Poziv na besplatnu edukaciju za specijalizirane turističke vodiče na arheološkim nalazištima

Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo vas da se priključite edukaciji koju provodi Libertas međunarodno sveučilište za specijalizirane turističke vodiče na arheološkim nalazištima u Hrvatskoj.

Edukacija se provodi u sklopu projekta ArhKonTur* te je namijenjena osobama mlađim od 25 godina (koje trenutno ne studiraju) i starijima od 54 godine (koje nisu u mirovini).

Nastava će započeti 24.veljače te trajati do kraja svibnja 2020. godine.

Edukacija obuhvaća ukupno 270 sati nastave, dijelom teorijske (30%), a većim dijelom praktične (70%). Praktična nastava održavat će se i na terenu kada će polaznici posjetiti arheološke lokalitete u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Istarskoj županiji.

Edukacija je za polaznike u potpunosti besplatna te su pokriveni troškovi javnog prijevoza za vrijeme trajanja edukacije kao i troškovi putovanja, smještaja i prehrane tijekom održavanja terenske nastave.

Polaznici će također imati priliku posjetiti međunarodni sajam turizma u Berlinu (4. – 8. ožujka 2020.) gdje će moći saznati više o mogućnostima kulturnog i arheološkog turizma. Sve troškove povezane s ovim putovanjem također pokriva Sveučilište Libertas.

Molimo zainteresirane da se prijave putem obrasca ili izravno na e-mail adresu arhkontur@libertas.hr na koju također mogu uputiti sva pitanja u vezi s projektom i programom edukacije.


* ArhKonTur – Arheološki konceptualno turističko vođenje za mlade i seniore projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda te je usmjeren na poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt zajednički provode Libertas međunarodno sveučilište kao nositelj te Udruga nezavisnih putničkih agenata Hrvatske (UNPAH) i Adriatic Travel & Trade kao partneri. Programom edukacije pridonosi se razvoju specijaliziranih usluga kulturnog turizma i kvalitetnijeg predstavljanja arheoloških lokaliteta na području RH.


Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email