Iskoristi ljeto za besplatno učenje novog jezika

Iskoristite višak vremena koji imate za učenje novog jezika. Jer nikad ne znate gdje će vas život odvesti….

Ljeto je savršeno razdoblje za usavršiti neke vještine koje ne stignete preko godine. Najpopularnije vrste tečajeva su ljetni tečajevi stranih jezika, ali ne morate otići do Engleske da biste učili engleski. Dapače, ne morate niti izaći iz vlastite sobe. :)

Na internetu vam se nude brojni, naglasimo još besplatni, tečajevi stranih jezika za koje morate samo izdvojiti svoje slobodno vrijeme. Mi vam neke od najboljih preporučujemo u nastavku. Go for it!

Duolingo 

Duolingo je zabavan i vrlo jednostavan tečaj koji će vas tjerati da učite tako što osvajate bodove za prolaženje razina, a dodatno vas motiviraju prijatelji s kojima se možete natjecati u znanju jezika. Duolingo radi na sistemu kartica te u sklopu zadataka možete svoje znanje izgovarati ili pisati. Naša preporuka: izgovarajte riječi u mikrofon, jer je izgovor za brojne jezike iznimno važan. Bonus: Na Duolingu ćete uskoro moći učiti i Klingonski. :D

xhU6B9g-1024x905

Babbel 

Još jedan super servis koji funkcionira na sličan način kao Duolingo (možda su malo manje slatki vizuali :)) jest Babbel. I tu možete učiti vokabular uz intuitivno učenje gramatike kako idete kroz lekcije, sve se odrađeno sprema na cloud pa možete nastaviti s učenjem gdje ste stali kad god vam paše. Uz babbel ne gubite vrijeme i možete učiti jezik u pokretu (npr. dok se vozite na more, dok ste u tramvaju svaki dan po pola sata od i sa posla) uz pomoć Babbel smartphone aplikacije!

iphone-ipad-1024x520

Livemocha 

Ako se teško tjerate sami učiti jezik, Livemocha je odlična za vas jer vam daje veću potporu pošto je to zapravo zajednica u kojoj komunicirate sa stvarnim ljudima i imate mogućnost učiti jezik zajedno s drugim korisnicima pa i od profesora i izvornih govornika. Korisnici zajednice ostavljaju vam korisne komentare kao odgovor na praktične vježbe, kreiraju mini lekcije, vježbaju s vama razgovor putem teksta, videa ili audio chata, pružaju informacije o drugim kulturama te vam pružaju podršku ako billo gdje u procesu učenja zapnete.

beta-image

GoSpeaky 

Ako neke osnove jezika već imate, najbolja praksa za nastavak će vam biti direktni video ili chat razgovor s izvornim govornicima. GoSpeaky vam besplatno nudi upravo takvu uslugu. Važno je za početak riješiti se treme i straha od razgovora i kada jednom krenete i kada vam govor direktno ispravljaju domaći govornici učit ćete puno brže! Osjećat ćete se kao da ste u centru neke svjetske metropole, a uživat ćete u učenju iz udobnosti vlastitog doma. :)

Img-Left-Landing

Alison, EdX, Coursera, Iversity  itd.

Trebate li certifikat kao potvrdu svoga znanja, jezike možete učiti besplatno i na velikim MOOC (veliki otvoreni online tečajevi) platformama. Osim klasičnih tečajeva jezika, na njima možete pronaći i posebno osmišljene konverzacijske tečajeve za još brže snalaženje u nekim situacijama (snalaženje u prostoru, poslovna konverzacija, privatne informacije itd.). Ovakvi tečajevi korisni su vam i pred neko putovanje jer vam uvijek može zatrebati pomoć oko uputa kako stići negdje.

Good luck! ;)

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email