Kako najbolje iskoristiti ostatak semestra

Neke aktivnosti vam mogu pomoći u boljoj motivaciji i uspješnijem završetku semestra.

Znamo da na kraju semestra samo razmišljate o ispitima i učenju, ali probajte ovo vrijeme iskoristiti za još neke vrijedne stvari koje će vam uljepšati ostatak semestra. Jer samo jednom si mlad i imaš dovoljno energije za napraviti sve ovo! :)

Uključi se u Erasmus+ program

Želiš upoznati ljude iz cijeloga svijeta? Proširiti svoja znanja iskustvo? Prijavi se na natječaj za Erasmus + mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u zimskom semestru ak.god. 2015./2016. ili obavljanja stručne prakse u ljetnom periodu 2015. godine. Sve info o Erasmus+ mogućnostima pronađi na: https://www.vps-libertas.hr/medunarodna-suradnja/erasmus.php

Na web stranici https://erasmusintern.org/ moguće je pretraživati ponude za stručnu praksu u inozemstvu te stvarati online profile i prijavljivati se mogućim poslodavcima.

erasmus_org

Sredi si mini ljetni posao i putuj

Nova iskustva i neka druga mjesta mijenjaju i vaš pogled na svijet. Ako znate da tijekom ljeta negdje putujete lakše ćete i odraditi sve obveze do kraja semestra. Ključ je u motivaciji. ;)

U tome vam, primjerice, može pomoći servis Worldpackers  gdje u zamjenu za neku svoju vještinu tj. za odrađeni posao dobivaš besplatni smještaj. Zvuči genijalno, zar ne?

Pročitaj knjigu iz struke van preporučene literature

Kada dođete na ispit i profesoru pokažete da ste spremni naučiti nešto više i da imate veliku volju za dodatnim istraživanjem područja koje studirate automatski skače vaša vrijednost u njihovim očima. A vjerojatno i vaša ocjena iz tog kolegija. :)

Razvij poduzetničku ideju!

Svoje ideje možete prijaviti već danas na webu https://www.mspi.hr. Prilikom izgradnje vašeg plana i start up pozicije, na raspolaganje ćete dobiti mogućnost odabira mentora iz različitih područja koji će vam pomoći u procesu kreiranja, razrade i završetka projekta.

MSPI-2

Posjeti konferenciju i “minglaj se”

Studentske kotizacije su često vrlo povoljnih cijena, a nekad i besplatne. Topli proljetni i ljetni mjeseci prepuni su stručnih događanja i sigurno ćete naći nešto za sebe. To vam može biti dobar ulaz u svijet starijih kolega, prilika za dogovaranje prakse, a možda i budući posao.

Volontiraj

Možeš kontaktirati stručno udruženje ili razne nevladine organizacije. Volonterski centar Zagreb  ti nudi pregled lokalnih i međunarodnih praksi. Učini svijet boljim mjestom. :)

Zgrabi stipendiju

Potrudi se još malo oko ocjena i prijavi se na Libertasov natječaj za stipendije .

libertas-stipendije

Carpe Diem!

Iskoristi sve što ti grad nudi. Kao student imaš pravo na popuste u kazalištima, restoranima, na događanjima i još puno puno toga. Ako još nemaš, nabavi ISIC karticu  i doznaj što ti se sve nudi na pladnju.

I što drugo dodati na kraju nego podsjetnik – YOLO! :D

yolo

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email