Studenti Sveučilišta Libertas dobitnici STEM stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske ove akademske godine dodijelilo je 3.400 izravnih državnih stipendija za redovite studente koji su upisani na visoka učilišta u Hrvatskoj na preddiplomske sveučilišne, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne i preddiplomske stručne studije u STEM područjima znanosti. STEM područja znanosti ubrajaju studijske programe u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom, prirodnom te interdisciplinarnom području znanosti te studijske programe kojima se stječe akademski, odnosno stručni naziv prvostupnik informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije.

Sredstva za stipendiranje osiguravaju se projektom „Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM)“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ Prepoznat je problem prevelike dominacije osoba s diplomom u društvenim područjima, stoga se studenti usmjeravaju na studijske programe koji imaju najveću perspektivu generiranja ekonomskog rasta u Hrvatskoj, potičući strukturno usklađivanje obrazovanja i kvalifikacija s potrebama tržišta rada i zapošljavanje diplomanata.

Među dobitnicima STEM stipendija za akademsku godinu 2019./2020. nalaze se i dvoje studenata Libertasa, a to su Marijana Blagaić i Lovre Tandara, oboje studenti sveučilišnog preddiplomskog studija Fizioterapija na Fakultetu zdravstvenih znanosti.

“Dobitak ovogodišnje STEM stipendije je dokaz da se marljivo studiranje primjećuje i nagrađuje. Svaka potpora je dragocjena kada je uložena u znanje mladih osoba. Presretna sam što sam upravo ja dobitnica stipendije jer u planu imam daljnje obrazovanje, a to ću uz ovu stipendiju lakše i ostvariti. Naravno samim time što sam dobitnica imam veću motivaciju da nastavim biti odličan student i pokušati ostvariti još veći uspjeh u nadolazećim godinama obrazovanja. “Marijana Blagaić

“STEM stipendija omogućila mi je da se kvalitetnije posvetim studiranju, a manje brinem o financijama. Ovo je odlična prilika da pokažem svoje mogućnosti, a ujedno olakšam svoj studentski život.”Lovre Tandara

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: