Sportske aktivnosti za aktivno studentsko ljeto

Donosimo mali pregled događaja i aktivnosti koje ovog lipnja i sprnja morate posjetiti – barem kao navijači ili još bolje kao sudionici!

O Europskom nogometnom prvenstvu ne treba trošiti riječi – svi koji nisu nabavili karte za Francusku, vjerojatno već znaju gdje će pratiti Vatrene ovog ljeta. Ukoliko ste dio manjine koju nogomet ne veseli ili jednostavno volite sve vrste sportova, donosimo mali pregled događaja i aktivnosti koje ovog lipnja i srpnja morate posjetiti – barem kao navijači ili još bolje kao sudionici!

 

EUROZAGREB – MLADOST OPEN

KADA: 9. – 12.6.2016

GDJE: Zagreb

ŠTO: Međunarodni studentski turnir koji se održava od 2012. godine, a uključuje cheerleading, futsal, košarku, odbojku, stolni tenis, šah, tenis i vaterpolo.

eurozagreb-mladost-open
Izvor: https://eurozagreb.org/

VOLIM TRČANJE

KADA: 12.6.2016.

GDJE: Zagreb

ŠTO: Staza je ravna (bez većih uzbrdica i nizbrdica) te se jednim dijelom proteže savskim nasipom, a jednim dijelom makadamskim putem podno nasipa s južne strane. Podloga je zemljana, travnata i/ili makadamska. Kružnog je tipa i trči se jedan krug, a utrke odraslih na 2, 5 i 11 km startaju sa istog mjesta i u isto vrijeme.

EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE

KADA: 12. – 25.7.2016.

GDJE: Rijeka i Zagreb

ŠTO: Europske sveučilišne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta na starom kontinetu. Do sada su održane dva puta (2012. u Cordobi i 2014. u Rotterdamu). Na Igrama mogu sudjelovati europski studentski sportaši koji nastupaju za sveučilišta na kojima studiraju.

europske-sveucilisne-igre

Izvor: Facebook stranica EUG Zagreb-Rijeka 2016

DIVLJA LIGA

KADA: 10.7.2016.

GDJE: Dubrovnik

ŠTO: Međusobni susreti vaterpolskih družina s kupališta; najveće amatersko vaterpolsko natjecanje na svijetu. Više od 40-ak sastava svake godine početkom srpnja, uskače u more, te počinje utrku za naslovom prvaka.

SPORT ZA SVE

KADA: do 30.6.2016.

GDJE: Zagreb

ŠTO: Program besplatnog vježbanja koji se provodi u 17 gradskih četvrti.  Vježba se  2 puta tjedno, pod stručnim vodstvom  kineziologa i i voditelja sportske rekreacije. Rekviziti koji se koriste su bućice, strunjače, lopte, gumene trake, štapovi i sl.

REGATA DANA DRŽAVNOSTI

KADA: 25.6.2016.

GDJE: Dubrovnik

ŠTO: Događaj za sve ljubitelje jedrenja u organizaciji JK Orsan tradicionalno se odvija u Koločepskom kanalu.

TURNIR U STRELIČARSTVU

KADA: 18.6.2016.

GDJE: Kutina

ŠTO: Kao dio Kutinskog ljeta 2016. ovo natjecanje okuplja sve dobne skupine i planirano je kao cjelodnevno druženje.

JOGA NA BUNDEKU

KADA: nedjeljom 9h-10h; od 19.6.2016.

GDJE: Zagreb (Bundek)

ŠTO: Besplatna joga koju ovog ljeta vode mladi učitelji s poligona za učenje joge YogaPRO, a slijede ih brojni ljubitelji joge i mnogi koji jogu tek žele upoznati.

joga-na-bundeku
Izvor: om.com.hr

IZVIĐAČKA BICIKLIJADA

KADA: 22.6.2016.

GDJE: Kutina

ŠTO: Dvosatna biciklijada po okolici Kutine nakon koje slijede sportske aktivnosti i ručak na banovljanskom jezeru.

biciklijada-kutina
Izvor: Tourist board Kutina (www.flickr.com)

JOGA U SLAVONIJI

KADA: subotom u 10h; 4.6.2016.

GDJE: Osijek

ŠTO: Besplatna rekreacije pod osječkim nebom na promenadi. Pozvani su apsolutno svi, od redovitih vježbača, preko rekreativaca koji povremeno ili stalno vježbaju sami, do početnika koji se još nisu okušali u rekreaciji. Sve što vam treba je sportska obuća, veliki ručnik za plažu i bočica vode.

UNISPORT SVEUČILIŠTA SPLIT 

KADA: 15. i 16.6.2016.

GDJE: Split

ŠTO: Splitski sveučilišni sportski savez organizira UniSport prvenstva Sveučilišta u cageballu i streetballu te odbojci na pijesku za 2016. godinu. Sva tri natjecanja su Otvorena prvenstva Sveučilišta u Splitu te ekipe mogu sačinjavati studenti s različitih fakulteta.

unisport-

Izvor: www.unist.hr

LIKA CAVE TREKK

KADA: 23.7.2016.

GDJE: Perušić

ŠTO: U Pećinskom parku Grabovača održat će se trekking natjecanje u trčanju od špilje do špilje s ciljem popularizacije prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske. Na ovom području nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta. Trčat će se kroz tri dionice – 7, 15 i 25 kilometara.

KUPANJE U  KUTINI

KADA: od 11.6.2016.

GDJE: Kutina (športski centar)

ŠTO: Svaki dan od 10 – 19h, rekreirajte se i rashladite na obnovljenom gradskom bazenu uz razne sportske sadržaje.

RAPHA WOMEN’S 100

KADA: 17.7.2016.

GDJE: Zagreb – Orle – Sisak – Buševec

ŠTO: Rapha Women’s 100 je međunarodni biciklistički događaj gdje tisuće žena diljem svijeta na isti dan voze 100km (naravno muškarci mogu biti u pratnji). Ne radi se o natjecanju da se vidi tko je najbrži, nego o sudjelovanju u ovoj globalnoj biciklističkoj avanturi.

SRC SVETICE

KADA: svaki dan od 8h – 22h

GDJE: Zagreb

ŠTO: Novootvoreni sportsko-rekreacijski centar ima čak tri bazena, wellness, saunu i terene za mali nogomet, odbojku i badminton. Uz ostale gradske bazene u metropoli, nema razloga da se ovo ljeto ne rashladite makar cijelo ljeto proveli u Zagrebu.

src-svetice

Izvor: 20minuta.hr

Ukoliko ste obožavatelj prirode, ruksak na leđa i krenite u istraživanje. Postoji mnoštvo službenih biciklističkih ruta i onih koje slože sami korisnici, planinarskih staza (ili još izazovnijih obilaznica koje daju dodatnu čar planinarenju) i izletišta koja samo čekaju da ih otkrijete. Nađete li koje posebno zanimljivo mjesto ili rutu javite nam ;)

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email