O Libertasu

Libertas međunarodno sveučilište najstarije je privatno sveučilište u Hrvatskoj. Sveučilište se razvilo iz Visoke poslovne škole Libertas u Zagrebu i DIU Libertas međunarodnog sveučilišta u Zagrebu i Dubrovniku kao dvaju visokih učilišta koja su tijekom 2016. godine prerasla u sadašnju sveučilišnu instituciju. Libertas međunarodno sveučilište danas se sastoji od četiri fakulteta i Poslovne škole.

Nastava na Libertas međunarodnom sveučilištu izvodi se u Zagrebu, Dubrovniku i Kutini, s tim da se nastava u Dubrovniku izvodi na engleskom, a na ostalim lokacijama na hrvatskom jeziku.

Redovnim i izvanrednim studentima pruža se mogućnost izbora između 8 prijediplomskiih, 6 diplomskih, 1 poslijediplomskog specijalističkog i 1 doktorskog studija. Na Libertasu dakle, postoji mogućnost studiranja od prijediplomske do doktorske razine obrazovanja što ne nudi niti jedna druga privatna visokoškolska institucija u Hrvatskoj. Tu su mogućnost do sada iskoristile tisuće studenata iz Hrvatske i 30 država sa svih kontinenata.

Na Libertasu se nastava provodi u malim grupama i znanje se usvaja kroz aktivni pristup aktualnim relevantnim temama. Studenti su ravnopravni sudionici u procesu obrazovanja, a ne pasivni promatrači koji reproduciraju tuđa znanja i spoznaje. Naglasak je na timskom radu, ali u isto vrijeme posebna pažnja posvećuje se individualnom pristupu svakom studentu, njegovim intelektualnim potrebama i afinitetima.

Najveća snaga Libertasa jesu vrhunski profesori koji posjeduju izvanredno akademsko i profesionalno iskustvo. Libertasova zajednica renomiranih međunarodnih znanstvenika uključuje profesore koji su predavali i predaju na Sveučilištu Harvard, Sveučilištu Princeton, Georgetown, London School of Economics, Sveučilištu u Sorbonni, Sveučilištu New York, Pravnom fakultetu Sveučilišta u Virginiji, i mnogim drugim vodećim obrazovnim institucijama u Europi, SAD-u i drugdje u svijetu, a također predstavljaju skupinu sastavljenu od aktualnih i bivših veleposlanika, ministara, eksperata s područja ekonomije, izvršnih direktora, stručnjaka s područja međunarodnog prava, generala, ravnatelja ustanova u kulturi, predstavnika Ujedinjenih naroda, OESS-a, MMF-a i drugih uglednih međunarodnih institucija. Ta kombinacija akademske izvrsnosti i bogatog iskustva osigurava našim programima uravnoteženost teorije i prakse.

Zbog svoje predanosti i izvanrednog izbora nastavnog osoblja, te usvajanjem najmodernijih metoda poučavanja, sveučilište obrazuje profesionalce koji su spremni preuzeti glavne uloge u diplomaciji, biznisu, turizmu i ugostiteljstvu, kazalištu, zdravstvenoj djelatnosti, sportskom menadžmentu i poslovnoj sigurnosti.

Mnogi od bivših Libertasovih studenata već se nalaze na značajnim mjestima u biznisu, diplomaciji, bankarstvu, politici, sportskom menadžmentu, turizmu i drugdje u Hrvatskoj i inozemstvu. Od više tisuća do sada diplomiranih studenata, njih 95% zaposlilo se i grade uspješne poslovne karijere.