Održana konferencija Zagreb Forum III

Danas, 06.prosinca 2018. godine na Libertas međunarodnom sveučilištu održana je konferencija Zagreb Forum III “Energy Security and Western Balkan” u organizaciji Centra za međunarodne studije, te pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba. Uvodnu riječ održali su prof.dr.sc.Radovan Vukadinović, ambasador g.Budimir Lončar, izaslanik Grada Zagreba g.Pavle Kalinić i ambasador Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj NJ.E. g. Anvar Azimov.

Prvi panel održan je na temu “Zapadni Balkan u suvremenim međunarodnim odnosima”. Govornici panela raspravljali su o problematici NATO saveza u vidu priključenja Rusije istome, zatim o odnosu Zapadnog Balkana, Rusije i SAD-a. Dr.sc.Alexander Pivovarenko čak je usporedio odnos navedenih država s nogometnom utakmicom. Uz spomenutog govornika, u panelu su sudjelovali i prof.dr.sc. Stefano Pilotto sa Sveučilišta u Trstu, NJ.E. dr.sc. Boro Vučinić, veleposlanik Crne Gore, Natalia Burlinova i Hamza Višća, umirovljeni brigadir iz Bosne i Hercegovine.

Drugi panel održan je nakon pauze za kavu, a tema panela bila je “Energetska sigurnost i Zapadni Balkan”. Novinar Jutarnjeg lista Marko Biočina nastupio je kao moderator. Govornici panela su se dotakli teme energetske sigurnosti, a g.Davor Štern, bivši hrvatski ministar gospodarstva prokomentirao je situaciju s hrvatskom naftnom kompanijom INA. Uz njega, na panelu su sudjelovali prof.dr.sc. Igor Dekanić sa Rudarsko-geološko-naftni fakulteta, Nadežda Kokotović, te Uglješa Vučinić. 

Oba panela završena su nakon diskusije u kojoj su sudjelovali prisutni studenti, gosti i partneri.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email