, knjižnice Grada Zagreba (ima ih hrpu) i druge…svi oni najčešće imaju osiguran odvojen prostor za učenje.
G.H.

Inače volim sjesti u kvartovski kafić i učiti.
A.

Najradije volim odabrati neki “fini” mirni kafić dalje od fakseva, jer su oko fakseva u gradu uvijek gužve. Dobro je testirati pojedine dane u tjednu i različita doba dana. Čim je toplije – učim negdje vani na klupici, u nekom od ZG parkova –  Maksimir, Botanički vrt, Park Tuškanac, Park Ribnjak.. Nagradiš se šetnjom nakon učenja da razbistriš mozak.. 
N.K.

Dubrovnik – čitaonica Lazaretova, knjižnice (istražiti više njih) kafići zimi; u toplijim danima – svugdje na otvorenom gdje se možeš odvojiti od svijeta. Od zidina preko plaža i parkova – mjesta za učenje stvarno ima mnogo.

M.H.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email