Što je Rektorova nagrada i kako je dobiti

Kažu da za završavanje fakulteta treba biti pametan i uporan, a oni koji su najbolji u tome zaslužuju da ih se i nagradi. No, nemojte misliti da je to samo za odabrane. Svi imaju priliku postati najbolji i dobiti pohvalu Rektora. A osim same pohvale Rektora posjedovanjem ovog postignuća dobivate i veću šansu za praksu i zaposlenje jer poslodavci cijene takav kadar. Ima li veće motivacije od toga? :)

Svaki student trebao bi studiranje shvatiti kao priliku da maksimalno iskoristi to vrijeme učenja koje će ga kvalitetno pripremiti za karijeru. A i korisno je imati cilj koji će vas voditi kroz studiranje i poticati na stalni napredak.

Za početak da kažemo u kojim kategorijama možete konkurirati za Rektorovu nagradu:

– za najbolji završni rad na preddiplomskom studiju

– za najbolji diplomski rad obranjen na diplomskom studiju

– za najbolji prosjek ocjena ostvaren u prvoj godini preddiplomskog studija

– za najbolji prosjek ocjena ostvaren u drugoj godini preddiplomskog studija

– za najbolji prosjek ocjena ostvaren u prvoj godini diplomskog studija

– titula Student generacije za najbolji prosjek ocjena postignut tijekom preddiplomskog studija

– titula Student generacije za najbolji prosjek ocjena postignut tijekom cjelokupnog diplomskog studija

dekanove-nagrade-624x411

A kako doći do toga? Evo nekoliko načina:

Budite organizirani i produktivni – Ne gubite vrijeme. Uči se cijelu godinu, uči se i više nego što treba i aktivno se sudjeluje u nastavi te piše kvalitetno obrađene radove. Evo kako možeš uz mala čuda tehnike i poboljšati svoju produktivnost  te lakše pamtiti i zapamtiti.

Koristite internet kao izvor dodatnih informacija – Starije generacije nisu imale tu mogućnost nepresušnog izvora informacija. Ovisili su o sadržajima knjižnice, a vi sada možete doznati sve što želite putem interneta. Na taj način nadopunjujete sadržaje koje vam daju profesori te dobivate konkretniju sliku i bolje učite. Primjerice, na YouTubeu možete pronaći mnoštvo video predavanja iz kojih ćete naučiti vrijedne vještine i proširiti svoje vidike.

Uzmite dovoljno vremena za učenje i dovoljno vremena za odmor – Posjetite knjižnicu, ali nakon toga prošećite parkom i uživajte u sunčanom danu. Tijelo treba odmor kako bi informacije sjele na svoje mjesto. Što ste opušteniji bolje ćete pamtiti. Pripazite jedino da izbjegavate ove aktivnosti koje negativno utječu na studiranje  i fokusirate se više na ove ovdje o kojima smo već pisali. :)

Ne propustite potražiti pomoć – Ako imate kakvih nedoumica oko sadržaja iskoristite konzultacije za razgovor sa profesorom. Odlična opcija su i dodatne lekcije  ukoliko vam baš neki dio nastavnog sadržaja ne ide. Stremite samo k najboljim rezultatima!

Ne zaboravite ni na vannastavne aktivnosti – Doznajte što se radi u Studentskom zboru, uključite se neki klub kao npr. knjižni klub, sportski studentski tim, sudjelujte u studentskim natjecanjima  i sl. Sve te aktivnosti ulaze u vaš Diploma Supplement  i govore puno o vašoj svestranosti i upornosti.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email