Studenti generacije

Titula studenta/ice generacija pripada kolegama/kolegicama koji su tijekom studiranja na svom studijskom smjeru ostvarili najbolji uspjeh (prosjek ocjena) te su za to nagrađeni Rektorovom/Dekanovom nagradom, te je kao takva trajan  izvor ponosa i dokaz o uspješnosti i spremnosti za razvoj buduće akademske i svake druge profesionalne karijere.

U nastavku upoznajte neke od najuspješnijih studenata Sveučilišta Libertas. Ovi Libertasovi studenti bili su najuspješniji studenti u svojoj generaciji, a istaknuli su se svojim radom, zalaganjem i uspješnim svladavanjem studentskih obveza. Također ćete vidjeti kako je njihovo iskustvo studiranja utjecalo na njihove karijerne ciljeve, odluke i osobni život. Vjerujemo da će njihovo iskustvo biti motivacija sadašnjim i budućim studentima za postizanje odličnih rezultata te razvoj budućih karijera

Lorena Cokol - studentica generacije 2021./2022. na prijediplomskom sveučilišnom studiju Fizioterapija

Vaše iskustvo studiranja na Libertasu…

…je izvrsno. Tijekom studiranja, imala sam priliku raditi s raznim profesorima, što mi je omogućilo bolje razumijevanje gradiva i razvoj ključnih vještina potrebnih za buduću karijeru.

Što Vama osobno znači primitak Rektorove nagrade?

Primitak Rektorove nagrade za mene predstavlja veliku čast i priznanje mog truda i predanosti tijekom studija na Sveučilištu Libertas.

Zašto bi svojim kolegicama i kolegama preporučili da se prijave za nagradu?

Preporučila bih svojim kolegama i kolegicama da se prijave za Rektorovu nagradu jer to priznanje ne samo što naglašava njihov trud i postignuća, već i promovira izvrsnost unutar akademske zajednice.

Kako ste se motivirali za postizanje sjajnih rezultata?

Motivacija za postizanje sjajnih rezultata proizašla je iz moje osobnosti, zainteresiranosti smjera kojeg studiram te podrške bližnjih.

Kako uspješno balansirati između studentskih i privatnih obaveza i postizanja sjajnih rezultata?

Balansiranje između studentskih i privatnih obaveza može biti lako ako postoji dobra organizacija i volja studenta.

Imate li možda već sada priliku primijeniti stečena znanja na studiju u poslu i gdje? 

Dosadašnje stečeno znanje na sveučilištu, koristim kao osnovu za daljnje akademske i profesionalne korake. 

Nika Turner - studentica generacije 2021./2022. na preddiplomskom stručnom studiju Poslovna ekonomija

Vaše iskustvo studiranja na Libertasu…

…okarakterizirala bih kao iznimno pozitivno. Kroz ove 3 godine preddiplomskog studija sam upoznala veliki broj novih ljudi, te stekla prijateljstva koja su se nastavila i nakon završetka studija. Osim toga, stekla sam veliku količinu znanja, ponajviše zahvaljujući izvrsnim profesorima čija su predavanja bila iznimno zanimljiva, ali i što je najvažnije primjenjiva u poslovnom svijetu

Što Vama osobno znači primitak Rektorove nagrade?

Primitak Rektorove nagrade za mene predstavlja potvrdu da sam trudom i zalaganjem uspjela ostvariti vlastite ciljeve, što mi je definitivno od velike pomoći i u poslovnom životu jer znam da uz trud mogu ostvariti sve ciljeve koje si zadam. Osim toga, svakako mi je i jedna od najdražih uspomena iz studentskog života.

Zašto bi svojim kolegicama i kolegama preporučili da se prijave za nagradu?

Rektorovu nagradu bi preporučila svim kolegama, ponajviše iz razloga što Rektorova nagrada može poslužiti kao izvrsna motivacija da tijekom studija ostvarite svoj maksimum.

Kako ste se motivirali za postizanje sjajnih rezultata?

Kao najveću motivaciju bi izdvojila sve profesore, kolege i prijatelje koji su me motivirali da ulažem maksimalan trud i konstantnim radom ostvarujem izvrsne rezultate. Također, velika motivacija mi je bila stalni napredak i stjecanje novih znanja kroz razne kolegije, a upravo su mi ta znanja danas od velike pomoći u poslu.

Kako uspješno balansirati između studentskih i privatnih obaveza i postizanja sjajnih rezultata?

Smatram kako je dobra organizacija i definiranje prioriteta ključ za uspješan balans. Osobno sam sve svoje studentske obveze rješavala u roku te kolegije polagala putem kolokvija ili predroka pa sam tijekom ispitnih rokova imala dovoljno slobodnog vremena za sve.

Imate li možda već sada priliku primijeniti stečena znanja na studiju u poslu i gdje? 

Trenutno sam zaposlena u odjelu prodaje gdje svakodnevno koristim stečeno znanje sa raznih kolegija. Za poslovne obveze najviše su me pripremile razne studije slučaja kroz koje smo određena teorijska znanja primjenjivali u praksi. 

Stella Hrvatin, studentica generacije 2020./2021. na preddiplomskom studiju Održivi razvoj i međunarodni odnosi

Velika mi je čast biti dobitnica rektorove nagrade za studenticu generacije. Jako me veseli što je Sveučilište prepoznalo moje rezultate i predan rad koji sam uložila proteklih godina i nagradilo me. Moram naglasiti da sam zaista uživala na preddiplomskom studiju i utakvom okruženju nije bilo teško ostvariti odlične rezultate. Učila sam od vrhunskih stručnjaka, sudjelovala u jako zanimljivim projektima i stekla lijepe uspomene koje ću uvijek nositi sa sobom. Nagrada je baš lijepo zaokružila ovo poglavlje i daje mi dodatan vjetar u leđa za nove uspjehe. Vjerujem da će sigurno pomoći otvoriti neka vrata, a ja ću svakako i dalje težiti izvrsnim rezultatima. Rektorova nagrada ne dobiva se svaki dan i mislim da dokazuje da kandidat posjeduje kvalitete koje poslodavci jako cijene, a to su: odgovornost, ustrajnost, marljivost, ambicioznost i dobre organizacijske vještine.

Zašto bi svojim kolegicama i kolegama preporučili da se prijave za Rektorovu nagradu?

Kolegicama i kolegama koji su ambiciozni po pitanju ocjena i koji imaju izvrstan prosjek svakako bih preporučila da se prijave za nagradu jer će im biti dodatna motivacija, a osim toga pomoći će im da se istaknu među svojim kolegama na početku karijere. Dakako, odlične ocjene same po sebi nisu dovoljne, pa uz njih treba i proaktivno raditi na razvoju vještina i stjecanju iskustva i izvan okvira nastave.

Imate li možda već priliku primijeniti stečena znanja sa studija u poslu i gdje?

Nedavno sam dobila ponudu za rad na projektu gdje ću imati priliku primijeniti znanja i vještine stečene na studiju. Radi se o razvoju plana integracije društvene odgovornosti u poduzeće. Ponudu sam dobila upravo na temelju svog obrazovanja na ovom studiju, jer kvalitetne i sustavne edukacije u segmentu održivog razvoja kronično nedostaje. Zanimanja u području održivog razvoja tek su u razvoju, međutim nova regulativa i promjene na tržištu otvaraju puno novih radnih mjesta i prilike za stručnjake u ovom području. Jako se veselim budućnosti i radu na zanimljivim projektima koji će donositi pozitivne promjene za društvo i okoliš.

Karla Jozić - studentica generacije 2020./2021. na sveučilišnom preddiplomskom studiju Međunarodni odnosi


Dobivena nagrada za mene predstavlja jedno veliko postignuće te potvrdu da se rad i trud uvijek cijene. Lijep je osjećaj kada netko prepozna vašu ambicioznost te posvećenost akademskoj, ali kasnije i profesionalnoj uspješnosti. 

Smatrate li da će vas ovo priznanje još više motivirati prema akademskoj izvrsnosti i poboljšati izglede kod budućih zapošljavanja?

Zasigurno mi služi kao još veća motivacija, odnosno poticaj da u daljnjem obrazovanju te profesionalnom životu dajem maksimum u svemu što radim. Vjerujem da će mi se brojna vrata otvoriti upravo zbog ovakvog priznanja. Takvo priznanje daje određenu razinu kredibiliteta, primjerice pri zapošljavanju, jer vas gledaju kao osobu koja je jako predana poslu te koja je u tome efikasna. 

Zašto bi svojim kolegicama i kolegama preporučili da se prijave za nagradu?

Smatram da svatko ima potencijal postati dobitnikom Rektorove nagrade. Imala sam čast studirati s velikim brojem studenata koji su se uvijek isticali akademskom izvrsnosti i ovakvo postignuće bi se vrlo lako moglo pronaći i u njihovim životopisima. Kao što sam već spomenula, nagrada služi kao dodatna motivacija i može biti novi izvor mogućnosti. 

Da li možda već imate priliku primijeniti stečena znanja  u poslu i gdje?

Dosad nisam imala puno prilika primijeniti stečena znanja u profesionalnoj okolini. No, prije dvije godine sam stažirala u Veleposlanstvu Kraljevine Belgije na mjesec dana. To mi je nedvojbeno jedno od boljih iskustava jer sam uz primjenu stečenog naučila i mnogo novog. Raditi u tako proefsionalnoj okolini prisili vas da se prilagodite vrlo brzo visoko postavljenim standardima. Svakako bih preporučila kolegama da tijekom preddiplomskog studija iskoriste priliku stažirati negdje ako se im se ista ukaže. Meni je mnogo pomoglo pri donošenju odluke o budućem visokoškolskom obrazovanju. 

Na kojoj ste sada godini/studiju i koji su vam planovi za nastavak akademskog obrazovanja? 

Trenutačno sam na prvoj godini diplomskog studija Global Studies na Sveučilištu Lund u Švedskoj. Program traje dvije godine te bih u Švedskoj potencijalno htjela i započeti profesionalnu karijeru ako budem imala priliku.

Igor Horvat, student generacije 2020./2021. na sveučilišnom diplomskom studiju Međunarodni odnosi i diplomacija


Dobivena Rektorova nagrada predstavlja mi veliku čast i potvrdu mog truda te će mi zasigurno služiti kao trajna uspomena na studentske uspjehe. Osim toga, ova nagrada je još jedna lijepa i vrijedna crtica na mom životopisu koju, mogu otvoreno reći, izuzetno cijeni moj trenutni poslodavac. Takvo priznanje izvrsnosti dodana je vrijednost svakome i zasigurno će biti prepoznata od strane bilo kojeg poslodavca. 

Zašto bi svojim kolegicama i kolegama preporučili da se prijave za Rektorovu nagradu?

Iskoristio bih ovu priliku da potaknem i pozovem kolegice i kolege da teže akademskoj izvrsnosti prvenstveno radi sebe i svoje budućnosti. Priznanje te izvrsnosti od strane sveučilišta velika je čast te stoga preporučam da se prijave na natječaj za Rektorovu nagradu.

Imate li možda već priliku primijeniti stečena znanja sa studija u poslu i gdje?

Sretnik sam što mogu reći da sam trenutno zaposlenik Europskog parlamenta u Bruxellesu te doista svakodnevno imam priliku primjenjivati znanja i vještine stečene tijekom studiranja. Osobno smatram da je svako stečeno znanje veliko bogatstvo te je upravo ono ključ kojim se otvaraju vrata poslovnih i osobnih uspjeha.

Kristijan Nikolić, student generacije 2019./2020. na sveučilišnom preddiplomskom studiju Međunarodni odnosi

Iskustvo studiranja na Libertasu

Studiranje na Libertasu omogućilo mi je kvalitetnu obrazovnu podlogu za razvijanje teoretskog, ali i praktičnog znanja koje je uvelike upotrebljivo u području mog daljnjeg profesionalnog djelovanja.

Omiljeni kolegiji

Obzirom da je spektar mog interesa zaista širok, teško mi je izdvojiti kolegij koji sam najviše volio, no ipak mogu reći kako sam kolegije poput „Povijest diplomacije“ te „Svjetska politička povijest“ sa nešto većom lakoćom usvajao u odnosu na druge jer sam iznimno zainteresiran za proučavanjem povijesti i uviđanjem uzročno-posljedičnih veza.

Kako ste se motivirali za postizanje sjajnih uspjeha

Kako cijeli svoj život percepiram kao priliku za cjeloživotnim učenjem, stjecanjem znanja i vještina tako na njega gledam i kao na priliku za izražavanjem sebe i svojih sposobnosti kako bih kao i svatko drugi ovaj svijet oplemenio svojim bitkom i djelovanjem za boljitak društva. Upravo to mi je najveća motivacija za postizanjem sjajnih uspjeha, a uz to svakako i činjenica da je meni i mojoj obitelji studiranje na privatnom sveučilištu iz financijskog aspekta „poveći zalogaj“ te u meni i ta činjenica budi „dodatnu glad“ kako bih bio što uspješniji i pomicao granice. Također, budući da sam sportaš, u meni je naravno i sportski natjecateljski duh i to ne u smislu da se natječem protiv drugih ili da bi bio bolji od drugih, nego se uvijek trudim svakom novom prilikom biti bolji „od sebe“ kako bih napredovao i pomicao svoje ciljeve i granice.

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija

Nakon završetka preddiplomskog sveučilišnog studija, upisao sam diplomski studij, također na Sveučilištu Libertas. Iako nisam još uvijek aktivan na tržištu rada (jer sam redovni student), već petu godinu sam aktivan na tržištu studentskih poslova i mogu reći kako mi je stečeno znanje sa Sveučilišta Libertas često bilo od velike koristi pri odrađivanju mnoštva zadataka koji su se stavljali pred mene.

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza

Budući da sam inače na svakodnevnoj bazi aktivan na više polja (studentske obaveze, poslovi, privatne obaveze), vrijeme mi je zaista ispunjeno, naglasio bih kvalitetno ispunjeno i s vremenom sam ga naučio sve više cijeniti. Iz vlastitog iskustva mogu zaključiti kako je moguće uspješno balansirati između studentskih obaveza, poslova, postizanja sjajnih rezultata te privatnih obaveza. Važno je pravilno složiti prioritete, raditi ono što nas veseli i ispunjava, često biti spreman na manje žrtve (poput uskratiti si malo odmora, odreći se neke aktivnosti velike kratkoročne koristi poradi neke druge dugoročno isplativije, ponekad napraviti nešto što nam i nije baš po volji itd.) i veseliti se svakom novom danu, prihvatiti prilike koje se pruže te zahvalno i ponizno kročiti životom.

Anika Polančec, studentica generacije 2018./2019. na sveučilišnom preddiplomskom studiju Međunarodno poslovanje

Iskustvo studiranja na Libertasu

Kada sam 2016. godine upisala prvu godinu preddiplomskog studija Međunarodno poslovanje na Sveučilištu Libertas, znala sam da u narednih pet godina želim ostaviti svoj trag i maksimalno iskoristiti sve pogodnosti koje studiranje na privatnom fakultetu pruža. Iako sam od samih početaka svog školovanja bila veoma uspješna u tom području svog života, kvalitetni radni uvjeti i posvećenost djelatnika Sveučilišta svakom studentu dodatno su me motivirali da iz godine u godinu ostvarujem maksimum.

Osim maksimalnog prosjeka tijekom svih 5 godina studija, osobni uspjeh za mene predstavljaju i dvije akademske godine provedene u Studentskom zboru i u Senatu Sveučilišta koje su mi omogućile da pružim dodatni doprinos akademskoj zajednici koje sam dio.

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Osobit izvor motivacije za mene su uspješni ljudi kojima nastojim uvijek biti okružena. Među njima se posebno ističu moji roditelji koji su me u svakom trenutku poticali da ostvarujem svoj puni potencijal i ništa manje od toga. Fokusiranost na vlastiti krajnji cilj, predanost te želja za uspjehom i napretkom donijeli su mi Rektorovu nagradu za najbolji prosjek ocjena tj. za studenta generacije što me iznimno raduje i potvrđuje da moj trud i rad nisu prošli nezapaženo.

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza

Uskladiti studentske, a sad i poslovne obaveze s privatnim životom nije uvijek jednostavno, no uz dobru organizaciju je moguće. Po prirodi sam veoma organizirana osoba i svaki moj dan ima unaprijed određeni raspored u kojem je podjednako zastupljeno poslovno i privatno te na taj način sebi osiguravam balans između ova dva aspekta života i to me čini ispunjenom.

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija

Na preporuku Sveučilišta i na temelju kompetencija stečenih tijekom svog obrazovanja, svoj poslovni put započinjem samo jedan dan nakon primitka prvostupničke diplome i to u jednoj od Big 5 tvrtki u području revizije gdje sam zaposlena i danas, godinu i nekoliko mjeseci kasnije.

Nakon završetka diplomskog studija (trenutno sam studentica 2. godine diplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija i globalizacija na Libertasu), želim nastaviti razvijati svoju karijeru u smjeru revizije te upisati poslijediplomski studij.

Luka Žaja, student generacije 2017./2018. na preddiplomskom sveučilišnom studiju Međunarodni odnosi i 2019./2020. na sveučilišnom diplomskom studiju Međunarodi odnosi i diplomacija, 2019./2020.

Iskustvo studiranja na Libertasu

Kada sam 2015. godine dobio stipendiju Sveučilišta Libertas i Večernjeg lista za cjelokupni preddiplomski studij Međunarodnih odnosa znao sam da želim dokazati vodstvu sveučilišta da su donijeli pravu odluku i da želim iskoristiti sve prednosti koje pruža studiranje na takvom vrhunskom fakultetu. Tijekom studiranja zaposlio sam se na Sveučilištu te sam proveo ukupno devet mjeseci na dvije Erasmus prakse u Bruxellesu. Zahvalan sam na prilici da pet godina svakodnevno slušam predavanja stručnjaka iz različitih područja međunarodnih odnosa i diplomacije i uživao sam upijajući njihova znanja i iskustva, a sveučilište me nagradilo s titulama za studenta generacije cjelokupnog preddiplomskog kao i diplomskog studija.

Omiljeni kolegij

Uzimajući u obzir dvije najbitnije stvari; da sam odabrao izvrsno organizirani studij koji me zanima i zavidan kadar stručnih i zanimljivih profesora, na svim sam kolegijima uživao i jako puno naučio.
Izdvojio bi dva kolegija; Međunarodne organizacije pokojnog profesora Kristijana Marića koji nas je kroz cijeli semestar vodio u različite međunarodne institucije u Zagrebu gdje smo u institucijama od Hrvatskog sabora do Ministarstva vanjskih poslova imali jedinstvenu priliku upoznati se sa zaposlenicima i iz prve ruke vidjeti kako izgledaju takvi poslovi, pitati ih što god nas zanima i saznati kako bismo se mi mogli zaposliti na jednom takvom mjestu.
Drugi kolegij koji mi je bio posebno zanimljiv je Politička filozofija profesora Stipe Buzara na kojem smo svaki tjedan imali priliku komunicirati s diplomatskim predstavnicima različitih zemalja u hrvatskoj koji su nam iznijeli svoje poglede na hrvatsku domaću i vanjsku politiku te nam približili mogućnost stažiranja u njihovim ambasadama.

Kako ste se motivirali za postizanje sjajnih uspjeha

Po prirodi sam ambiciozan, ali najveću motivaciju crpio sam iz Libertasovog prepoznavanja mojih postignuća i truda, koje su mi pokazali dodjelom stipendije, rektorovih nagrada te pružanjem mogućnosti rada na sveučilištu.

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija

Studij sam završio prošle godine nakon čega sam se zaposlio u Ujedinjenim Narodima u Barceloni gdje sam imao priliku u praksi pokazati znanja naučena tijekom studija.

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza

Iskreno, na Libertasu vrlo jednostavno zbog organizacije predavanja; predavanja na preddiplomskom studiju su uvijek ujutro, pet kolegija tjedno, svaki dan drugi kolegij. Diplomski studij isto tako, samo popodne zbog velikog broja studenata koji tada već rade. Ne znam da je takva kvalitetna organizacija ni na jednom fakultetu svojih prijatelja, bilo na privatnom ili državnom fakultetu.

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogli u poslovnoj karijeri

Bez titula koje sam dobio ne bih mogao raditi poslove koje sam radio. Također, svaka nova titula stvara ambiciju za onom višom. Stečeno znanje dalo mi je mogućnost da se iskažem na studentskim Erasmus praksama kao i na poslu u Ujedinjenim Narodima. Također, podiglo mi je samopouzdanje kad sam na radnim mjestima uvidio da raspolažem s zavidnim znanjem.

Ivan Dodić, student generacije 2014./2015. na preddiplomskom stručnom studiju Poslovne ekonomije i 2017./2018. na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment bankarstva, osiguranja i financija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Iskustva na Libertasu tijekom studiranja su bila jako dobra. Predavači su bili odlični, svaki predavač je kroz teorijski dio predavanja i vježbi predstavio svoje znanje i praktični dio koji su stekli kroz svoje studiranje i dugogodišnji rad u realnom sektoru.

Omiljeni kolegiji

Najviše mi se dopao kolegij Globalno poslovno okruženje na petoj godini diplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija i globalizacija.

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Motivaciju za postizanje sjajnih uspjeha sam pronalazio u samome sebi i težnji da naučim i steknem nova znanja i iskustva koja će mi pomoći da budem konkurentan na tržištu rada.

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza

Nije lako balansirati između svih navedenih obaveza, ali uz dobru organizaciju, trud i predanost je sve moguće uskladiti.

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija

Tijekom i nakon završetka studija sam radio na Libertas Međunarodnom Sveučilištu. Zatim sam kratak period radio u reviziji. Trenutno sam nezaposlen, ali od 1.4. krećem s radom u prodaji i komercijali za jednu privatno poduzeće koje je u usponu.

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogli u poslovnoj karijeri? 

Stečeno znanje i titula su pomogli da budem konkurentan na tržištu rada bez obzira na to što je u Hrvatskoj sve više ekonomista i što je tržište prezasićeno.

Kristijan Jakopović, student generacije 2016./2017. na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment bankarstva, osiguranja i financija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Moje iskustvo studiranja na Libertasu je vrlo pozitivno, a posebno mi se svidjelo što na fakultetu predaju profesori koji su vrlo aktivni u radu realnog sektora i jako su dobro upućeni u praktičnu primjenu znanja koja stječemo za vrijeme studiranja.

Omiljeni kolegiji

Osobno sam najviše uživao na predavanjima profesora Samodola i Perkova. Kod profesora Samodola sam slušao kolegij Upravljanje rizicima, a kod profesora Perkova Strategijski menadžment. Na navedenim kolegijima najbolje je bila prikazana primjena teorijskog znanja u praksi te su tako stečena znanja od takvih stručnjaka dragocjena.

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Najbolji način za motiviranje u cilju postizanja sjajnih rezultata jest pronaći izvor strasti i raditi ono što volite. Kada osoba nešto radi s ljubavlju, tada se uživa u procesu i motivacija dolazi sama od sebe. U životu se često vodim mišlju: “ili ću raditi nešto sa strašću ili to neću uopće raditi.” Zavirite duboko u sebe, a posebno u nesvjesni dio mozga jer se tamo krije većina odgovora na koje nastojimo pronaći odgovor. Pronađite ono što vas iskreno ispunjuje, pokreće i radite u cilju maksimiziranja svojeg potencijala.

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza?

Dobar balans se može postići kvalitetnom organizacijom, postavljanjem ciljeva i prioriteta te se voditi da nije cilj samo naporno raditi, već pametno raditi. Danas smo svakodnevno zatrpani s puno informacija i ljudski mozak često i ne zna što želi i kako želi. S obzirom na to, mozgu je potreban fokus i odmicanje od distrakcije da može izvršiti ono čime težimo. Isto tako, kako bismo mogli biti maksimalno produktivni, nije dovoljno zatvoriti se od 0-24 i biti posvećen samo poslu jer s vremenom produktivnost krene opadati, a tu se povećava mogućnost pogreške. Kako bismo bili produktivni i maksimizirali svoj potencijal, vrlo je bitno odvojiti vrijeme za sebe, obitelj, prijatelje, boravak u prirodi, ovisno što tko voli i živjeti život punim plućima.

Gdje ste sada i čime se bavim nakon završetka studija

Trenutno radim na razvoju strategije i prodaje za poduzeće Aromateka Eskulap d.o.o. i kao freelance business consultant za jedan strani startup. Kada stignem, dodatno volim proučavati crypto tržište, a u budućem razdoblju cilj mi je pokrenuti nešto svoje.

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogli u poslovnoj karijeri

Rekao bih da je titula samo 10%, a da su znanje stečeno na studiju, proaktivnost i networking oni ključni segmenti koji nam otvaraju sva vrata. Svim studentima mogu predložiti da se uključuju u projekte, studentske udruge, rade na raznim poslovima i pronađu sebe za vrijeme fakulteta kako bi se usmjerili na onaj put koji će ih najviše zadovoljiti i gdje će moći ispuniti svoj puni potencijal.

Mnogi mladi često ne znaju što točno žele od života, i sam imao taj problem, a i mnogi moji poznanici/prijatelji. Zbog toga je ključno svakog dana spoznati što više o sebi, svojim motivima, afinitetima i što je ono što nas ispunjava. Neka istražuju, rade, proučavaju, trude se i budu otvorena uma. Ako nisu zadovoljni s poslom koji rade, neka traže novi, ako nisu zadovoljni s usmjerenjem kojim su krenuli, neka traže novo, a to vrijedi za bilo koji segment života. Bitno je da budu hrabri i odvažni jer život je samo jedan i na nama je da ga iskoristimo na pravi način.

Krešimir Jerin, student generacije 2015./2016. na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment financija bankarstva i osiguranja

Iskustvo studiranja na Libertasu

Libertas sam upisao bez ikakvog predznanja o ekonomiji i bez da sam ikad upalio Excel, a danas radim u ekonomskoj struci posao koji želim i imam nadimak „mali od Excela“. Nadam se da će i buduće generacije studenata iskoristiti mogućnosti koje pruža Libertas da steknu kompetencije kojima će moći izabrati posao snova.

Osim što se studiranjem na Libertasu stječu potrebne kompetencije, studiranje mi je ostalo u vrlo lijepom sjećanju.

Napomenuo bih da u prosjeku predavanja traju oko 7 sati i postoji više nego dovoljno vremena u ostatku dana koje se može koristiti za osobni razvoj. Ja sam osobno po par sati svaki dan koristio za dodatne edukacije na internetu iz područja koje me zanimaju, pisanje radova, držanje instrukcija i slično.

Od treće godine sam zaposlen na puno radno vrijeme, ali kako Libertas ima prilagođeni izvanredni program za studente koji prijepodne rade nisam imao nikakvog problema održati izvrstan uspjeh uz puno radno vrijeme.

Omiljeni kolegiji

Općenito su mi najzanimljiviji kolegiji bili iz područja matematike, statistike i financija, i to je usmjerenje koje sam odabrao u svojoj karijeri.

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Moj glavni motiv za postizanje sjajnih uspjeha je da sam želio sretno provesti svoje studentske dane i biti pripremljen za kasniji život. Oba cilja se jednostavno mogu postići  redovitim učenjem. Zbog dobre pripremljenosti sam u potpunosti mogao shvatiti sva predavanja, povezati s drugim kolegijima i izvesti razne zaključke te mi je kao rezultat svega toga sreća bila ići na fakultet. Naravno, uz kvalitetno praćenje nastave pripreme za ispit su bile puno jednostavnije.

Lorena Kos Milanović, studentica generacija 2014./2015. na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment bankarstva, osiguranja i financija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Studiranje na Libertasu smatram izvrsnim iskustvom. Studij sam upisala nesigurna da li sam ispravno odlučila, jer sam “upala” na sva sveučilišta na koja sam se prijavila. Odluka o upisivanju Poslovne ekonomije u Kutini pala je najviše zbog toga što je to značilo da ostajem u svojem gradu misleći kako mi je to najlakše. Libertas je nadmašio moja očekivanja jer sam prije upisivanja dobivala razne komentare kako to nije kvalitetna škola. Osobno smatram da sa sobom poneseš onoliko koliko to želiš, a ja smatram da sam naučila mnogo. Slušala sam predavanja mnogih uspješnih ljudi, poznatih u poslovnom svijetu, svijetu poduzetništva, bankarstva, marketinga, financija, pregovaranja… Odnos profesora prema studentima je većinom bio poprilično dobar, imala sam osjećaj da me profesori poznaju, da nisam samo neka osoba koja sjedi u prepunoj dvorani. Smatram da se studiranjem na Libertasu stječu mnoga praktična znanja koje nam kasnije u životu puno znače.

Najviše sam cijenila profesore koji su najviše tražili. Ne u smislu učenja 200 stranica napamet već one koji su stvarno tražili razumijevanje za tu ocjenu “izvrstan”. Oni koji su me tjerali da razumijem stvari koje nisam razumjela. Veliki plus su predavači koji su nam davali uvida kako je to poslovati i primjenjivati ono što nam predaju u praksi. Seminarski radovi i prezentacije su jako korisne i za razvijanje sistematičnosti i za vježbanje vještina prezentiranja i javnog govora. Drago mi je da sam bila studentica Libertasa i sretna sam zbog iskustva koje mi je taj fakultet donio

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha 

Inače sam poprilično kompetitivna osoba stoga se uvijek volim natjecati sama sa sobom, “biti najbolja” radi sebe, jer će mi to jednom pomoći u životu. Osim toga, obično sam razmišljala o tome koliko su moji roditelji uložili i žrtvovali se za mene i moje znanje što nikako nisam htjela iznevjeriti

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza 

Iskreno, prvih nekoliko godina relativno lako. Dok nisam radila, nije mi bio problem uklopiti predavanje, učenje i privatne obveze. Nakon prve godine diplomskog studija sam se zaposlila na puno radno vrijeme, a poslijepodne i subotom sam imala predavanja što je bio velik izazov. Možda zvuči otrcano, ali organizacija i postavljanje prioriteta i ciljeva su definitivno glavni faktori.

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija  

Tijekom studija jedna kutinska tvrtka tražila je najuspješnije studente da dođu na razgovor za posao, na kojem sam bila i ja. Tamo sam se zaposlila i radila isključivo poslove računovodstvenog referenta. Kroz godine se obujam posla mijenjao i učila sam mnogo drugih stvari iz područja financija. Još uvijek radim u toj tvrtki i radim poslove financijskog i proizvodnog izvještavanja, djelomično kontroling, a djelomično računovodstvene poslove.

Kako su stečeno znanje i titula pomogla u poslovnoj karijeri 

Osobno smatram da sam se susrela s predrasudama koje hrvatsko društvo ima prema privatnim školama i učilištima. Rečeno mi je kako sam tu predrasudu srušila i kako su se pozitivno iznenadili koliko znanja imam. Vjerujem da su pomogli, a budu i u budućnosti.

Ana Bašadur, studentica generacije 2010./2011. na specijalističkom diplomskom studiju Menadžment bankarstva, osiguranja i financija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Studij na Libertasu je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Prije svega sam željela učiti u manjim grupama gdje je predviđen i individualni rad sa studentima, na mjestu gdje je veća mogućnost izgrađivati se kao osoba lakše prilagodljiva tržištu rada, na kome je suvremenija tehnologija, a jedan od razloga je bilo vrijeme predavanja. Naime, odmah sam željela početi raditi u obiteljskom poduzeću gdje sam se mogla izgrađivati profesionalno primjenjujući znanja i vještine stečene na predavanjima, to iskustvo mi je kasnije bilo neprocjenjivo u smislu stjecanja veće fokusiranosti na stručnu praksu.

Nakon prvih koraka stečenih u struci koje sam odradila u obiteljskom poduzeću, nekad je to privilegij, no istovremeno i ogromna odgovornost, htjela sam proći kroz još neke oblasti u ekonomiji i steći druga i nova iskustva. Stručan tim profesora, vrhunska tehnologija, rad u manjim grupama izgradili su me kao osobu koja je samouvjereno mogla zakoračiti u poslovni svijet. Znala sam da je pozitivna motivacija već veliki korak ka uspjehu. Postavila sam sebi visoke ciljeve i prvi uspjesi su me dodatno motivirali da ih uspješno realiziram. Imala sam  prioritete i kvalitetno organizirala svoje vrijeme tako da sam uz studij imala dovoljno vremena za druženja i svoje hobije. Nije to bilo uvijek lako, ali uvijek izvedivo jeste. Kada naučiš kvalitetno upravljati svojim vremenom sve su mogućnosti dostupne.

 

Lorena Vokić Kvesić, studentica generacije 2013./2014.na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment bankarstva, osiguranja i financija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Sveučilište Libertas bio je moj prvi izbor fakulteta nakon srednje škole, i nisam pogriješila. Da ponovno odlučujem, opet bih izabrala Libertas.


Po uspješnom završetku preddiplomskog studija Poslovne ekonomije upisala sam specijalistički diplomski studij Menadžmenta bankarstva, osiguranja i financija i sveučilišni diplomski studij Međunarodni odnosi i diplomacija. Razlog upisa prvog studija je bio što sam htjela još više proširiti znanje u ekonomskom području, računanju, usavršavati metode analize i nastaviti pisati na temu Poreza i Javnih financija. Onda sam odlučila međunarodne odnose spojiti s porezima, pa sam upisala sveučilišni magistarski studij. 

Paparelno sa studiranjem počela sam i raditi na Sveučilištu. U akademskom segmentu, imala sam prilike sudjelovati na međunarodnim konferencijama i upoznati razna druga sveučilišta te prezentirati na temu poreza i diplomacije. U poslovnom segmentu, to je rezultiralo putovanjima i uspješnim potpisivanjem međunarodnih suradnji s drugim visokoobrazovnim institucijama te proširene mogućnosti razmjene za studente Sveučilišta u cijelom svijetu. Završetak sveučilišnog diplomskog studija, omogućio mi je upis doktorata.

Omiljeni kolegiji

Svi kolegiji su mi bili podjednako važni, no Porezni sustav i primjena mi je bio omiljen.

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Moj moto je uvijek može bolje, pa zašto onda ne odraditi najbolje.
Predano sam učila, sustavno izvršavala svoje akademske obveze i proaktivno sudjelovala u nastavi. Pronašla sam se u tome, a svaki uspjeh koji je bio nagrađen je bio poticaj za daljnje uspjehe. I danas živim za nove, a ne za stare uspjehe.

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogli u daljnjoj poslovnoj karijeri

Činjenica da radim na Sveučilištu i napredovanje koje sam kroz godine imala, dovoljno govori. 

Da li je moguće biti odličan i imati dovoljno vremena za vannastavne aktivnosti?

Moguće je. Volja, organizacija i prioriteti i puno ljubavi u svakom obnašanju aktivnosti.

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija

Nakon diplomskog sveučilišnog studija upisala sam doktorski studij Međunarodni odnosi i diplomacija. Uspješno sam nastavila istraživati na temu poreza i diplomacije te sam tri godine pisala disertaciju na temu Porezna diplomacija i njena primjena kroz rad OECD-a. To je veliki doprinos hrvatskoj znanosti jer je to jedina literatura koja koncipira i obrađuje poreznu diplomaciju i koja je pisana na hrvatskom jeziku. Na svjetskoj razini tema još uvijek nije popularizirana, niti adekvatno obrađena, a od velikog je značaja za izučavanje segmenata poreznih pregovora u pogledu međunarodnih odnosa među zemljama te presjek rada i značaj institucije poput Organizacije za ekonomski razvoj i suradnju koja je nositelj porezne diplomacije.

Paralelno sa studijem sam počela graditi karijeru na Sveučilištu kao asistentica profesoru iz kolegija Porezni sustav i primjena i to nakon završene preddiplomske razine obrazovanja. Rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Duško Pavlović me neposredno pred kraj preddiplomskog studija pozvao na razgovor za posao i ponudio mjesto asistentice koji sam prihvatila. Moja prednost bila je odličan rezultat i prethodno završena strukovna Upravna škola, jer sam kontinuirano bila na stručnoj praksi u Poreznoj upravi i stjecala praktično znanje te izvannastavne aktivnosti na kojima sam sudjelovala u sklopu Sveučilišta. Nakon asistenture, dobivam različite nove funkcije Voditeljice Centra za karijere, Voditeljice stručne prakse, a protekom godina i stjecanjem uvjeta uživam trenutni status profesorice.

Jelena Galijašević, studentica generacije 2012./2013. na preddiplomskom stručnom studiju Poslovna ekonomija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Uvijek se rado sjećam vremena provedenog na Libertasu. Nakon studija književnosti na filozofskom fakultetu, ovo je bilo sasvim drugačije iskustvo. Na Libertasu profesori i studenti imaju vrlo otvoren, prijateljski odnos, primjedbe i želje studenata se zaista uvažavaju, a studenti su aktivno uključeni u bitne projekte u kojima mogu realizirati vlastite ideje i dobro se zabaviti. Posebno lijepo iskustvo mi je bilo osmišljavanje i realizacija reklamnog spota za Libertas. Profesori pored akademskih zvanja imaju i poslovno iskustvo u svom području i često su mi davali korisne savjete u konkretnim poslovnim dilemama. Ukratko, dobila sam sva znanja i vještine po koje sam došla, a ujedno sam se i dobro zabavila.

Omiljeni kolegiji

Premda su svi kolegiji bili vrlo korisni, moj najdraži premet na studiju Poslovne ekonomije je bio marketing, a na studiju Međunarodnih odnosa i diplomacije međunarodna sigurnost.

Kako ste se motivirati za postizanje akademskih uspjeha

Moglo bi se reći da sam klasični štreber. Od prvog razreda osnovne do diplome magistra, prosjek ocjena mi je bio 5. Moj osnovni motiv (i velika mana) je biti izvrsna u svemu čime se bavim. Brzo odustajem od poslova u kojima ne mogu biti izvrsna.

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza

Kako biste balansirali između privatnih, poslovnih obveza i obrazovanja potrebno je biti dobro organiziran, discipliniran i vrlo kreativan, ali i spreman na određene žrtve. U vrijeme dok sam studirala na Libertasu, vodila sam svoju privatnu firmu zajedno sa suprugom, bavila sam se aktivno književnim radom, a djeca su mi već išla u osnovnu školu. Njihove zadaće i razne izvannastavne aktivnosti uvijek su imale prednost nad mojima, a obiteljski ručak je bio obavezan svaki dan. Dakle, moguće je.

Gdje sam i čime se bavim nakon završetka studija?  

Nakon studija i dalje vodim svoje, sada mikro-globalno  poduzeće koje se bavi proizvodnjom i iznajmljivanjem filmske opreme i rasvjete. 

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogli u poslovnoj karijeri?  

Kada se bavite poduzetništvom, titula ne znači ništa, ukoliko iza nje ne stoji znanje. Nakon studija diplome i nagrade sam spremila u ladicu i upregnula sva stečena znanja i vještine u unapređenje poslovanja svoje firme. Koliko se isplatilo vjerojatno najbolje pokazuju rezultati koje postižemo u međunarodnom poslovanju, gdje su pored ekonomskih, posebno dragocjene diplomatske vještine. Od završetka mojih studija do danas proširili smo svoje poslovanje na 6 kontinenata, a angažirale su nas svjetski poznate produkcijske kuće kao što su Warner Brothers, ABC productions, Disney, Netflix, HBO, History Channel… Naša rasvjeta se koristila na snimanjima  mnogih filmova i serijala poput The Vikings, Game of Thrones, Mc Mafia, Star Wars, Death on the Nile, Kissing booth… A posebno se ponosimo činjenicom da je NASA za svoju web aplikaciju kupila naše uređaje za snimanje neba.

Domagoj Vlahović, student generacije 2012./2013. na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment bankarstva, osiguranja i financija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Izvrsno! Mogu reći da se sa zadovoljstvom prisjećam svojih, ne tako davnih, studentskih dana. Naravno, osim akademskog dijela, važan dio studiranja je vezan za poznanstva i iskustva, tako da sam sretan da sam tijekom studija upoznao puno prekrasnih kolega s kojima sam i dan danas u kontaktu.

Omiljeni kolegiji

Svaki kolegij je bio poseban na svoj način, ali rado se sjećam kolegija Management – to je bio poseban kolegij koji je u potpunosti bio baziran na business-case metodologiji, gdje smo morali analizirati poduzeće u problemu, te smo morali definirati i prezentirati plan restrukturiranja pred cijelom grupom. U tom procesu, kolege iz grupe su predstavljale razne organizacijske jedinice i na kraju su ocjenjivale kvalitetu rješenja. Kada se sada osvrnem na ovaj kolegiji, mogu vidjeti koliko je važan ovaj koncept učenja jer se potiče problem-solving način razmišljaja, razvijaju se prezentacijske vještine, ali se i razvijaju stakeholder-management vještine jer se problemu treba pristupiti na sveobuhvatan način te se treba predvidjeti upravljati mogućim reakcijama raznih sudionika.

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Kada sada analiziram svoje pristup, mislim da su bila tri ključna faktora koja su bila važna za moju motivaciju. Prvo, želio sam se dokazati sam sebi te sam svaki dan želio bili bolja verzija sebe. Ta pozitivna kompetitivnost jer bitna jer me pokretala da budem bolji, ali mi je pomogla da se povežem s kvalitetnim ljudima koji dijele sličan pristup i koji su mi pomogli na mom putu. Drugo, znao sam da je studij faza u kojem ću definirati svoju budućnost i gdje ću se izboriti za svoju perspektivu, tako da sam se želio fokusirati i biti najbolji u onom sto ću raditi. To me motiviralo da učenju pristupim na drugačiji način; učio sam zato jer sam želio saznati nešto novo, a ne da prođem ispit – želio sam da to znanje ostane sa mnom. Konačno, želio sam učiniti svoje roditelje ponosnima – s obzirom da su se oni pobrinuli za financijski dio studija, ja sam želio odraditi svoj dio na način da uzmem što više znanja i iskustva i da u končanici postanem kvalitetnija i bolja osoba.

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza

Ključ svakog balansa je u dobrom planiranje i postavljanu prioriteta; kada se stvari dobro poslože i kada je prisutno razumjevanje bližnjih, sve je lakše.

Gdje ste i čime se bavite nakon završetka studija  

Trenutno sam ponovno u Milanu gdje sam zadužen za praćenje poslovne transformacije UniCredit grupe. Prije toga sam proveo 3 godine u Beču gdje sam bio zadužen za implementaciju inovacijskih projekata u zemlje centralne i istočne europe.

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogli u poslovnoj karijeri 

Stečeno znanje I titula su važni preduvjeti koji otvaraju vrata poslovnog svijeta. Također, ono što je također bitno, a stiče se studiranjem na Libertasu, su poslovne vještine. Naravno da je znanje ključno da bi se shvatila neka materija, ali ono sto je također važan element u poslovnom svijetu jest kako se određeni posao odradi. Način na koji se identificira problem, organizira posao, komunicira sa kolegama, prezentira materija različitim stakeholderima, poštuje deadline su važni elementi koji se mogu razviti jedino iskustvom.

Jelena Kostanić Tošić, studentica generacije 2010./2011. na preddiplomskom stručnom studiju Poslovna ekonomija

Iskustvo studiranja na Libertasu

Moja iskustva su jako pozitivna i ugodna. Odabrala sam Libertas nakon što sam se konzultirala s više bivših kolega. S obzirom da sam bila pri kraju svoje sportske karijere, morala sam uskladiti i sportske obaveze sa studiranjem. Postojala je mogućnost slušanja predavanja u večernjim satima, za što smatram da mi je uvelike olakšalo usklađivanje obaveza.  

Omiljeni kolegiji

Iskreno, bilo bi mi jako teško izdvojiti jedan kolegij koji mi je bio najdraži. Kroz studiranje sam slušala puno zanimljivih predmeta, a što je još važnije od toga, niz odličnih predavača. Mišljenja sam da je sam silabus predmeta manje bitan, jako je važno da predavač približi predmet na adekvatan način i da vas zaintrigira. Na taj način je puno lakše primati informacije i pamtiti sadržaj, a puno više uživate u učenju novih stvari. Meni su omiljeni bili predavači koji su prenosili svoja osobna poslovna iskustva, to su znanja koja se teško mogu naučiti iz knjiga, te sam to smatrala velikim benefitom.  

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Obzirom da dolazim iz svijeta sporta, s tim dijelom nisam imala problema tijekom studiranja. Volim raditi na sebi i stjecati nova znanja.  

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza 

Ponekad to nije lako, ali kako sam rekla, imam sportskih iskustava gdje je to balansiranje svakodnevno i to mi je uvelike olakšalo studiranje. Po prirodi sam disciplinirana osoba što je za studiranje veliki plus. Priznajem da je ponekad bilo jako zahtjevno, pogotovo nakon što sam postala majka, te je trebalo uskladiti i nove zahtjeve koji dolaze s tim. Nekada se pitam kako sam to sve usklađivala, ali kada ste u tom „filmu“ ne razmišljate previše o tome, već ste usmjereni na obavljanje zadataka koji su u tom trenutku pred vama. 

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija

Trenutno sam zaposlena u Hrvatskom teniskom savezu, na poziciji Sportskog direktora. Neko kraće vrijeme, nakon završetka studija sam se bavila i trenerskim poslom.   

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogli u poslovnoj karijeri

Svakako su mi puno pomogli, pogotovo na početku kada je to možda i najvažnije, jer sam upravo zbog smjera koji sam završila dobila priliku za rad. Prvi posao u HTS-u je bio u financijskom dijelu, na tom sam poslu provela dvije godine. Rekla bih da sam se vrlo brzo snašla i počela povezivati teoriju i praksu, a jednom kada steknete početna radna iskustva obično se otvaraju i nove prilike.   

Snježana Balen, studentica generacije 2009./2010. na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment unutarnje i međunarodne trgovine

Iskustvo studiranja na Libertasu

Nakon diplome na Sveučilištu u Zagrebu, odlučila sam svoje obrazovanje nastaviti u privatnom sektoru. I nisam pogriješila. Rad u malim skupinama, gdje svatko zna tvoje ime, za mene je bila novost u formalnom obrazovanju. Taj idealan spoj praktične primjene teoretskih znanja na visokoj razini, pronašla sam na Libetasu. 

Omiljeni kolegiji

Ne bih izdvojila niti jedan predmet. Svaki kolegij dio je mozaika koji je potreban da se zaokruži smislena cjelina. 

Kako ste se motivirali za postizanje akademskih uspjeha

Izvrsnost je moja preferirana opcija, a glavna motivacija je bila steći što više znanja koja mogu primijeniti u poslu. Učimo za život, a ne samo za ispite. Ukoliko prihvatimo takav kontinuiran proces cjeloživotnog obrazovanja, uspjeh neće izostati. 

Kako balansirati između studentskih obaveza, postizanja sjajnih rezultata i privatnih obaveza

Balans između poslovnog i privatnog života izazovno je postići, naročito u današnje vrijeme kad mnogi rade od kuće. Studentske obveze dodatno okupiraju slobodno vrijeme i nose veće izazove. Stoga, ključne su vlastite organizacijske sposobnosti i kvalitetno upravljanje vremenom. Osim toga, značajna je podrška obitelji, prijatelja i suradnika.

Gdje ste sada i čime se bavite nakon završetka studija

Nakon dvadetogodišnje karijere u vodećoj telekomunikacijskoj kompaniji, posljednjih 10 mjeseci obnašam funkciju Business Development Managera u maloj tvrtki. Iskoristila sam priliku objediniti svoja iskustva i interese u područjima prodaje i brige korisnicima te upravljanja ljudskim potencijalima. 

Kako su vam stečeno znanje i titula pomogla u poslovnoj karijeri

Stavljam naglasak na kvalitetu obrazovanja i primjenu stečenih znanja u poslovanju. Titula nam samo daje informaciju u kojem području smo se obrazovali. Kod ljudi treba promatrati kompetencije i potencijal za učenje i profesionalni razvoj.  

Danas, kao majka trojice sinova, još bolje razumijem važnost adekvatnih studijskih programa. Već neko vrijeme razmišljam o upisu doktorskog studija… Možda upravo na Sveučilištu Libertas ?