Organizacija: Korisni online alati za svakog studenta

Počela je nova akademska godina i vrijeme je da si organizirate vrijeme za učenje ali i materijale potrebne za narednu godinu.

Što kada bi postojali alati koji bi vam uvelike olakšali posao? Zasigurno biste ih koristili, zar ne?

Zato smo za vas na jednom mjestu skupili nekoliko korisnih web stranica i aplikacija koje dobro dođu svakom studentu!

Dropbox

Besplatan servis za dijeljenje dokumenata, videa i fotografija. Na svoj Dropbox račun možete pristupiti s bilo kojeg računala ili mobitela!

1

Google Docs

Omogućava vrlo jednostavno kreiranje i dijeljenje dokumenata i fotografija s drugima. Svaka promjena koju napravi bilo koja osoba s kojom je podijeljen dokument, vide i sve ostale osobe s kojima je dokument podijeljen. Odličan, besplatan i must-have alat koliko radite na nekom projektu ili seminarskom radu, ali i ukoliko želite spremiti materijale za učenje na jednom mjestu.

Etherpad

Stranica koja može biti od velike pomoći ukoliko radite grupne zadatke. Omogućava online suradnju više ljudi na jednom projektu.

2

Schooltraq

Aplikacija koja omogućava lakše i jednostavnije organiziranje studentskih obaveza, bilo da se radi o predavanjima, ispitima ili kolokvijima. Dostupna je putem računala i mobitela.

Google Scholar

Stranica pomoću koje možete pronaći stručnu literaturu te korisne i pouzdane podatke. Osim toga, na toj stranici možete pronaći i sažetke knjiga i članke, a uvelike vam je sužen rezultat Google pretraživanja.

StudyMode

Velika online knjižnica eseja i seminarskih radova koje možete besplatno preuzeti gotovo o bilo kojoj temi. Također vam može poslužiti kao referentan izvor pri izradi seminarskog rada.

3

Free Translation

Web stranica na kojoj možete prevoditi riječi, dokument ili čak cijelu web stranicu.

Hascheck

Alat koji provjerava pravopisnu ispravnost vašeg teksta te nudi rješenja za eventualne pogreške. Dostupan je za hrvatski i engleski jezik, a od velike koristi može vam biti za pisanje seminarskih radova i zadaća.

Vjerujemo da će vam neki (ako ne i svi :)) navedeni alati koristiti i olakšati barem malo posao koji vas čeka u ovoj akademskoj godini. ;)

Jeste li već koristili neke od navedenih alata?

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email