Ne čitaš Libertas studentske novine? Nemaš pojma što propuštaš!

Znaš li najbolje čuvanu tajnu Libertasa? Mi znamo…

Ne možeš ih naći na svakom kiosku, niti ih možeš kupiti milijunima na bankovnom računu (jer su besplatne, naravno), ali Libertas studentske novine definitivno te mogu mnogo toga naučiti, kao i otkriti ti pokoju tajnu. Što u slobodno vrijeme rade profesori ili kako izgleda stažiranje u Bruxellesu? Ne kaže se uzalud kako je informacija valuta modernog svijeta, a upravo su novine koje se bave životom na Sveučilištu Libertas prava riznica informacija. Misliš da tu nema ništa za tebe? To je isto kao da kažeš da od networkinga i nemaš neke posebne koristi – stvar je u tome kako ćeš iskoristiti priliku koja ti se pruža, a u ovom slučaju, prilika se zove Libertas studentske novine. 

A u nastavku je samo jedan dio što možete saznati iz šestog broja Libertas studentskih novina.

I profesori su samo ljudi, zar ne?

Dok ih slušamo kako samouvjereno i informirano predaju s katedre, može se činiti kako su u pitanju neka bića čije znanje nikada nećemo dostići. Istina je drukčija. Libertasovi profesori su stručnjaci u svom polju djelovanja, no i dalje se radi o ljudima koji su napornim radom i zalaganjem stekli iskustvo koje ih danas izdvaja iz mase. Oni imaju znanje iz knjiga (mnoge su i sami napisali), no još važnije od toga je iskustvo u primijeni tih znanja u praktičnom okruženju. Na njihovim greškama i uspjesima učile su generacije Libertasovih studenata, koje su uz podršku svojih mentora iz realnog sektora imale onu početnu prednost pred ostalim kolegama s drugih sveučilišta – neprocjenjivo iskustvo. Definitivno im se trebamo diviti, ali ih svakako moramo bolje upoznati kako bi došli do zaključka da su i oni morali negdje početi.

U rubrici “Razgovori s profesorima”, doc. dr. sc. Vlasta Roška novinarima je ispričala zašto se odlučila studirati ekonomiju te kako je započela njena akademska karijera, a porazgovarali su i s bivšim rektorom prof. dr. sc. Duškom Pavlovićem koji je s njima podijelio detalje svoje impresivne karijere, te nas proveo kroz povijest nastanka Sveučilišta Libertas. 

Najbolja veza za faks? (Bivši) studenti!

Veze o kojima mi pričamo odnose se na savjete o studiranju koje ti mogu dati samo oni koji su to prošli. Alumni i studenti koji se ističu svojim aktivnostima definitivno su na vrhu te liste! Može li se fakultet upisati i dobrano nakon završetka srednje škole? Ako je suditi po uspjehu studenata i alumnija Sveučilišta Libertas, visoko obrazovanje je uvijek u modi i nikada ne diskriminira. 

Uz čeličnu volju i dobru motivaciju studiranje uz rad može biti neprocjenjivo iskustvo. Za tako nešto potrebna je odlična organizacija, a nju je svakako savladao i kolega Marsel Antunović, koji je paralelno radio u banci i studirao Međunarodno poslovanje. 

Uz pokoji praktični savjet ekipe koja je svoje akademske dane provela u studentskom domu, bez brige se možeš prijaviti na natječaje koji su otvoreni svim Libertasovim studentima, koji imaju ista prava baš kao i studenti svih državnih sveučilišta. 

Tko zna, možda upravo tamo upoznate i ekipu s Erasmusa, projekta u kojem Libertas sudjeluje već godinama. Sve njegove prednosti iskoristila je i Nataly, Talijanka hrvatskih korijena koja studira na Libertasu, a svoju Erasmus pustolovinu potražila je u Španjolskoj. Njezin boravak tamo nije bio bez izazova, a o čemu se radi, najbolje je ispričala ona sama u intervjuu koji je dala za Libertas studentske novine. 

Imaš želju jednog dana svoje diplomatske vještine brusiti u Bruxellesu? Sve odgovore o tome svakako može dati Igor Horvat, o čijoj ćemo karijeri zasigurno još mnogo toga čuti. 

Velike stvari očekujemo i od Josipa Marinkovića, dobitnika Rektorove nagrade za najbolji sveučilišni završni rad na sveučilišnom preddiplomskom studiju Međunarodno poslovanje 2018./2019. godine. Njegov recept za uspjeh? Kao budući menadžer u ugostiteljstvu, svašta ima reći na tu temu.


A mi imamo prijedlog za sljedeći kišni dan ili dosadno vruće poslijepodne – neka svatko u ekipi pročita zadnji broj Libertas studentskih novina, a onda onaj najinformiraniji slaže pub kviz kojeg sigurno prolaziš nakon što si pročitao svaki članak. Nagrada? Sigurni smo da ćete ti i tvoja ekipa biti maštoviti. Sretno čitanje!

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email