10 videa koji će vas inspirirati da se pokrenete

Kada vam kažu “ma to je lako” svi dobro znamo da ipak treba u sve unijeti dosta truda. Takav je život, a studiranje koliko god da je prekrasno doba ipak donosi dosta stresa i ponekad teško pronalazimo inspiraciju za nastavak, za položiti još jedan od niza kolokvija, ispita ili ispisati još jedan od studentskih radova.

No, garantiramo da izvori inspiracije postoje. Za vas smo odabrali one najbolje, koji su provjereno inspirirali tisuće i tisuće ljudi, a sada će i vas. :)

Kako se motivirati

Tony Robbins: Zašto radimo to što radimo

Tony Robbins govori o nevidljivim silama koje nas tjeraju da radimo to što radimo. Otkrijte ih i vi!

Pogledajte video:

Scott Geller: Psihologija samo-motivacije

Profesor s Virginia Techa koji je napisao brojne knjige i članke iz područja psihologije, Scott Geller otkriva tajnu motivacije, kako se sami možemo motivirati te kako možemo motivirati i druge u svom okruženju.

Pogledajte video:

Kako postati kreativniji

Elizabeth Gilbert: Vaš nedostižan kreativni genij

Autorica knjige “Eat, Pray, Love” razmišlja o nemogućim stvarima koje mi očekujemo od umjetnika i genija te dijeli radikalnu ideju da, umjesto da su samo rijetke osobe geniji, svi mi imamo kreativnoga genija u sebi.

Pogledajte video:

Tina Seelig: 6 karakteristika iznimno kreativnih ljudi

Odlučna da ne napiše još jednu knjigu o kreativnosti, profesorica Tina Seelig sa Stanforda istražila je što čini da se dobre ideje istaknu. Rezultat je njen “inovacijski motor”, specijalni miks šest karakteristika kao stav, resursi i okruženje.

Pogledajte video:

Kako biti bolji u radu i učenju

Josh Kaufman: Kako naučiti bilo što

Josh se specijalizirao za učenje ljudi u svladavanju praktičnog znanja i vještina, a u ovoj prezentaciji dijeli informaciju kako se može brzo učiti na jedan sasvim drugi način.

Pogledajte video:

Tai Lopez: Zašto čitam po jednu knjigu dnevno (i zašto biste i vi trebali) – pravilo 33%

Tai Lopez podsjeća nas da svatko želi dobar život, ali i zašto svatko ne dobiva dobar život jer svatko nije voljan učiniti sve što je za to potrebno.

Pogledajte video:

Ključ za uspjeh

Angela Lee Duckworth: Ključ uspjeha? Snaga karaktera

Nakon što je napustila posao u konzaltingu, Angela Lee Duckworth preuzela je posao profesorice matematike za sedmi razred osnovne škole. Ubrzo je shvatila da IQ nije jedina stvar koja razdvaja uspješne učenike od onih koji se muče. U ovom videu objašnjava teoriju snagu karaktera kao pokazatelja uspjeha.

Pogledajte video:

Eduardo Briceño: Snaga vjerovanja – način razmišljanja i uspjeh

Način na koji smo shvaćamo našu inteligenciju i sposobnosti duboko utječu na naš uspjeh. Na temelju istraživanja društvenih znanosti i primjera iz stvarnog života, Eduardo Briceño objašnjava kako je ključ uspjeha u razmišljanju ili razumijevanju osobne inteligencije i sposobnosti.

Pogledajte video:

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email