Predavanje o međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj – Dubrovačke knjižnice

Danas, 18.veljače 2019. godine u 18h u Čitaonici Narodne knjžnice Grad u Dubrovniku održat će se predavanje pod naslovom ‘‘Međunarodna zajednica i rat u Hrvatskoj 1991-1995.” O ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja govorit će predavač i profesor na Sveučilištu Libertas doc.dr.sc. Vladimir Filipović, a moderator predavanja bit će dr.sc. Maroje Višić.

Rat u Hrvatskoj od svojeg je početka do svojeg kraja bio visoko internacionaliziran i prisutstvo većeg broja međunarodnih posrednika određivalo je dijelom njegovu dinamiku. U Hrvatskoj se o ulozi međunarodne zajednice u ratu i procesu hrvatskog osamostaljivanja u pravilu govori negativno i kritički. U ovom predavanju temi se pokušava pristupiti na drugi način i ukazati na moguće drugačije tumačenje uloge međunarodne zajednice.

Vladimir Filipović docent je na Libertas međunarodnom sveučilistu u Zagrebu i Dubrovniku. Autor je većeg broja znanstvenih članaka i zapažene knjige ”Ispod plavih sljemova: motive država za sudjelovanjem u misiji UNPROFOR 1992-1995.” objavljene 2015. u Zagrebu i Sarajevu.

Predavanje je u organizaciji Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email