Terenska nastava u sklopu kolegija Uvod u metode društvenih istraživanja

Studenti I. godine studija Međunarodnih odnosa (diplomacije) i Međunarodnog poslovanja Sveučilišta Libertas, s prof. dr. sc. Goroslavom Kellerom su kao dio terenske nastave posjetili Zvjezdarnicu Zagreb (7.4.2017.), Državni arhiv (5.5.2017.), Tehnički muzej (19.5.2017.) i Arheološki muzej (26.5.2017.). Djelatnik Zvjezdarnice održao je studentima predavanje o Sunčevom sustavu i osnovnim pojmovima iz astronomije koje je bilo popraćeno atraktivnim prikazivanjem astronomskog sadržaja.

 

Kroz promotivni film Državnog arhiva u Zagrebu, studenti su doznali koji je način rada, kako funkcionira i koja je odgovornost arhiva.

 

Tijekom posjeta Tehničkom muzeju, studentima se najviše svidio kabinet Nikole Tesle jer su se u njemu izvodili pokusi s rekonstrukcijama Teslinih najpoznatijih izuma.

Arheološki muzej je uvijek zanimljivo posjetiti, a posebno na egipatskom odjelu vidjeti nedavno restauriranu egipatsku mumiju koja je bila obavijena lanenim trakama najduže sačuvanog teksta etruščanskog jezika.

 

Terenska nastava održana je u sklopu kolegija Uvod u metode društvenih istraživanja. Posjeti su bili vrlo zanimljivi i edukativni!

 

Henrika Vilović

Studentica I. godine Međunarodnih odnosa i diplomacije

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: