Održani izlet na Risnjak

Nakon godinu i pol dana stanke uzrokovane “višom silom” sudbina nam se ponovno osmjehnula. I dozvolila da realiziramo petnaesto po redu sveučilišno planinarenje. I to u svom punom sjaju.

Gotovo je nestvarno da smo pri organizaciji izleta imali “samo” one tipične planinarske probleme, a to su pitanje vremenske prognoze ili pronalazak pogodnog prijevoza. Sve ostalo ostavili smo po strani.

Odabrani termin izleta, a to je bila subota, 18. 9. 2021. pokazao se idealnim jer je kiša bila najavljena za dan prije i dan poslije. Ulovili smo savršeni jesenski dan za obilazak, po mnogima, jednu od najljepših planinarskih staza u Republici Hrvatskoj.

Posjetili smo vrh Veliki Risnjak u Nacionalnom Parku Risnjak, a do njega smo došli poznatom Horvatovom stazom. Grupa hrabrih planinara i to prvenstveno studenata sa sveučilišta Libertas, ali i naših dragih prijatelja iz visoke poslovne škole RRiF te pokoji planinar iz naših planinarskih društava, odvažili su se krenuti u našu pustolovinu.

Vjerujem da im nije žao da su sudjelovali u ovom događaju jer nam je uistinu sve išlo od ruke (i noge): vrijeme, tempo hodnje, zahtjevnost staze, naša kondicijska spremnost, rješavanje tekućih pitanja i ostalih čari planinarskog izleta.

Kažu da slika govori više od tisuću riječi. A kada se slikama pridodaju i filmići nastali upotrebom drona, atmosfera će sasvim sigurno biti dobro prenesena.

 

Kako nam je bilo, pogledajte u prezentaciji na slijedećem linku:

 

https://youtu.be/TUHAgCANUf4

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email