Održan Dan otvorenih vrata u Dubrovniku

Jučer, 14.svibnja 2018. je na Sveučilištu Libertas u Dubrovniku održan Dan otvorenih vrata. U sklopu navedenog događaja održano je  predavanje Sanje Putice, saborske zastupnice i voditeljice izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Prisutni srednjoškolci i studenti  imali su  prigodu čuti o najvažnijim ciljevima budućeg preuzimanja predsjedanja Hrvatske Vijećem Europe. Posebno je bilo govora o mogućnostima  individualnog razvoja unutar EU-a kroz različite programe.  Zastupnica Putica  studente je  potaknula da ulažu u svoje obrazovanje, ali i da preuzmu aktivnu ulogu u  svakodnevnici kroz politički angažman. Ističući prirodna bogatstva i ljepotu naše zemlje kao i činjenicu da su naši mladi među najbolje obrazovanima u Europi poslala je jasnu poruku optimizma. Nakon predavanja uslijedila su zanimljiva pitanja vezana za rad Hrvatskog sabora, demografsku problematiku te prednosti i mane rada u politici. Studente i učenike je posebno razveselio poziv zastupnice Putice u Hrvatski sabor.

Osim gđe. Putice, danas su se na Sveučilištu Libertas studentima obratili i dr.sc. Dasen Jasprica, predstojnik zavoda za zapošljavanje Dubrovačko – neretvanske županije, prof. dr.sc. Janice McCormick, profesorica i bivša voditeljica doktorskih studija Sveučilišta Harvard, Milan Perić, voditelj studija Hotelskog i turističkog menadžmenta i Nada Raič, dekanica za studente Sveučilišta Libertas.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email