Održana svečana ceremonija dodjele uvjerenja za 16 kineskih turističkih vodiča Grada Zagreba

U srijedu, 11.travnja 2018. je na našem Sveučilištu održana svečana ceremonija dodjele uvjerenja za prve kineske turističke vodiče za Grad Zagreb.

Čestitku Libertas međunarodnom sveučilištu na organizaciji i kandidatima uputio je osobno Njegova Ekscelencija, g. ZHAOMING HU, veleposlanik Narodne Republike Kine u Zagrebu, zatim predstavnice Ministarstva turizma; pomoćnica ministra  gđa. Monika Udovičić i  glavna savjetnica ministra gđa. Barbara Mesić. Svečanom činu prisustvovali su i predstavnici Hrvatske turističke zajednice, TZ Grada Zagreba, predsjednik Saveza turističkih vodiča u središnjoj i istočnoj Europe te predsjednici Udruga kineskog turizma iz Mađarske, Austrije, Italije, Češke, Slovenije, te brojni mediji i turistički djelatnici. Grad Zagreb je na ovaj način dobio po prvi puta 16 Kineza turističkih vodiča koji su organizirano pristupili obrazovanju na našem Sveučilištu, a sve sa željom da svojim sunarodnjacima predstavljaju ljepote Republike Hrvatske i Grada Zagreba na što kvalitetniji način. Uz to, svečanom ceremonijom predstavljano je i osnivanje Udruge kineskog turizma na Balkanu i Udruge turističkih vodiča na kineskom jeziku kojima je cilj povezati vodiče kako bi turistima boravak učinili što ugodnijim. Isto tako, razlike u kulturama najlakše će se premostiti preko već integriranih Kineza kao što su kineski vodiči.

Sustavno organizirani kandidati s kineskim podrijetlom i prebivalištem u Republici Hrvatskoj potaknuti zakonskom regulativom odlučili su pristupiti obrazovanju u cilju kvalitetnog predstavljanja i promocije hrvatskih destinacija, a nastavno na prethodne dogovore kinesko-hrvatske suradnje. Sveučilište Libertas ponosno je prva obrazovna institucija koja je održala seminar za turističkog vodiča grada Zagreba za strane državljane, a svečana ceremonija na kojoj je prisustvovao i Njegova Ekscelencija g. ZHAOMING HU samo je dokaz da je Libertas svjetsko sveučilište.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email