Nova godina i prilika za novi studentski start

Uđite u novu godinu svježi i riješeni nereda koji guši vaš puni potencijal!

Na početku godine radimo rekapitulaciju prethodne i pokušavamo napraviti dobar plan za narednu godinu. Ovi savjeti itekako mogu pomoći studentima da budete produktivniji, da postanete odlični studenti i u konačnici da se bolje osjećate:

  1. Započnite godinu s razrađenim planom

Važno je biti pripremljen. Uklopite akademski kalendar u vaš planer i točno rasporedite vrijeme za učenje, ispite i zabavu. U tome vam može pomoći alat namijenjen studentima – GoConqr Study Planner u obliku kalendara. Osim toga, možete koristiti i Google Calendar, a korisni su i ovi savjeti jednog blogera studenta.

Zapamtite: “Tko ne uspije pripremiti se, spreman je za neuspjeh” – Benjamin Franklin. :)

zapocnite-godinu-s-razradenim-planom

  1. Iskoristite dobar sistem za vođenje dnevnika

Svijet se pomamio za Bullet Journalom, jednostavnim sustavom za vođenje dnevnika/planera za koji vam treba samo običan planer i olovka. Naime, jednostavno kreirate svoje dnevne to-do liste i svakoj vrsti aktivnosti dodijelite određeni znak. Na taj način lako pratite što je napravljeno, a što se prebacuje na naredne dane. Pogledajte detaljnije kako ga možete razraditi u videu:

  1. Organizirajte svoje radno mjesto

Pod radno mjesto naravno mislimo stol gdje učite, gdje držite svoje skripte i stolac koji vrijedno grijete. :) Kada je sve uredno moći ćete se bolje koncentrirati na ono što je bitno – sadržaj za učenje, nove kreativne ideje itd. Sezonska sniženja su dobra prilika i da si nabavite novi radni pribor (markeri, olovke, kemijske…) kako ga ne bi ponestalo baš u važnom trenutku, a i kako biste s guštom označavali materijale za učenje. ;)

organizirajte-svoj-radni-stol

  1. Reciklirajte sve što vam ne treba

Imate papire sa prve godine koje ste davno apsolvirali i samo vam stoje u kutu i zauzimaju prostor? Imate odjeću koju više ne nosite, a mjesta u ormaru je sve manje? Reciklirajte i napravite nešto dobro za prirodu. <3

Ovdje možete pristupiti karti spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Samo zumirajte u svoj kvart i vidjet ćete gdje možete ubuduće odlagati različite vrste otpada za recikliranje.

donesite-nove-i-zdrave-odluke

  1. Donesite nove i zdrave odluke

Počnite se aktivnije baviti nekim sportom ili barem šetajte 30 minuta svaki dan kao što preporučuju liječnici. Otkrijte neke nove stvari poput meditacije, koja kako kažu može pomoći pri smanjenju stresa (možda vam baš pred ispite dobro dođe). Ili se natjerajte i konačno se počnite zdravije hraniti. Ovdje imate sasvim dovoljno ideja za početak – zdravi doručak, zdravi ručak, zdrava večera. Imat ćete više energije i osjećat ćete se bolje, a to treba svakom studentu kako bi s lakoćom ispunjavao svoje studentske obveze!

Možete li sve to? Mi mislimo da možete. I vjerujte nam da će vam se trud isplatiti. :)

 

Izvori fotki:

negativespace

Ryan Pouncy

Markus Spiske

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email