Svečane promocije za više od 800 studenata Sveučilišta Libertas u 2022. godini

Svečana akademska odora, diploma u ruci, osmijeh na licu, ponosna obitelj i prijatelji u publici, stisak ruke rektora i profesora koji su svoje znanje nesebično prenijeli još jednoj generaciji akademskih građana – sve su to prizori za pamćenje sa svečanih promocija Sveučilišta Libertas. Ponos do neba! Iako vjerno prenose važnost i simboliku tog čina, fotografije tek dijelom mogu prenijeti atmosferu i uzbuđenje koje smo osjećali na svakoj od njih.

Svečano okruženje Zagrebačkog kazališta mladih, u kojem se održalo ukupno deset zagrebačkih promocija, dalo je posebnu notu dostojanstvenosti, koja ide ruku pod ruku s njihovim novim akademskim zvanjem. Daske koje život znače u ovim situacijama doslovno su opravdale svoj kolokvijalni naziv. Sve ono što su kao brucoši poželjeli upisom željenih studija, naši su diplomanti ovim činom i službeno ostvarili. Mnogi od njih svojim će diplomama idućih godina pridavati nove titule i diplome koje će nositi zvanja magistara i doktora, a svi djelatnici Sveučilišta, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Ivom Andrijanićem, raduju se njihovim sadašnjim i budućim uspjesima. 

Više od 400 diplomanata Libertasa na zagrebačkim svečanim promocijama u lipnju 2022.

Na održanim promocijama zagrebačkih diplomanata Sveučilišta Libertas 6., 7. i 13. lipnja u Zagrebačkom kazalištu mladih napokon je ispunjeno obećanje koje je Sveučilište dalo svojim sada već alumnijima, u vrijeme pandemijskih restrikcija, a koji su u svečanoj atmosferi proslavili krunu svog obrazovanja proteklih godina – Libertasova generacija 2020./2021. svečano je preuzela svoje diplome! U tri zasebna djela, tijekom tri različita dana, a u svakom po dvije grupe, održano je ukupno šest promocija diplomanata Sveučilišta Libertas u Zagrebačkom kazalištu mladih.

U ponedjeljak 6. lipnja 2022. diplome su svečano primili diplomirani studenti Libertasovih preddiplomskih stručnih studija Poslovna ekonomija, Turistički hotelski menadžment, Menadžment poslovne sigurnosti i Menadžment športa i športskih djelatnosti, te preddiplomskih sveučilišnih studija Međunarodni odnosi i Međunarodno poslovanje. Ovom posebnom prigodom, promovirani su i diplomanti Libertasove  Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarksjöld.

U utorak 07. lipnja 2022. održan je drugi dio svečane promocije  na kojoj su svoje diplome svečano primili diplomirani studenti  Libertasovih preddiplomskih stručnih studija Turistički hotelski menadžment i Menadžment športa i športskih djelatnosti, kao i preddiplomskog  sveučilišnog  studija Fizioterapija. Diplome su svečano primili i diplomirani studenti specijalističkih diplomskih studija Menadžment bankarstva, osiguranja i financija, Turistički i hotelski menadžment i Menadžment unutarnje i međunarodne trgovine, kao i sveučilišnog diplomskog studija Poslovna ekonomija i globalizacija.

13. lipnja 2022. održan je treći dio svečane promocije diplomanata Sveučilišta Libertas u Zagrebačkom kazalištu mladih, kada su svoje diplome svečano primili diplomirani studenti Libertasovih preddiplomskih sveučilišnih studija Međunarodni odnosi i Međunarodno poslovanje, kao i sveučilišnog diplomskog studija Međunarodni odnosi i diplomacija, a promovirani su i diplomanti Libertasove Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarksjöld.

Svečana promocija studenata Sveučilišta Libertas u Kutini 29. lipnja 2022.

Svoje su nove titule i diplome ove godine svečano primili i naši studenti u Kutini. Voditelj svečane promocije i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Ivo Andrijanić čestitao je diplomantima i pritom istaknuo veliku važnost stečene diplome i visokog obrazovanja, kao i značaj permanentnog stjecanja znanja i vještina. Kontinuirano obrazovanje i rad na vlastitim sposobnostima podloga su na kojoj su mnogi Libertasovi studenti izgradili uspješne karijere u Hrvatskoj i inozemstvu. 


Svečane promocije za 300 diplomanata Sveučilišta Libertas u studenom 2022.

Prilika za proslavu obrazovanja i nagrađivanje upornosti, predanosti i znanja naših diplomanata, bilo je i u drugom dijelu godine. Svi prvostupnici i magistri koji su obranili svoj završni i diplomski rad u akademskoj godini 2021./2022. zaključno do 31. srpnja 2022.,  u dva dana i četiri promocije, ponosno su stali na pozornicu ZKM-a pred svoje obitelji i prijatelje.

Na svečanim promocijama dodijeljene su i Rektorove nagrade za najbolji uspjeh u akademskoj godini  2021./2022.:

Nika Turner – stručna prvostupnica poslovne ekonomije; za najbolji prosjek ocjena (student generacije) postignut tijekom cjelokupnog preddiplomskog stručnog studija

Lorena Cokol – sveučilišna prvostupnica fizioterapije; za najbolji prosjek ocjena (student generacije) postignut tijekom cjelokupnog preddiplomskog sveučilišnog studija

Ana-Marija Tomljenović – magistra međunarodnih odnosa i diplomacije; za najbolji prosjek ocjena (student generacije) postignut tijekom cjelokupnog diplomskog sveučilišnog studija

Elisa Starčević – sveučilišna prvostupnica fizioterapije;za najbolji sveučilišni završni rad „Fizioterapija u oporavku pacijenata nakon koronavirusne bolesti Covid-19“ pod mentorstvom profesorice Jasne Mesarić

Petra Turčić – stručna specijalistica turističkog i hotelskog menadžmenta; za najbolji stručni završni rad „Uloga digitalnog marketinga u promociji grada Krka“ izrađen pod mentorstvom profesorice Željke Marčinko Trkulja

Ozana Malenica – stručna specijalistica menadžmenta bankarstva, osiguranja i financija; za najbolji specijalistički diplomski rad „Analiza stavova ispitanika o uspješnosti poslovanja mirovinskih fondova“ izrađen pod mentorstvom profesora Mihaela Plećaša

Mirna Pupić – magistra poslovne ekonomije i globalizacije; za najbolji sveučilišni diplomski rad „Učinci izravnih ulaganja na konkurentnost Republike Hrvatske“, izrađen pod mentorstvom profesorice Sandre Šokčević.


Svečana promocija za diplomante 2021./2022. Sveučilišta Libertas u Dubrovniku 

Svečana promocija diplomanata Libertas međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku upriličena je 8. prosinca 2022.g. u hotelu Dubrovnik Palace gdje su diplomantima  dodijeljene diplome. Voditelj podružnice Libertas međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku, prof. Milan Perić je svim uzvanicima izrazio toplu dobrodošlicu te je nakon održanog govora diplomantima uručio diplome. Istaknuo je kako je od velikog značaja, kako za Grad i Županiju, tako i za čitavu Republiku Hrvatsku, što s Libertasa izlaze stručni kadrovi koji će zasigurno odgovoriti potrebama gospodarstva. Ovom svečanom skupu nazočili su predstavnici Grada i Županije koji su se također prigodno obratili diplomantima i uzvanicima. Nakon promocije diplomanti i svi uzvanici proslavili su ovaj svečani dan druženjem uz koktel.

 

“Predavanje završava u učionici, ali obrazovanje traje čitav život”

Neki od naših diplomanata svoju će budućnost pronaći i na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Poslovna ekonomija i održivi razvoj, koji je upravo otvoren za nove prijave. Studij traje tri godine (šest semestara), a u njegovoj izvedbi sudjeluju nastavnici Libertas međunarodnog sveučilišta s tuzemnim i inozemnim vanjskim suradnicima. Prijave su u tijeku i za upise na sveučilišne studije Međunarodnih odnosa i diplomacije, te Poslovne ekonomije i globalizacije. Prijaviti se mogu i svi zainteresirani za stručne studije Menadžmenta unutarnje i međunarodne trgovine, Menadžmenta bankarstva, osiguranja i financija, kao i studij Turističkog i hotelskog menadžmenta. 

Nestrpljivo čekamo sve promocije koje nas očekuju u 2023. godini, a od kojih će se prva održati već početkom godine, za sve one koji dosad nisu stigli osobno preuzeti svoje diplome. 

Sretno svim novim i budućim studentima, diplomantima, magistrima i doktorima – vi ste naša budućnost kojoj se uvijek iznova radujemo! 

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: