Poziv studentima za sudjelovanje u najvećem istraživanju o kvaliteti studentskog života u Europi

Poštovani studenti/ce,

U Hrvatskoj je započelo istraživanje EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja.

EUROSTUDENT je međunarodni projekt koji se provodi u više od 30 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog života na nacionalnoj i europskoj razini.

EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj. Istraživanje će se provoditi u razdoblju od 6. do 30. travnja 2016. godine putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i web anketi možete pristupiti putem autorizacije na mrežnoj stranici istraživanja. (ukoliko imate problema s korisničkom oznakom ili zaporkom sustava AAI@EduHr prilikom autorizacije obratite se referadi u Zagrebu na 01 5633 107 ili zagreb@libertas.hr).

Sve informacije o istraživanju moći ćete pratiti i na Facebook stranici istraživanja.

Rezultati prethodnih EUROSTUDENT istraživanja su poslužili kao poticaj za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te osnivanje Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Istraživanje EUROSTUDENT VI u Hrvatskoj provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE) i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Pozivamo Vas da kroz sudjelovanje u istraživanju doprinesete razvoju mjera javne politike koje će osigurati veću dostupnost visokog obrazovanja i unaprijediti kvalitetu studentskog života u skladu s potrebama studentske populacije.

eurostudent6.hr_logo EurostudentVI

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: