Mala čuda tehnike koja vam pomažu u učenju

Želiš učiti brže i bolje? Ima načina da to ostvariš jer ti u tome pomaže tehnologija. :)

Učenje više ne podrazumijeva samo skripte, knjige i grijanje stolca. Uz tehnologiju imate odličnog pomagača za učenje u pokretu i još efektivniji rad! Ako ste bolje organizirani i koristite prilike za ponavljanje sadržaja i dodatno istraživanje i vaši rezultati će biti bolji.

Izdvojili smo neke od provjereno uspješnih alata i aplikacija koje vam pomažu u bolje savladavanju učenja:

MindMeister

Sigurno ste čuli kako mentalne mape pomažu pri boljoj vizualizaciji sadržaja, a pritom i boljem pamćenju tih podataka. MindMeister je web platforma koja vam omogućuje da lako slažete podatke u obliku mentalne mape. Jednom kada probate raditi mape i uvjerite se kako vam podaci brže “sjedaju” u pamćenje koristit ćete ih zauvijek!

libertas-online-pomagaci-aplikacije-za-pomos-u-ucenju-mindmeister-1024x558

Flashcard Machine

Kartice se najčešće koriste za učenje novih termina kod jezika, ali Flashcard Machine možete koristiti za pamćenje i drugih podataka koje je potrebno “nabubati”. Koriste se jednako kao papirnate kartice, s jedne strane pitanje i s druge odgovor, ali prednost digitalne verzije je što ih možete dijeliti s kolegama. :)

Lumosity 

Da bi znao brže obavljati pojedine radnje i inteligentnije promišljati mozak je potrebno vježbati. Stoga vam Lumosity pruža platformu na kojoj možete trenirati vaš mozak preko raznih zadataka. Pogledajte kratki video koji sve objašnjava: Lumosity

Google Drive

Google Drive je prostor za čuvanje vaših datoteka ali i alat za suradnju te se lako može iskoristiti i u studentske svrhe. Na zadacima možete u dokumentu simultano raditi u timu tj. zajedno s vašom školskom ekipom i pratiti napredak na projektu ili rješavati zajednički zadatke iz matematike, statistike itd. Pa ako i sami radite korisno je što se sadržaj sinkronizira na svim uređajima pa kada vam i u tramvaju padne neka super ideja možete je dodati u dokument preko smartphonea. :)

 Libertas-online-tech-pomagaci-za-brze-ucenje-studiranje-google-drive

CamScanner

U knjižnici ste našli super citate i izvore za vašu radnju, ali nemate ništa gdje možete to evidentirati da biste kasnije koristili? U pomoć za sve takve situacije stiže smartphone aplikacija CamScanner (za Android uređaje)! Jednostavno skenirate, pretvorite u pdf i pošaljete si na mail!

Libertas-online-tech-pomagaci-za-brze-ucenje-studiranje-camscanner

AnyDo

Tijekom studija imate puno malih zadataka i prepreka koje trebate riješiti pa kako ne biste zaboravili nešto može vam pomoći mobilna aplikacija AnyDo. Pomoću nje jednostavno pratite kratkoročne i dugoročne ciljeve i nijedan kolokvij, domaći uradak ili seminar vam neće više promaknuti.

Libertas-online-tech-pomagaci-za-brze-ucenje-studiranje-anydo

Rescue Time

Dani zaista lete kada se zabavljaš? Kako bi se više fokusirao na učenje aplikacija Rescue Time će pratiti koliko vremena provodiš u surfanju, na društvenim mrežama, raznim programima na kompjuteru i sl. te ako pretjeraš onemogućit će ti pregled određenog sadržaja. Da, malo je okrutno, ali zato ćeš brže rješavati ispite. :D

Libertas-online-tech-pomagaci-za-brze-ucenje-studiranje-RescueTime-1024x736

BrainWaves

Neka su istraživanja pokazala da slušanje klasične glazbe pomaže boljem pamćenju i učenju, a audio pomoć pri učenju nove generacije su zvučni valovi ili Alpha valovi. Na YouTubeu ih možete pronaći koliko želite pa se bacite na slušanje. Isprobajte i javite nam je li uspjelo! ;)

Libertas-online-tech-pomagaci-za-brze-ucenje-studiranje-BrainWaves-1024x768

Jeste li možda već prije otkrili nekog vlastitog pomoćnika u učenju?
Podijelite ga s nama na
Facebook stranici! :)

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email