Otvorene prijave za seminar “Strateško planiranje”

SEMINAR

STRATEŠKO PLANIRANJE

Sveučilište Libertas i Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld i Institut za razvoj i međunarodne odnose organiziraju dvodnevni seminar STRATEŠKO PLANIRANJE koji će se usredotočiti i odgovoriti na sljedeća pitanja:

značaj strateškog planiranja u javnom i privatnom sektoru; Osnovna analiza – kako prikupiti i obraditi podatke, identificiranje problema i potreba; Definiranje razvojne vizije i misije, Definiranje ciljeva, prioriteta i mjera; Izrada Akcijskog plana, Strateško planiranje u multinacionalnim korporacijama; Strateško planiranje u javnim poduzećima; Strateško planiranje u javnim poduzećima; Evaluacija strateških programa.

Seminar će se održati  13. i 14. ožujka 2020. godine u Sveučilištu Libertas Trg J. F. Kennedya 6 b, Zagreb, Konferencijska dvorana.

PREDAVAČI

sanja

izvor:https://irmo.hr/djelatnici/dr-sc-sanja-malekovic/

Sanja Maleković je doktorirala ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu 1997. godine. Radi u trajnom zvanju  znanstvene savjetnice u Odjelu za resursnu ekonomiju, zaštitu okoliša i regionalni razvoj. Glavni istraživački interesi su joj regionalni i lokalni razvoj, kohezijska politika EU, regionalna politika Hrvatske, upravljanje razvojem,  ocjenjivanje razvojnih programa i politika i strateško planiranje razvoja. Objavljivala je radove u knjigama (uključujući za Palgrave Macmillan) te  znanstvene članke u hrvatskim i inozemnim časopisima te u London School of Economics Occasional Papers. Bila je angažirana i kao konzultant u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi u svojstvu glavnog stručnjaka i koordinatora projekata na nacionalnim i projektima podržanim od strane Europske komisije. Njeno profesionalno iskustvo, uz ostalo, uključuje i angažmane za tijela državne uprave na regionalnoj i nacionalnoj razini, za Europsku Komisiju, UNDP, Međunarodnu organizaciju za rad (ILO), Svjetsku Banku, OECD, British Know How Fund,  UN Economic Commission for Europe i  UK Department for International Development. Član je nekoliko profesionalnih udruženja, uključujući Network of London School of Economics on Decentralisation in South East Europe i European Regional Science Association (ERSA). Bila je član Radne grupe Regionalni razvoj i razvoj klastera  (Nacionalno Vijeće za konkurentnost); hrvatski predstavnik u evaluacijskom timu EU programa INTERREG IIIC te član Vladinog pregovaračkog tima s EU, Poglavlje: Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata. Bila je angažirana kao evaluator pretpristupnih programa PHARE, CARDS i IPA TAIB u Hrvatskoj za razdoblje 2005.-2011. te programa IPA u jugoistočnoj Europi za razdoblje 2007.-2012. Predavač je iz područja lokalnog i regionalnog razvoja i  kohezijske politike  na nekoliko specijalističkih i poslijediplomskih studija te je su voditeljica Sveučilišnog poslijediplomskog studija Priprema i provedba EU projekata  na Sveučilišta u Zagrebu.

 

A88095C0-297B-4ED8-909B-FAE640A045A6-150x150

izvor:https://irmo.hr/djelatnici/dr-sc-sanja-tisma/

Sanja Tišma ravnateljica je Instituta za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu. Unazad 20.-ak godina sudjeluje kao znanstvenica i stručnjak u provođenju projekata Europske komisije (OBNOVA, CARDS, PHARE, ISPA), Svjetske banke i UNDP-a u zemlji i inozemstvu. Područje njenog stručnog interesa uključuje strateško planiranje i upravljanje, javnu upravu i održivi razvoj. Osobito iskustvo posjeduje u izradi strateških planova te kao trener za izradu razvojnih strategija na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Vodila je izradu desetak strateških dokumenta poput novijih dokumenta Strategije razvoja Zagrebačkog Holdinga 2015.-2020., Razvojne strategije grada Zagreba, Strategije razvoja Grada Buzeta, Strategije razvoja Zavoda za zapošljavanj, itd. Također, evaluator je projekta i programa te ex-ante evaluator razvojnih strategija. Dr. sc. Sanja Tišma je predavač na kolegijima vezanim za projektni management i EU projekte na poslijediplomskim specijalističkim studijima na Ekonomskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Fakultetu političkih znanosti i Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te trener za pripremu projekata financiranih sredstvima EU na poslovnom učilištu EXPERTA.

PRIJAVE

Prijave se zaprimaju do 6. ožujka 2020.  elektroničkim putem na cjelozivotno@libertas.hr, telefonskim putem na 01 5633 151; 098 681 988 ili putem prijavnog obrasca na dnu ove stranice.

KOTIZACIJA

Cijena seminara iznosi 2.500,00kn po polazniku.

Više informacija potražite ovdje.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email