Seminar – Vodstvo i vođenje

SEMINAR

USPJEŠNIJE VODSTVO I VOĐENJE
na nacionalnoj i lokalnoj razini

(Liljana Ciglar i Velimir Srića)

Sveučilište Libertas, LDA i Hrvatska zajednica županija organiziraju dvodnevni seminar na kojem će se polaznici upoznati sa znanjima, modelima i tehnikama za uspješnije vodstvo i vođenje, sebe i drugih.

Cilj ovog interaktivnog seminara je da se prouče novi modeli vodstva i vođenja, znanja o samovodstvu i aktiviranju unutrašnjih snaga dobrog vođe. Seminar je kvalitetna priprema sudionika za nadilaženje krize vodstva i morala kroz primjenu modela vodstva baziranog na vrijednostima.  Kroz proaktivno i pozitivno djelovanje, dobri vođe su nužni da se pokrene što brža moralna, društvena, politička i ekonomska regeneracija društva. Svatko može i mora krenuti od sebe, a zatim kroz vlastiti primjer voditi druge.

Program seminara osmišljen je kao kombinacija znanja, vještina i tehnika vodstva, kako bi se polaznici osposobili za uspješnije vodstvo sebe i drugih.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE
Nakon završetka seminara polaznik će:

 • usvojiti znanja, vještine i tehnike vodstva i vođenja;
 • steći znanja o modelima vodstva, te procijeniti i primijeniti model vodstva;
 • steći znanja i vještine harmoničnog, autentičnog, kreativnog i dobrog vođe;
 • upoznati se i primijeniti tehnike samoanalize i znanja vezana uz samovodstvo;
 • upoznati se i primijeniti vlastiti model vodstva baziran na vrijednostima;
 • zahvaljujući praktičnim primjerima i vježbama analizirati i usavršiti umijeće vodstva i vođenja.

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN?

 • poduzetnicima, djelatnicima i članovima poslovnih udruga i gospodarskih komora,
  sindikata i nevladinih udruga;
 • županima, gradonačelnicima, pročelnicima, načelnicima, voditeljima i njihovim
  zamjenicima i zaposlenima u tijelima javne uprave;
 • svim zainteresiranima za nadogradnju znanja iz vodstva i vođenja;
 • studentima i zaposlenicima te svima koji žele unaprijediti svoja znanja i profesionalne
  sposobnosti iz vodstva i vođenja.

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA
Nastavne cjeline seminara uključuju osam školskih sati predavanja i četiri školska sata praktičnih vježbi i simulacija na kojima se konkretiziraju teorijska znanja i pristupi vodstvu.

PREDAVAČI
Prof. dr.  sc. Velimir Srića

Završio je Ekonomski fakultet i magisterij na FER-u, a kao Fulbrightov stipendist stekao je MBA na Columbia University, New York i doktorat iz menadžerske informatike. Konzultant je iz vođenja, upravljanja inovacijama, menedžmenta i informatike u nizu tvrtki kao Coca Cola, Fina, Gorenje, dm, INA, Triglav osiguranje, Nova ljubljanska banka, PBZ i Krka. Osobno ima puno liderskog iskustva jer je bio direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade, vodio je Radnu grupu za strategiju informatizacije Hrvatske i bio predsjednik Skupštine grada Zagreba. Programski je direktor konzultantske tvrtke za digitalne inovacije i razvoj menadžmenta. Objavio je sedamdesetak knjiga i preko petsto članaka, a koautor je i Međunarodne enciklopedije menadžmenta. Profesor je emeritus Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, gostujući profesor na UCLA, Los Angeles i na Renmin sveučilištu u Kini, a predaje na sveučilištima u Budimpešti, Dubaiju, Grazu, Mariboru, Rijeci, Sarajevu, Splitu i Osijeku. Ekspert je Svjetske banke za upravljanje promjenama i član Europske akademije znanosti i umjetnosti.

Ljiljana Ciglar, univ.spec.oec.

Sveučilišna je specijalistica vodstva od 2014., a od 2010. godine intenzivno se bavi istraživanjem, kako karakter osobe utječe na snagu i poziciju vođe u društvu. Upravo kroz svoju specijalizaciju iz područja „Value Based Leadershipa“  i praktičnom primjenom kroz svoje radionice i treninge, sa stotinama polaznika i nekoliko desetaka organizacija, dokazuje kako su vrline, alati kreativnosti uspješnog vodstva.  Ove godine izabrana je u nastavno zvanje predavača, iz područja ekonomije na Veleučilištu Baltazar.  Putem desetaka radionica i seminara, te više od petsto timskih i individualnih coachinga prenosi znanja i iskustva iz područja vodstva,  na sve veći broj ljudi koji su svjesni potrebe za tom vrstom cjeloživotnog obrazovanja. Radila je više od petnaest godina na pozicijama direktorice, voditeljice, savjetnice  i stručnjakinje za strategiju, marketing i organizaciju, te kao trener ljudskih potencijala. Zadnjih nekoliko godina prenosi  znanja i iskustva  iz područja vodstva, u Hrvatskoj i svijetu, podržavajući ljude i organizacije, u ostvarenju njihovih osobnih i poslovnih ciljeva.

ORGANIZACIJA SEMINARA

 • Dva dana
 • Osvježenje tijekom planiranih stanki
 • Interaktivne vježbe i simulacije
 • Individualne konzultacije

STEČENA ZNANJA I VJEŠTINE
Aktivnim sudjelovanjem na seminaru polaznici usvajaju znanja i kompetencije koje obuhvaćaju sadržaje svih nastavnih cjelina programa te im se dodjeljuje potvrda (certifikat) o sudjelovanju.

KOTIZACIJA
Cijena seminara iznosi 1.900,00 kn po polazniku

Plaćanje:
Libertas međunarodno sveučilište
Zagreb, Trg J. F. Kennedy 6b
OIB: 98124140248
IBAN: HR57 2340 0091 1107 5784 3

MOGUĆNOST SMJEŠTAJA
Boutique Hotel Le Premier nudi sudionicima programa smještaj po povoljnijim uvjetima. Rezervacija na: https://www.lepremier.hr/

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Petak, 10.06. 2022.12:30-18:30TemaPredavač
12:30 -13:00Upoznavanje, zajednička fotografijaLjiljana Ciglar, Velimir Srića
13:00 – 14:30Sve tajne harmoničnog vođenjaVelimir Srića
14:30 – 14.45Stanka
14:45 – 16:15Tehnike i vještine vodstvaVelimir Srića
16:15 – 16:30Stanka
16:30 – 18:15Vodstvo i vođenjeLjiljana Ciglar
18:15 – 18:30Završetak 1. danaLjiljana Ciglar
Subota,11.06. 2022. 09:00-13:15
09:00 – 10:30 Vodstvo i vođenje na nacionalnoj i lokalnoj raziniVelimir Srića
10:30 – 10:45 Stanka
10:45 -12:15 Value Based Leadership/Vodstvo bazirano na vrijednostimaLjiljana Ciglar
12.15 -13:00Stanka
13:00 – 13:15 Završetak radionice, podjela potvrde o sudjelovanju na radionici Ljiljana Ciglar

Prijavni obrazac: